Ty brďo. Ďakujem za nádherný výklad, ale svoj postoj a názor nezmením. Videli sme to všetci. Takže ten rozbor si možeš nechať akorát tak pre seba
A kto ti co tlaci do hlavy ? Ja som si napisal svoje a co mas ty v halve si nechaj stale dnu, nic menit nemusis. Tu sa o tom bavime, nevtalcame nazor druhym
Necital som to cele, lebo dookola… darmo sem davas foto Norrisa s inymi jazdcami… to ti spravim aj ja fotky z jedneho pohladu. Zalezi, ako dany jazdec siel celu rovinku. Pri Ver bolo vidno ze sa k Norrisovi priblizil. Pri druhych sli ti jazdci rovno, to Norris sa rozhodol ist na obrubnik co nemusel. Tak isto, ako ked sa na neho natlacil Ver on nema co pozerat na to, kolko priestoru ma za bielou ciarou. Jazdi sa na trati, nie mimo nej a to Ver stale nechapem a nechce chapat…
Ano prvu vetu som myslel, ako som napisal. On len z Massiho profitoval, ale sam vie ze sa tam urobilo niekolko veci inaksie, ako pocas celej minulosti a ze to bolo zmenene a jemu prisposobene.
A toto je oblubeny argument. Ty nemozes argumentovat niecim co sa nestalo Ver zahol do Hamiltona. par zakrut dozadu Hamilton nezahol do Ver… pustil ho pred seba, lebo bol na vonkajsku… Ale na toto nikdy ziadny VER fan nereaguje. Daj sem fotky tych dvoch zakrut, miesto tychto ostatnych.
Nesli. Tie obranne manevre su takmer totozne.
Ved ok, dostal za to trest a hotovo. Ale nebola to ziadna spinavost ani zakernost. Klasicka obrana na tom mieste, ktoru robi kazdy. Len Lando si postavil hlavu a radsej sa zrazil ako by ho umne predbehol. A namiesto vitazstva vypadol. Keby vsetci k tomu pristupili ako Lando, tak z tych fotiek, co som ti dal vyssie, kazdy jeden manever skonci kontaktom.
Ved sam si urobil presne to iste:
Hned prva cast je nepravda, nebol za bielou ciarou, stale bol pravymi kolesami na trati. A ta druha cast je to, co ty mne vycitas - argumentujes niecim co sa nestalo.
A k tomuto sa nevyjadris?
Toto je najpodstatnejsia cast celeho toho komentara. Zvysok je len motanie sa v kruho dookola ohladom dvoch incidentov.
Toto co pises, vyvracia vsetko co tu ludia tvrdia o umysle Hamiltona v britanii21
O Landovi tu psies co nespravil pohyb do VER, ze si postavil hlavu a radsej sa zrazil ako by ho umne predbehol a namiesto vitazstva vypadol. Preco to iste neplati pri VER v britanii ??? A ZNOVA ! Ver spravil pohyb aj v rakusku do Norrisa, aj v Britanii do Hamiltona a stale sa tu haji on, ze nic nespravil. Ja neviem ci uz ste na hlavu padnuti vsetci co ho bezhlavo obhajujete…
A este napises, ze Ver trest v Rakusku dostal… ano dostal a Norris nebodoval a Ver ano… Cize miesto toho, aby bol porazeny a predbehnuti a super by na neho ziskal body to vzdy riskne s tym ze sa zrazia obaja, alebo sa super zlakne a uhne… A presne takto jazdi a je to len preto, ze aj v sezone 21 aj 24 nahrabal body na zaciatku sezony a potom uz mohol riskovat aj smiesne tresty za to ze umyselne superov nicil monoposty v cenach ktore mali byt klucove na zisk bodov.
Ked dokazali kedysi Schumachera vyradit zo sampionatu za preukazanie umyslu, Ver to nespravia, lebo je to v polke sezony. Ak by to bol posledny zavod, pozeralo by sa na to prisnejsie. ALebo ani nie, lebo dnesni komisari ho dost chrania… Prve poriadne tresty boli az v Mexiku co je smutne po tolkych incidentoch, ktorych sa umyselne dopustil.
Nevyvracia. V oboch pripadoch bol Verstappen braniaci sa pilot a v oboch pripadoch bol vpredu.
Ved ale z pohladu pravidiel pisem, ze Rakusko je vina Verstappena a Silverstone vina Hamiltona. Ale z pohladu pretekara to Norrisove neuhnutie nedavalo zmysel, lebo mal kam a mohol len stratit. V pripade Verstappena, ten nechal Hamiltonovi miesta velmi vela a aj napriek tomu Hamilton do neho narazil. A navyse sa to neda ani dobre zrovnavat, kedze porovnavas najazd do pomalej zakruty a prejazd jednou z najrychlejsich zakrut v kalendari. V Silverstone Verstappen v tej rychlosti nemal ako reagovat na to, ze Hamilton je kilometer od apexu a je nedotacavy.
A presne toto plati aj o Hamiltonovi v Silverstone. Dostal kozmeticky trest a napriek tomu vyhral, zatial co super bol v nemocnici. A o tej jeho klaunskej prehajpovanej oslave ako keby vyhral osmy titul, zatial co vedel, ze supera poslal do nemocnice, tak o tom sa ani nemusime bavit.
Ale tak hadam to nechces zrovnavat. Schumacherovi sa ten umysel nedal popriet. Ten vyslovene v polke zakruty uplne zmenil trajektoriu a nezmyselne zatocil do supera.
Ako?
Ved Maxa trestaju uz za vsetko, este aj absurdne tresty za slovnik dostava, zatial co inym pilotom to vzdy prechadzalo.
V Rakusku dostal trest, v Mexiku dostal opravnene tresty, v 2021 v Saudskej dostal uplne opravneny trest. Kde nedostal trest a mal dostat? Jedine mi napada Brazilia 2021, ale taketo jednotlive pripady by sa nasli aj pri inych pilotoch.
Dufal som, ze sa vsak vyjadris aj k tomuto, lebo to bolo to podstatne:
Ze neslo o ziadnu kradez titulu ani umysel Masiho. Ten titul je maximalne zasluzeny a pri pohlade na vsetky tie kontroverzie v sezone je uplne ferovy (napr. citovany text o Baku).
Nekonecne natahovanie… prva veta mi stacila, ze bol braniaci Ano a preto moze do kazdeho zahnut monopostom a sposobit koliziu… Lebo mal vzdy bodovy naskok a komisari ho netrestali. Vsetk orace incident, alebo trapnych 5s ked superovi poskodil monopost, alebo ho vyradil…
Zime v tom, ze VER je chudacisko dobrak a on sa len brani… potom nechapem reci o tom, ako ho chcel Hamilton zabit…
Ver vzdy bol a bude zakerny pilot s labilnou psychikou. A dufam, ze tento rok bude na tom McL a Ferarri uz od zaciatku lepsie, aby bolo vidno ako vie jazdit, ked potrebuje on dotahovat, nielen udrziavat bodovy naskok.
O ostatnych temach co pises sa mi paci, ze si v obraze… myslim tie vojny co sa riesia vedla