ved to moze byt vcelku zelany jav nie?
Jestli je měření kompresního poměru jen věcí homologace, pak by to zapadalo. No v případě protestu a nového měření by asi narazili.
Je to blbost. Vždyť prostor navíc by kompres pouze snížil.
Každý motorář se snaží snížit hlavu, aby dosáhl vyšší komprese a tady se někdo snaží namluvit opačný postup je to pravé ořechové.
Je to stejné jako kdyby někdo chtěl nacpat obsah granátu strčit do letecké pumy a doufal, že vymyslel atomovku.
no pokial by sa jednalo o nejaky mini kanalik a mini komorku, ale co ak sa jedna o 500 drazok alebo dierok na povrchu hlavy, ktore sa behom par kol zanesu karbonom “by design”, to by mohli byt v sedej zone. technici by argumentovali, ze karbonovy nanos je sucastou opotrebenia.
No veď práve, priestor naviac len pri statickom meraní by kompresný pomer znížil.
Já tam šedou zónu nevidím, je to praktika které z měření FIA dělá fake měření. Tam neměří kompresní poměr, ale iluzi nezaběhnutého motoru.
ja si nemyslim, ze sa jedna o toto, ale logika toho kto s tym prisiel je taka, ze kompresia sa meria pomocou tekutiny a meraci proces je pomaly, takze sa tlak vyrovna a za prevadzy sa strbina este viac uzavrie az tak, ze za strbinou ostane atmosfericky tlak a tym padom sa kompresia zvysi.
Není to sexy? Už se těším na sezónu.
Teplem by se kanálek roztáhl a kompres by šel dolů.
Pro Puffa je i taková praktika sexy, no není to paráda? 
Naopak Ferdo, kanálek by se stáhl, protože by se rozšířil svět kolem něho.
ak by to riesenie bolo pomocou nejakej “zbytocnej” komorky za uzkou strbinou, ktora sa skrz materialovu roztaznost uzavrie, tak by som sa priklanal k tomu, ze je to riesenie nelegalne.
Uzavřená štěrbinka zní dost sexy.
Stáhnutou máte máte akorát Vy strachem, že Honda Mergl nikdy nedožene.
Při zážehu jsou takové tlaky, že by tolik požadovaný kompres šel do pjdele a né na píst.
ja mysim, ze by si sa mal ist vyvetrat.
Pro tebe jsou všechny uzavřený 
Stačilo mi dát like a nekroutit se Ferdo 
Nechám se unést. Přinejhorším se stane, že Kimi vyhraje titul. Svět se nezboří.
Dokážeš si představit jak by se tahle štěrbinka dokázala roztáhnout při nárazovém tlaku 60 Barů při expanzí paliva?
Pro orientaci je v pneumatice osobáku 2-3 Bary.