Klidně při pokojové teplotě, ale ať je tam motor při provozní teplotě 
Jaké? Psal jsem ať mi je shromaždíš.
Jinak jak jsem psal, Ferrari by taky nedostali pokud by tam neupravili měření a nedopsali direktivy. Za mě podvod, ty to tak teda nebereš. Ferrari to fakticky porušovalo, ale měření splňovalo. V té době 
Mercedes vidím stejně, fakticky tu větu že kompresní poměr nesmí překročit na žádném válci 16:1 nesplňují, ale při způsobu měření kterou si teď zvolili projdou.
A merania su urcene pri izbovej teplote…
To je fakt dokola. To sa predsa neda ignorovat 
Ak ti raz zakazem liezt do chladnicky cez den a v pravidlach bude ze den je od 6:00-22:00 (zvysok noc), tak tvoje nocne prejedanie sice nebude zdrave, ale cez den si do chladnicky v zmysle pravidiel nesiel 
Nemáš tam místního času kde se lednička nachází, takže tam do ledničky můžeš kdykoliv a okecáš to. Tomu fandíte 
Tieto:
Ale pls konkretne a k tomu co sa tam pytam, nech sa netocime v kruhu 
Edit: uprimne som dost prekvapeny, ako nevidis rozdiel, ked niekto “klame” meranie napr. jeho nacasovanim (co ini nerobili) a teda umyselnym skreslenim vysledku k realite (Ferrari) vs situacia teraz, ked Mercedes samotne meranie ziadnym sposobom neobchadza, pretoze jeho kompresny pomer 16:1 splna pri predpisanych izbovych teplotach neustale 
-
V provozních podmínkách, to se točíme v kruhu.
-
Tam je třeba to prokázat, a stačí třeba i prokázané výpočty. Ale to je na těch týmech co jak budou protestovat a jak prokazovat, po mě to nechěj a já žádné detaily nemám k dispozici.
-
Flexibilitu už jsem vysvětlil. Ale ano, pokud by někdo protestoval proti zjevné vychytávce v oblasti flexibility, vidím prostor na to aby uspěl. Protestům se ale týmy raději vyhýbaj, krásný příklad Ferrari a jejich motor, nula protestů, raději se jednalo s FIA za zavřenými dveřmi a činil veřejný nátlak.
Skus celu vetu a vsetky 3 otazky 
Kde v pravidlach sa spominaju parametre a merania za prevadzky?
Nevidim tam nic o prevadzke a kompresnom pomere. To je uplne vseobecne pravidlo.
Ten je urceny 16:1 pri izbovej teplote a to je dodrzane aj v zmysle toho co si poslal 
Cize co konretne je nedodrzane a na zaklade faktickeho merania sa da oznacit za nelegalne zatial nikto neuviedol a fakt sa tocime v kruhu 
A ja hlavne vidim vyrazny rozdiel ked niekto samotne meranie od.bava aby zakryl realitu (prietok Ferrari 2019) a tym, ze Mercedes meranie ziadnycm sposobom neskresluje, lebo ten pomer 16:1 v predpisanych podmienkach naozaj maju…
To je právě to v čem vidím to že se lišíme. Je tam věta že limit průtoku paliva je 100kg/100km, nebo tak nějak, a to očekávám. Ano, pak je jak a čím se to měří, ale pokud to někdo v soutěži přesáhne i když nepozorovaně, u mě podvádí a FIA by si měla vynutit nápravu. Teď je tam že žádný válec motoru nesmí mít geometrický kompresní poměr vyšší než 16,0. Pak je tam postup měření atd, ale jako nahoře, očekávám že tento poměr nebude překročen. Zbytek jak Ferrari.
Jinak pokojová teplota patří ke způsobu měření, nikoliv k jediné podmínce kdy to musí být splněno. Věta
“Žádný válec motoru nesmí mít geometrický kompresní poměr vyšší než 16,0” stále existuje.
No a co, to budeme ignorovat všeobecné pravidlo protože se tam jmenovitě nepíše o kompresním poměru? Ano no tak, to máš přeci na víc.
Tak ale s tou lednici bys to musel brát tak, že je to zákaz od 6 do 22 a já bych tam šel ve chvíli, kdyby ses nedíval, aby si měl přesné přirovnání k podovdu Mercedesu
A toto sa meria za premavky podla akeho pravidla, ked praveze v nich sa pise, ze za izbovej teploty?
V pravidlach sa vseobecne pise aj o kridlach nieco ako ze maju byt “rigid ci immobile”.
No ale nie su take pocas celej sutaze, lebo fyzika a presne urcenie su staticke testy. Hybu sa ako zuvacky? Ano. Su immobile? Nie. Ale za podmienok merania presli a su legalne.
Nesplna Mercedes pravidlo o kompresnom pomere 16:1 pri izbovej teplote? Splna a bez “o*ebov” 
Ako som nepriamo pisal uz Hogrovi. Vy chcete aby policajt dal pokutu, najlepsie zobral vodicak, za rychlost bez toho, aby vodica realne nameral…
Tak nech zverejnia vsetci vyrobcovia kompresne pomery za prevadzky a uvidime. Nepozname tie cisla a len sa tu sermuje s dojmami. Aby sme sa necudovali a vsetci budu, hoci len mierne nad 16… a je jedno o kolko. A nikto neodstartuje 
Ked sa raz meria mimo prevadzky tak mimo, hoci si prajeme mozno inak. Dovtedy sa znenie aktualnych pravidiel neporusuje a tocime sa dokola 
A kde máš napsáno že k prokázání nesplnění onoho maximálního kompresního poměru se nesmí učinit jiné měření než při pokojové teplotě? Kde máš napsané že měření při pokojové teplotě je jediné možné?
No praveze nie.
Toto co si napisal plati na pripad Ferrari.
Ale ked ma mat motor 16:1 pri izbovej, v akom case merania to tak Mercedes pri izbovej nema? Ma ho tak predsa stale…
Zásadná otázka tejto zbytočnej diskusie, ktorá sa tu dokola opakuje už vyše týždňa.
Mali by Puff a zelení mužíci rovnaké názory aké majú teraz aj v opačnom garde, a teda že kompresný pomer by presahoval Aston a Mercedes by sa na to sťažoval? 
Mám pocit, že tam by si názory úplne vymenili - alzáci by zdieľali súčasný Puffov a Puff súčasný alzácky. 
Při pokojové teplotě patří ke způsobu měření, kompresní poměr samotný nemá teplotu
Kompresní poměr nemá překročit 16:1, to je v pravidlech.