Honda otvorene priznala problémy so spaľovacím motorom. Sezóna 2026 vraj môže byť sklamaním | Magazín F1 - F1online.sk

Hoši už dost, tohle nemá smysl to divadlo. Tam se nepíše o max nebo min, prostě máte jasně pevný poměr, co to zase zkoušíte? :smiley:

hogris si asi dodnes myslel, ze ten pomer musi byt presne 16.

Jasně, máš úsekové měření, nemusí to být nutně jen policajti spící v Octávce u benzínky :smiley:

Jo, on si myslel, že to jede 16:1 furt. Za studena, za tepla.
Takže nemůžeš mít 14:1.

jj poměr 16., to je výborný na komprese, že vy s Puffem děláte ty motory u RBR?

no zatím je to arguemntačně 20:0 pro mě

Argumentačně jsi dneska prohrál na všech frontách. Měl by sis to prostudovat.

tak ti asi nevies co je pomer ze?

Jinak, co se týče flexibility, FIA pochopila že nic není při jízdě statické absolutní flexibilita nelze dodržet, ale, pokud si s danou oblastí někdo účelně a cíleně hraje, a praskne to, FIA se snaží testy upravit v nejbližším možném termínu a vynutit si to. To by minimálně měla přeci udělat i zde, a rovnou říci že v této oblasti tyto hrátky s kompresním poměrem nebude tolerovat. Opravdu nevidím problém k tomu tak nepřistoupit.

1 Like

Myslel som samozrejme mimo merani.
Cize ziadne useky, radary atd.
Len na zaklade toho ze si prisiel za hodinu z Brna do Prahy v aute :slight_smile:

Lebo ved ake meranie aktualne Mercedes porusuje? O takom neviem.

Ty sam pises, ze maximalny kompresny pomer sa neuvadza v pravidlach. Iba vseobecne kompresny 16:1 a ten sa meria pri izbovej teplote (ako aj doteraz). Toto Mercedes (a teda aj RBPT) neporusuje :slight_smile:

No, ale tam se píše, že ten poměr musí být po celou dobu soutěže a kontrola je při pokojové teplotě

Ja nie som do buducna proti upravam.
Bud nech sa zmeni metoda a podmienky merania, alebo sa ostatne timy prisposobia.
Ale tuto sezonu nejake zasadne zmeny su financo-technicky nerealne.

Aj priklady co uvadzas nikdy neznamenali nelegalnost/dsq v tom case a do minulosti, ale v niektorych prikladoch upravy a upresnenie do buducnosti. A samozrejme je rozdiel kridla atd. a dodavatelia motorov :slight_smile:

Ano, po celu dobu 16:1 merany pri izbovej teplote, nie prevadzkovej, to sa tam nepise :slight_smile:

Uz som to pisal x krat, netlieskam tomu a situacia ma netesi, ale aktualne nevidim nic, za co by komisari mohli uznat Mercedes motory za nelegalne.

A nemozem sa zbavit pocitu, ze 16:1 mozu prekracovat vsetci (lebo pochybujem ze ostatni maju pri merani napr. 15,5 ci menej), len Mercedes to dokazal vdaka materialom a sposobe dohnat az na 18:1 a vdaka palivu to efektivne vyuzit, co konkurencia nedokazala a ked sa zistilo, ze Mercedes ano a ma naskok, tak to chcu eliminovat :slight_smile:

Pak Ferrari dle Tebe nepodvádělo, ale já mám jiný názor :man_shrugging:

Jinak po té co FIA vystoupila s tím že kdo využije trhlin v pravidlech a bude v šedé zóně že je to pro něj sebevražda, pak by nekonat v nejkratším možným termínu bylo opravdu k smíchu.

1 Like

Za mna strucne takto:
Ferrari: porusovali pravidla prietoku, ale kedze ucinne “oklamali” senzory, nemali ich asi ako v zmysle pravidiel dsq a nasledne sa za A, pravidla upravili a za B, tajna dohoda a prepad Ferrari
Mercedes: Kompresny pomer 16:1 merany (ako doteraz) pri izbovej teplote je dodrzany pocas celeho vikendu. Ostatne je smola a plac konkurencie. Ked budu existovat merania nove a aj nove pravidla a tie budu porusene, nech len trestaju :slight_smile:

A uz mas cas na tie 3 otazky/odpovede? :slight_smile:

Ne po celou dobu měření, po celou dobu soutěže

1 Like

Ano. Při pokojové teplotě po celou dobu soutěže.

1 Like