Jde o to, že by se vůbec nemělo ve větší míře stávat, aby se medvědi stahovali k lidem. Jasně, občas se to vždycky dělo, a třeba na Popradském plese nám taky přišel méďa pod okna . Ale všechno má určité meze a nemůžou se lidi začít bát vycházet z domů. Takže by se měla nastavit taková pravidla, aby k tomu nedocházelo, tj. aby medvědi neměli důvod opouštět přirozený prostor. Teď ho mají pravděpodobně proto, že jich je moc a tam co dřív se všichni neuživí. Jednotlivce uspat a transportovat zpátky je asi nejmenší problém, ale není to řešení.
myslis to dobre, lenze tu sa bavime o Slovensku aka o Absurdistane, kde si v covide odhlasovali mimo ine, ze lyziarske vleky sa nebudu zatvarat lebo Boris Kollar ma lyziarske vleky
na slovensku sa o vsetkom len rokuje a len sa maze med okolo pier ludom, kvoli populizmu a hlasom. Pritom politik ma sluzit obcanovi, nie naopak.
Možná je moc brzy teplo a brzo se probudili, tak jsou zmatení a ještě nemají co lovit ve svém teritoriu.
Nebo začít množit divoká zvířata, aby měli co lovit?
Fakt nevím.
Ale jestli je chtějí zabíjet, tak nejdřív Fica a pak medvědy.
Jasně, vymyslet něco jednoduchého, účinného a pak to vymáhat je problém tady i tam . Nějaké řešení to ale přece mít musí, i když my řešíme vlky tuším v Beskydech už asi 15 let. Ale přece jenom bych radši potkala vlka než medvěda…
To je asi pravda, problém je, jak zasahovat, aby se situace spíš nezhoršila. Na to by měli být odborníci a něco navrhnout. A vůbec, třeba to podle zpráv v novinách moc dramatizuju…
Mě vždycky zajímalo, jak zjistí, že jsou přemnožení.
Třeba to je jen pár medvědů dobrodruhů.
ono mne osobne pride asi najrozumnejsie riesenie napumpovat miliony eur do starostlivosti o lesnu zver, vybudovat im parky so vsetkym co k tomu patri a aktivne na tom pracovat uz navzdy, ale sam dobre chapem, ze tento plan padne uz pri kroku “napumpovat miliony eur” kamkolvek
Asi podle toho, že těch dobrodruhů přibývá, místo aby papali kořínky v lese, si myslím… K tomu nějaká ta sledovačka, statistika a je to.
Ale jo, rozšířením rezervací s přísným zákazem vstupu by to asi mělo začít. Odkud kam je vždycky otázka debaty. No nic, já se podívám zase navečer, jestli jste něco vymysleli .
Obávám se, že tenhle problémnemá žádné přijatelné řešení.
Ať už se vymyslí cokoliv, tak nikdy se nerozhodne ve prospěch flóry ani fauny.
Akurát čítam článok, kde je okrem videa aj táto fotka, že dnes na obed pobehoval po Liptovskom Mikuláši.
Já jsem vymyslel.
Chce to zase vrátit kruté zimy, aby medvědi hybernovali. V létě už mají potravy dost a nepotřebují se stahovat do měst.
treba zorganizovat svorky ovciarskych psov a medvede do miest prestanu chodit.
Nebo stačí tam poslat Fica s Dankem a uteče i medvěd a pravděpodobně i za hranice
To bude asi jako s námi, taky nevíme, že jsme přemnožení…
Hitler zase přišel …
Však ono se jednou přijde na to, že nejekologičtější a zároveň nejudržitelnější a nejlevnější program pro planetu je regulovat počet lidí.
Myslím že někde kolem hranice 4 mld by to mohlo zafungovat.
Idem to aktualizovať : 5 ludi bolo napadnutych medvedom. 2ja su v nemocnici. Medved usiel cez rieku von z mesta…
Dal by som sem aj video ale nejde mi to
Mimochodem, už konečně i Wolff pomalu snad dostává rozum.
Snad není ještě pozdě.
Ta fotka bola urobena z videa. To som chcel pridat. Par sekund po tej fotke uz driapal cloveka dalej pri lampe