Horner aj Marko chcú Colapinta, ale každý vraj v inom tíme | Magazín F1 - F1online.sk

Výmena Logana Sargeanta v kokpite Williamsu nám vážne zamiešala so situáciou na prestupovom trhu. Táto zmena vyniesla do Formuly 1 nesmierne zaujímavého jazdca. Nejde len o výkony Franca Colapinta, ale zároveň o jeho marketingovú a ekonomickú hodnotu. Na jeseň sa nám strhla bitka o služby mladej nádeje a za hlavného záujemcu je považovaný Red Bull.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/179256/horner-aj-marko-chcu-colapinta-ale-kazdy-vraj-v-inom-time

Vyzera to tak, ze po vyskusani 3 jazdcov Horner pochopil, ze kohokolvek posadite do Maxovho auta, tak ten jazdec nebude podavat optimalny vykon a je preto rozumnejsie pozerat sa na druhu RB sedacku viac z ekonomickeho hladiska. Tu s nim asi musim suhlasit. Myslim, ze keby tuto sezonu popri Maxovi jazdil ci uz Liam alebo Franco, tak by boli v sampionate maximalne pred Mercedesmi na 6 mieste.

Na druhej strane vyzeralo by to dost hlupo keby uprednostnia pilota, ktory zaziaril na par VC a dali by kosom jazdcovi z vlastnej akademie, ktory podava taktiez nadpriemerne vykony.

Myslim, ze je idealnejsie skusit Liama v RB a Franca vo VCARBe. Vzdy ich pripadne mozu prehodit pocas sezony.

2 Likes

Chce to vyhodit Helmuta a nastane shoda. :grin:

1 Like

No red bull drží cheka hlavne kvôli peniazom, a nie len tým, čo prináša priamo tímu, ale hlavne tým, čo prináša materskej firme za predaj plechoviek v južnej Amerike (+ merch)
To im víe dobre nahradiť práve Colapinto, takže by mohli konečne Pereza vyhodiť a neprišli by o biznis :wink:

Sainz nenájde 20 mega na sedačku v RBR ? Mne to stále dáva najväčší zmysel: Sainz RBR, Colapinto Williams prípadne teda výmena s Lawsonom a Perez Alpine so svojím budgetom

Inak teda Doohan bol všade prezentovaný ako Briatoreho kôň tak aké rozhodnutie predošlého vedenia ?

Je otazkou, jak ted vubec bude vyvoj RB monopostu. Newey na tom nedela a Wache nemusi delat tak dobry auta, ktery sedly Maxovi. Co zavod, tak to si Max stezuje na balans.

Namiesto Maxa vedľa Sergia. To by mali hneď dvoch latinoameričanov. Peniaze by sa len tak sypali.

Je pravda, ze sa Max castejsie stazuje na auto, no progres v Perezovych vykonoch aj tak nevidim. Takze by som prilis nevytvaral rovnicu: Horsie auto pre Maxa znamena lepsie auto pre dvojku.

Navyse v Brazilii sme videli ako sa Franco zlozil pod tlakom prakticky domaceho publika. Mne osobne pride Liam ako logickejsie riesenie. Ale co ja viem, keby bolo po mojom, tak Checo by uz tuto sezonu v RB davno nejazdil :grinning:

Jo, taky bych tam radeji videl Lawsona. Z Perka ani Alika se neposral a jel porad bomby.

Perko musi davat nesmyslny bomby financne. Jinak si fakt nedokazu vysvetlit, co tam porad dela…

1 Like

Co Lawson předvedl tak zázračného, mimo jeho nesmyslé zvednutí prostředníčku na Peréze, že je tak vynášen?

Jsi holka, že Tě zajímá pouze prostředníček? Nebo snad dokonce :rainbow: ?

Tak v prvom rade nikto nevie, co RBR vlastne chce. Nikto nevie, ako moc hrozi odchod Verstappena, ako moc musia drzat Pereza kvoli sponzorskym peniazom pre team alebo tlaku od materskej spolocnosti kvoli predajom plechoviek. Chcu lepsiu dvojku k Verstappenovi? Alebo chcu niekoho, kto by sa mohol stat aj jednotkou ak Verstappen vezme roha? Alebo chcu len niekoho kto donesie prachy? Snad aspon oni vedia, co hladaju, resp. su interne dohodnuti, co chcu.

Je mozne, ze Horner chce jedno, Marko druhe a Red Bull tretie…

1 Like

Normálně se ptám. Čím tak moc oslnil?

Copak jsi neviděl jak Lawson zkušeného Péreze vyškolil i s o třídu slabším vozem?

Vyškolit Peréze? To asi není zas tak složité ne? Mimo to RB zas nemá tak špatné auto.

RB má nad Rubidiem o rovných 500 bodů více, takže bych raději moc nesrovnával.

On, Bearman i Lawson zapadli mezi ostatní a celkem se nepozná, že jsou to kluci, kteří se v F1 sotva ohřáli. To třeba mně stačí.

4 Likes

Colapinto a Bearman na mě dojem udělali. Ale moc nerozumím tomu hype kolem Lawsona. Trochu mi to připomíná hype kolem Vandoornea.

Lawson jak při záskoku za Ricciarda, tak teď, když ho vystřídal, odvádí slušnou práci. Nijak nezaostává, ze třech závodů dvakrát bodoval a má 4 body, to je hodně slušné. Jasně, že se může ukázat, že se třeba dál nebude posouvat, ale to se může stát vždycky. Poctivou šanci si myslím zaslouží.

Inak tiež si to vravím že čím si zaslúži to miesto v Red Bulle? Ukázal mu prostredníček a to mu Tsunoda naložil v tom závode Lawson skončil na 17 mieste sa mi zdá :grinning: A tváril sa akoby bol majster… A to že Colapinto v prvej domácej GP v takých ťažkých podmienkach rozbil auto by som si ťažkú hlavu z toho nerobil za mňa 100x lepšie ako Sergio ktorý je po Strolovi druhý najmenej obľúbený jazdec