Horner obvoláva celý padok, vyhlásil Cowell | Magazín F1 - F1online.sk

Vo štvrtok bol ešte šéf Aston Martinu Andy Cowell pri svojich odpovediach veľmi zdržanlivý, no keď sa rovnaké otázky začali opakovať aj v piatok, naznačil, že bývalý boss červených býkov sa zaujímal aj o pozíciu v britskej stajni. Podľa Cowella sa už zrejme ozval celému padoku.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/215421/horner-obvolava-cely-padok-vyhlasil-cowell

Newska o najlepsom sefovi v F1 a RBlaci sem neprispeju ? Asi si iba v neskach o Hamiltonovi a Norrisovi. To dokazuje, preco vlastne fanusikmi RB su, hejt hejt…

4 Likes

Já myslel, že všichni volají jemu. Ale že Horny obvolává celý padok zní docela vtipně. :smiley:

4 Likes

Já žil ve světě, že když je někdo nejlepší, tak všichni volají jemu.
Horny si myslel, že na něho všichni čekají.

2 Likes

Nikde ho nechtěj, prasáka :smile:

2 Likes

Když má někdo o sebe strach, tak vždycky ukazuje prstem na ostatní.
A z Hornerových peněz jde opravdový strach pro každého kdo by mohl být případným spoluvlastníkem vytlačený.

Však docela byl spojovaný s Haasem ne? Neni tam ta blondýna z Astonu? :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: :grinning:

1 Like

Nebyla v Audi? :thinking:

1 Like

Nebo v Kicku možná. :smiley: Ale tak Horny si určitě vybere.

1 Like

On zase tolik peněz nemá. Výplata “malá” a teď dostal nějaký bonus.
Nejslabší tým stojí 1 miliardu euro, ti nejhodnotnější okolo 4.

Potenciální nákup je třeba Renault, jenže ti sportovci a herci, kteří vlastní část Renaultu, tak mají daleko, daleko více peněz.

Nemyslím si, že Hornerův morální profil bude nepřekonatelnou překážkou jeho případného angažmá v nějakém týmu F1. Na to je to příliš “cenné zboží” :slightly_smiling_face: Jeho zkušenosti, jak budovat tým a dovést ho k úspěchu jsou neocenitelné. Problémem mohou být spíš jeho požadavky, nakolik realisticky dokáže odhadnout svoje možnosti i možnosti případných partnerů. Osobně bych byl hodně překvapen, pokud by Horner z F1 natrvalo odešel.

2 Likes

Renault si na drobné od kopalistů a jiných známých osobností nestěžoval.
Přitom Horner má i jiné přednosti. Od vysoké znalosti světa F1, tak i kontakty na sponzory a nejspíše by dokázal do nového týmu přetáhnout hodně šikovných lidí.

V žádném případě bych ho nepodceňoval.
Ještě jsem vynechal kontakty na FIA.

Tak ono se říká, že chce být Horny něco jak Wolff, který byl vždy jeho vzorem.
Takže si myslím, že bude vstupovat jako šéf a investor.
Záleží kolik peněz sežene, a kdo chce prodat, tak možná proto všem volá.
Jenže nikdo prodat nechce. Asi…

Ale tak pořád 1000x lepší než tohle. :smiley:

1 Like

Vezměme si jako příklad třeba Renault.
Colapinto má za sebou Slima a další sponzory se kterými má Horner nemalé zkušenosti a určitě by z nich dokázal vydyndat mnohem větší aktiva než neschopný náhradník Flavio.

Williams jen loni utrpěl ztrátu 50 mega v Librách. Přitom podává hodně dobré výsledky.
Ve snaze odtrhnutí se z područí Mercedesu to nebude mít s novými vozy tak jednoduché.

Nebo Cadillac. Tomu by se taky moc hodily zkušenosti šéfa, který stavěl tým(y) téměř od nuly.

Střílel jsem od pasu, ale i tak jsem vyslovil celkem pádné argumenty proč Hornera nepodceňovat.

Ve financích bych z Hornyho nedělal spásného anděla.
V letech 2022-2024 - tituly a totálně absolutní dominance, samá výhra, všude samý RedBull.
Čistý zisk za ty 3 sezony 5 milionů liber.
Marný Mercedes, který byl sotva na obrazovce 294 milionů liber.

RB má vysoké investice do vlastní motorárny. Williams taky dost natlačil do obnovy vybavení továrny.
Sice jsou to peníze, které nejsou vidět, ale jedná se o velké zhodnocení vlastní firmy.

Ty peníze v RedBullu jsou oddělené. Jedná se o jiné firmy.
F1 tým RedBullu nemá ani obrat takový, jaký potřebuješ na financování celé motorárny.

Oddělený je i RB od Toro Rosso a nikdo mě nepřesvědčí, že data z vývoje TR nejdou přímo RB.

Chceš říct, že tam falšují účetnictví? :open_mouth: