Horner garantoval Lawsonovi miesto v tíme už pred rokom | Magazín F1 - F1online.sk

Liam Lawson vlani zažil niečo podobné, čo tento rok čaká Franca Colapinta: Aj napriek skvelým výkonom, keď zaskakoval za zraneného Daniela Ricciarda, sa následne musel vrátiť na pozíciu rezervného jazdca. Už vtedy ho však Christian Horner ubezpečoval, že v roku 2025 sa v kokpite predstaví.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/174576/horner-garantoval-lawsonovi-miesto-v-time-uz-pred-rokom

Mne sa inak na tom Lawsonovom príbehu najviac páči to, že ako prišiel k tej šanci. On nebol vôbec v hľadačiku RB. Veď aj preto angažovali pre rok 2023 De Vriesa a následne Ricciarda. Nebyť jeho zranenia, Lawson teraz jazdí možno nejaké DTM. A hľa, teraz sa o ňom uvažuje, že by možno od budúcej sezóny naskočil do A-tímu.

Týmto nevravím, že si tú šancu nezaslúžil, len koľko je takých talentovaných pilotov, ktorý sa nedostanú do čakacieho zoznamu? Btw, spomínate si tu ešte niekto na Juriho Vipsa? Toho, ktorého britská tlač rozniesla v zuboch za to, že počas hrania GTA-čka povedal v zápale hry N-Word? Ako ho Red Bull musel kvôli tomu tlačiť do úzadia až mu to odpálilo všetky šance na vstupenku do F1. Vips bol aj tuším v provízornej “hierarchii” juniorov pred Lawsonom. Kto vie, či by tam dnes nesedel on.