Horner sa nezdržal kritiky Cunodu: Zase až také ťažké to auto nie je | Magazín F1 - F1online.sk

Z Veľkej ceny Rakúska vypadli dvaja piloti top tímov a obaja piloti Williamsu, ale Júki Cunoda sa nielenže nedokázal dostať na body, on reálne v priebehu celej veľmi nevydarenej nedele ani raz poriadne nefiguroval v najlepšej desiatke. Japonec bol napokon klasifikovaný so stratou dvoch kôl na poslednom šestnástom mieste. To znamenalo, že aj Christian Horner sa len s veľkými ťažkosťami zdržal negatívnych prejavov na adresu svojho pilota.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/205631/horner-sa-nezdrzal-kritiky-cunodu-zase-az-take-tazke-to-auto-nie-je

Tak ja ti nevim Christiane. Mel jsi tam Checa, kolaps. Dal jsi tam Liama, Yuki a Isack mu nandavali. Dal jsi tam Yukiho a Isack a Liam z neho delaji nesvepravneho.

Nad vodou te drzi Maxovi ultimatni schopnosti ridit neriditelne. Pokud si myslis ze to tak neni, nic ti preci nebrani, vybrat si nekoho z F2 a posadit ho tam. Nebo tam dej Isacka, nebo tam vrat Liama, zavolej Magnussenovi. Nic ti nebrani.

To auto je spatne, jedno z nejhorsich na rostu. Ze tomu neveris na tom nic nemeni. Rika ti to i Max, ale klidne si ved svou. Treba tam prujde nekdo jiny, kdo se na to podiva realne.

1 Like

už jsem myslel, že tvuj Max stand up nepřijde a je to tady. xdd

Jakmile někdo jen naznačí že by se to snad řídit dalo, tak přispěchá tiMur to vyvratit, prostě RB je neřiditelný.

2 Likes

Nevím, jestli auto je z nejhorších, na nadpřirozené schopnosti nevěřím u nikoho a na schopnost vytěžit víc než 100 % taky ne :smile: . Nicméně určitě je to auto hodně specifické a z toho pramení tyhle problémy. Ano, Max ho dokáže “ujezdit” a ještě vozit slušné výsledky, všechna čest.
Pokud nechtějí Júkiho, taky mě napadlo jednat třeba o Bottasovi, možná by ho Mercedes pustil, když by šlo o nasazení do závodu. Jestli by ale on sám chtěl :woman_shrugging:. Spíš nezbyde, než to letos nějak vydržet a počkat na nové auto. Júki asi skončí, což mě mrzí, pravděpodobně by ale skončil stejně, i kdyby si nevyzkoušel áčko.

1 Like

2 Likes

2 Likes

Urcite to auto nemuze nikdo jezdit nad 100%, to mas pravdu. Spis jde o to, jak je mozne to auto ridit. Na Maxovi nadprirozene schopnosti verit klidne nemusis.

Videl jsem dokument o Jimu Clarkovi. Kdyz jsem poslouchal komentare ktere hodnotili jeho jizdu, tak to co ja pisu o Maxovi je slaby odvar. :wink:

Realne. Liam dostaval od Maxe neskutecnou bidu, vlastne se v tom aute ani neohral. A najednou? Kde je Yuki, kde je Liam. Liam porazil Maxe v kvalde. Tak at ho vrati do RBR. Jenze to se nestane. Christian moc dobre vi, ze by Liam zase shorel. Yuki? Jako behem tri zavodu zapomnel jezdit?

Jasne kazdej si muze myslet co chce, ale asi nebudu sam kdo ma tento nazor, kdyz jsme od nekolika lidi v dobe nedavne cetli, jak varuji Isacka at do RBR vubec neleze. Proc? Protoze to auto je dobre? No asi to tak uplne nebude.

A rikas ze auto nepatri k nejhorsim. No rekl bych ze pro Yukiho a Liama zcela jednoznacne ano. :grin:

Asi bychom se museli pustit do filozofické debaty, co to znamená dobré/špatné auto. Můžeme se klidně shodnout na tom, že se jedná o hodně těžko ovladatelné auto. Nakonec Júki to říkal hned na začátku, že je tam hrozně malé okno pro vytěžení nejvyšší rychlosti. Na rozdíl od Racing Bulls, který se řídí snadno a nechá si leccos líbit. Bylo by zajímavé vidět, jak by jezdil Max s béčkovým autem, ale to se nedozvíme :smile: . Maxe nijak neznevažuju, je to skvělý jezdec.
Problém je evidentní a nevím, podle čeho Horner dokáže posoudit, že to auto není zase tak těžké. Podle všech výsledků se naopak zdá, že je. Leda by s ním sám jezdil…

1 Like

hosi, nejak mi chyba prehlad o fialovych minisektoroch, dnes to rodakovi z Ovieda napriek absencii Verstappena a noveho Verstappena nevyslo?

2 Likes

Cunoda skončí tento rok

Nesledoval jsem fialové sektory, Alonso ke konci bránil a školil, ne vždycky je potřeba ke konci jet fialové minisektory. Alonso vyměnil rychlost za taktiku…

2 Likes

a kedy je ta potreba?

Ne, tentokrát ne, myslím. Ono srovnávat jednozastávkovou strategii s dvouzastávkovou ohledně minisektorů není to pravé, neb u té dvouzastávkové je ona výkonnostní špi​čka na tohle přeci jen jinde. Tentokrát se musíme spokojit jen s těmi body.

2 Likes

tak já jsem to psal v souvislosti, že tam Alo ve ztraceném zavodě, nechal jeden fialový minisektor pro diváky v závěru závodu. Miami to bylo? Už nevím…

2 Likes

Tak si pockame jak to bude dal. Jak by rekl klasik “ja nerikam tak ani tak, ale na ma slova dojde”.

2 Likes

No jak … , Max má smlouvu, tak prostě zalézt a makat. Stále se bude vyvíjet na něj a uvidíme zda alespoň s ním se opět vrátí do boje o čelo nebo pokles bude pokračovat :man_shrugging: