Horner: Alex by v AlphaTauri odvádzal podobnú prácu, ako Pierre | F1online.sk

„Pierre odvádza super robotu. V aute sa cíti dobre, vyhovuje mu prostredie, menší tlak a možno i menšie očakávania. Myslím, že ambície tímu sú iné, než boli v časoch Toro Rosso, takže vzájomná spolupráca funguje perfektne v oboch smeroch,“ dodal Horner.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/14469/horner-alex-by-v-alphatauri-odvadzal-podobnu-pracu-ako-pierre

No neviem…ale ani vy nemate nejake velke ambicie s druhym monopostom,ked vam toto nevadi…ked tam bol gasly, pomaly ze pod zem ste ho nezahrabali, a dodavali toooolko sebavedomia :wink:

Tieto dristy s tym monopostom mi uz vazne lezu na nervy…co tak spravit monopost aby vyhovoval aj druhemu jazdcovi?

Ja uz neviem, ci Horner zartuje alebo naozaj chce, aby niekto tieto reci bral vazne.
Albon uz v Alpha Tauri bol. Vsetci sme videli, ake vykony tam predvadzal. Nestacil ani len na Kvyata. Rozdiel medzi Gaslym a Kvyatom sme mohli vidiet druhu polovicu minulej sezony a vidime ho teraz.
Albon nepatri do F1. Bodka. Je to jeden praobycajny platic. Jediny jazdec v poli, ktory je od neho horsi, je Latifi.

2 lajkov

To je práve to, asi by mali postaviť auto čo dokáže ovládať aj niekto iný ako Max ale možno sa boja lebo by mohli niečo zmeniť a Max by už nebol taký dobrý.

Pokud by se dávala cena za mediální idiocii roku v F1 a zapomnělo se na fenomén jménem Binotto, jasným letošním vítězem by bylo vedení Red Bullu.

A teď tu o Karkulce, Christiane.

Tři největší perly, které zazněly v F1 za posledních pět let:

1. Toto Wolff: Naši soupeři mají skvělé auto, vyhrát bude těžké.
  2. Mattia Binotto: Ferrari mě potřebuje.
  3. Christian Horner a Helmut Marko: Představujeme vám vynikajícího pilota, jmenuje se Alex Albon.
  1. Bottas má tajný plán ako v roku 2020 zdolať Hamiltona.
1 lajk

uplny suhlas. Obavam sa ale, ze problem lezi hlbsie ako nekompetentny Markov manazment ohladom pilotov. Ak Redbull musi protezovat polotajca tak to svedci o tom, ze majitelia Redbullu o F1 prilis zaujem nemaju co a Mateschitz a spol maju problem zdovodnit naklady.

Skor je to o tom, ze Max sa vie prisposobit a stajna to nema zaujem dalej riesit a ocakava, ze sa prisposobi aj druhy pilot.

1 lajk

Ja si myslim, ze su tri dovody, preco si Red Bull drzi Albona. Prvy je, ze nemaju vo vlastnej akademii momentalne ziadneho dobreho jazdca. To netreba vnimat prilis kriticky, dalo sa cakat, ze po Vettelovi, Ricciardovi, Sainzovi a Verstappenovi pride slabsie obdobie. Tym padom to pre Red Bull nie je take jednoduche, smahom ruky Albona vymenit. Najlepsie, co sa im vo vlastnych radoch ponuka, je Gasly, ale ten zo znamych dovodov nie je taka atraktivna alternativa. A menit za niekoho ako Hulkenberg alebo Perez sa samozrejme da tiez, ale tam uz Red Bull nema ani zdaleka taku flexibilitu, aku by mal, keby menil za niekoho z Alpha Tauri. Vidno, ze nasadenie Hulkenberga alebo Pereza zvazuju, ale to je nieco, co sa v strede sezony urobit neda. A po minulej sezone neboli ano zdaleka take ocividne dovody Albona menit, hoci o jeho nizkych kvalitach nebolo pochyb uz vtedy. Albon vsak mal stastie, ze Gasly predviedol v RB mizerne vykony, to mu umoznilo zamaskovat svoje nizke kvality.
Druhy dovod, preco Red Bull Albona okamzite nevyhodil, je to, ze nie su pod takym velkym tlakom. Jeho vykony su mrzute, nehodne Red Bullu a nehodne posobenia v F1, no Red Bull momentalne nebojuje o titul, druhe miesto maju iste a slabeho jazdca si mozu dovolit. Nemusia preto jednat okamzite a mozu si dovolit dat mu cas a dufat v zazrak, aj ked je mimo realitu ocakavat, ze sa Albon zlepsi.
A treti dovod su samozrejme thajsky mecenasi. Preco im nedopriat, aby sa Albon vozil v Red Bulle, ked ich nic netlaci?
Ja len dufam, ze ho po sezone vyhodia. A dufam, ze nedostane miesto v Alpha Tauri, tam chcem vidiet Tsunodu a nie tohto platica. Tuto sezonu nech si odkruzi, aj tak je to uz teraz jedno.

no uz sposob ako ho tam natlacili bol divny. Novacika, ktoreho RB pol roka dozadu vypustil z programu, po par pretekoch podpisu do A timu.
Teraz v rovnakej situacii maju k dispozicii vlastneho odchovanca s niekolkorocnou skusenostou v F1, ktory jazdi fantasticky… Bud su tam azijske zaujmy, alebo ma Marko pokrocile stadium demencie.
Gasly by si mal zobrat priklad zo Sainza. Ten sa za kazdu cenu snazil dostat odtial prec a dobre spravil. Pierre by mal najat vlastny manazment riesit zmlvu v Alpine na 2022 vedla Alonsa. Teraz moze. Ma vysledky.
Hornerove kecy o tom, ze by Albon jazdil v AT rovnako dobre ako teraz Gasly iba otvaraju dvierka na Gaslyho vyhadzov na poslednu chvylu.
Gasly ma na svojej strane Tosta, cele AT a vlastne aj skoro vsetkych fanusikov F1. Ak ho naozaj na buduci rok uvidime na roste bude to pretekar, ktory si svoje miesto v F1 skutocne vyjazdil.

1 lajk