Honda má nad ostatnými výhodu, môže pracovať svižnejšie, teší sa Cardile | Magazín F1 - F1online.sk

V Aston Martine veria, že pred rokom 2026 majú dobre rozdané karty. Potomok bývalej Force Indie, ktorá bola známa tým, že aj za málo peňazí hrala veľa muziky, má teraz k dispozícii prakticky všetko, čo potrebuje na zisk majstrovského titulu. Jednou z ťažiskových výhod bude vlastná pohonná jednotka, na ktorú sa v Aston Martine veľmi tešia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/218311/honda-ma-nad-ostatnymi-vyhodu-moze-pracovat-sviznejsie-tesi-sa-cardile

Klid, hlavně klid :sunglasses:

1 Like

Přesně tak, Newey sám stačit nebude a Mercedes bude válet, AM bude rád za 5 místo výkonnostně 🫢

1 Like

Tak když to říká Caridile, tak to bude jistě správně. :grinning:

Hlavně, ať se zaměří na zavěšení. :grinning:

pekna hlupost
mat len jedneho odberatela motorov je tazka nevyhoda, presvedcila sa o tom honda pri spolupraci s mclarenom, rovnako to ukazuje aj renault

keby bolo vyhodne dodavat len jednemu timu tak ani mercedes, ani ferrari nikomu dalsiemu motor nedodavaju, ale proste je to uplne naopak. dodavka viacerym timom je velmi vyhodna

Mercedes ani Ferrari nebudú kvôli zákazníkom robiť žiadne kompromisy.

McLaren si dohodol stoličku pri dizajnových rozhodnutiach o motore aby na to mohli rýchlo reagovať (!) a čo najskôr prispôsobiť vlastný vývoj aktuálnej situácii s motorom. Ale maximálne si tam dotyčný inžinier vypije kafíčko a spraví poznámky.

A s integráciou im pomôžu: nejde to? U nás je to v pohode, tak dajte dlhšiu trubku takto dookola a trochu priškrťte výkon…

S výrobnými kapacitami pre prvé testy je to ale pravda – Mercedes musí mať hotových minimálne 5 motorov (hoci nemusia byť všetky rovnakej špecifikácie), radšej 6-8. Honde postačia 2-3 ks.

1 Like

Cardile nasadenie asi porovnava s tym v Maranele.

Není. Výhoda to může být pri zlepsovani. Ale ne pred prvním závodem. A navic jen kvuli spolehlivosti.

Myslím si, že motor Hondy bude možná nejlepší. Mercedes nikoliv. Důvodů je více. Otázkou je zbytek, auta. Casto je problém s vetrnými tunely, vypovídajici schopnost dat.

První testy se blíží, motory už jsou určitě vyrobeny.

Tak to by jsi mohl napsat více , z těch důvodů… ohledně toho že Mercedes nikoliv. Mohla by bejt sranda.

Alonso zase začne dělat dealera kempingových stoliček? :crazy_face:

… já vím že už taky jednu máš :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

No jasně, že mám. Už mám s Alonsem jednání o dlouhodobém pronájmu. :crazy_face:

Ano, celou příští sezonu ji Alonso nebude potřebovat, takže co by ti ji nepronajal :sunglasses:

1 Like

Jedná se o mou židličku. Je v barvě Astonu a když ji Alonso uzřel, tak touhou ukapával. :grin:

2 Likes

Správnej fanda :+1:

2 Likes

Já sice dávám přednost většímu pohodlí, ale Alonso je nejspíše zvyklý z vozu F1 na mnohem horší sedačku.