Horner je podľa Rosberga „trochu skúpy“: Sainzovci sa snažia o pár miliónov navyše | Magazín F1 - F1online.sk

V tomto roku už podpísali nové zmluvy Charles Leclerc, Lando Norris, Lewis Hamilton a Fernando Alonso. Aj z toho vyplýva, že dianie na prestupovom trhu bolo v roku 2024 značne hektické. Situácia nabrala rýchly spád, ale mnohé zaujímavé otázky naďalej čakajú na svoje rozlúsknutie. Neznáma je stále aj budúcnosť Carlosa Sainza.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/151839/horner-je-podla-rosberga-trochu-skupy-sainzovci-sa-snazia-o-par-milionov-navyse

Aky dovod ma RBR platit Sainzovi velke prachy, ked na dvojku im zatial staci aj Perez? Teraz si Sainz musi vybrat medzi top autom pre 2025 alebo dlhodobym projektom a milionmi pre Audi s rizikom, ze rok nebude jazdit.

Kazdopadne chcel by som v RBR vidiet niekoho ineho ako Pereza, aby miestny sasovia pochopili, ze Perez nie je problem a nie je jediny, kto dostava taky naklad od Maxa. :slight_smile:

4 Likes

je pravda, ze Checo peniaze to teamu prinasa. To asi Sainz neda.
A tiez to vidim rovnako, rad by som sa Checa zbavil

a zaujmave, ze aj Diaz aj Lujzik by sa radi zviezli v RBR

Santander by priniesol nejake money mozno. Otazka je, ci Sainz chce riskovat, ze moze dopadnut ako Ricci, ktory tiez isiel po peniazoch alebo chce riskovat, ze moze dopadnut ako Perez, ked bude mat cojones sadnut si do auta vedla Maxa.

Však Horner nemá vedieť o zmluvách jazdcov RB nič a nemá byť ani v processe zapojený, tak jaké ponuky tu dáva?

4 Likes

o Antonellim v imole do Mercu uz pisu vsade :smiley:

1 Like

Lahšie sa robí výnimka a politický tlak keď pol sveta to napíše ako jasnú vec :smiley:

3 Likes

tiez to takto vnimam, a takisto to vnimam v pohladu Wolffa, ze ma v rukach bombu, ktora ak vyjde, tak bude hrdinom ery :smiley:

2 Likes

no sainz vypada, ze nema problem so strachom a to ani z maxika, hlavne asi nie v tychto dnoch ked dava na prdel leclercovi

tak asi je na ceste aby sa stal sefom motorsportu. Podla mna Max caka, ze co RBPT. Rakusania s jovidom to ukludnili na rok. Marko o rok dva oficialne skonci to uvolni cestu Maxovi do Mercedesu, v pripade, ze nebude spokonost s motormi. Preto ma Sainz od Wolffa ponuku len na rok.
Ak to RBPT da, tak vsetci snad az na Marka pojdu dalej a Horner bude king of Redbull Motorsport na rovnakej urovni ako napr Minzlaff.

4 Likes

Tento vikend uz bol Leclerc lepsi. Este par upgradov a Sainz s oblubou nedotacavosti pojde tam kde aj pred rokom. Neviem ako by vyzeral pri Maxovi, ktory ma rad tak extremne pretacave auto, ze aj Albon oblubujuci pretacavost pri nom vyzeral ako amater.

Strach nemusi mat ale ked dostane v kazdej session nakladacku tak to pre jeho psychiku nebude dobre :slight_smile:

Rosberg, Rosberg fandil jsem ti :drooling_face:

Sainz podpise Audi,kedze je na peniaze a Audi mu da dlhy kontrakt za velke penaize.

A keď už Audi takto rozhadzuje peniaze, neuvažujú, že si rovno kúpia nejakého majstra sveta? LH šiel šiel do teplých krajín, FA sa zaviazal u svojho operátora… čo tak MV?

Na to, aby podpisali Maxa, by tam najskor Max chcel ist, nie? :slight_smile:

Nejaký Audi Lauda mu ukáže to, čím presvedčil LH, aby šiel do Mercedesu a možno spraví leap of faith :slight_smile:

Horner hlavně nemá důvod chtít Sainze za každou cenu, když si je vědom toho, že v podstatě může mít dneska v podstatě kohokoli a upřimně Sainz zatím asi nikoho relevantního nepřesvědčil, že je skutečně hvězdou první velikosti a majstrovský formát. Myslím, že Ferrari dobře ví, prřoč si nechali Lecrerca a Sainze pustili k vodě i když by se momentálně možná mohlo zdát, že to litují. Určitě ne!!! Nemyslím, že si od Hamiltona u Ferrari slibují titul-jeho angažná ji čistě komerční záležitost a jsem si jist, že se svou povahou nemá šanci u Italů uspět-ale to je jeho problém. Jestli je pravdou, že po oznámení jeho angažmá získaly akcie Ferrari 6 miliárd eur na hodnotě, tak není co řešit. Pokud se Lecrerc psychicky nesloží-jsem si jist, že Hamovi důkladně vypráší kožich. Sainz by to hlavně neměl překombinovat a nepřecenit svou hodnotu. Musí si ujasnit priority. Jestli mu jde víc o peníze, ať podepíše AUDI, ale pokud o sport, tak už vzhledem ke svému věku ber chlapče Redbull se všemi riziky, které jsou s tím spojené- pokud je tam tedy možnost a to si nejsem jist. Redbull nemá důvod si tam ještě sezónu neponechat Péreze.

3 Likes

Osobne si myslím, že ak Lawson nedostane v budúcom roku sedačku, tak PER zostane v RB aj po roku 2025. Iba žeby sa ten jazdecký trh ešte trošku poprehadzuje.