Predstavenie Aston Martinu a pohonnej jednotky Hondy na predsezónnych testoch nebolo sklamaním, ale hotovou blamážou. Tímy F1 a dodávatelia pohonných jednotiek odviedli neskutočnú prácu a nové motory sa ukázali byť veľmi spoľahlivé, ale Aston Martin s Hondou kopili jeden prúser za druhým.
alonsove štastie od návratu a celkový EL PLAN, bol pre fans ako imaginárny kamarát ktorý neexistuje, bola to len nádej znova vidieť Fernanda vyhrávať.. no tento plán už týmto uplne zhasol..
som rád že sme ho mohli vidieť v 2023 trochu iného ako tie predošlé roky, toho pravého fernanda, dravého zabavneho usmiateho, kedže mal na to v začiatku sezony monopost..
nuž takýto šport býva, a už uprimne po tomto fiasku neverím, že fernando potiahne ešte +1sezonu, predsa do tohto športu prichádza x fanušikov, hlavne v mladšom veku, ktorý ho berú ako za zaberatela miesta, nevideli jeho výkony a nepoznajú aký pilot to v skutočnosti je. a to mi je luto..
Fernando si zaslúži určite viac ako 2 tituly majstra sveta, taký človek ako on, že celý život zasvetil športu sa nevidí len tak málokedy, ale ako sa hovorí, niekedy menej znamená viac..
dufajme že sa podarí aspon s hrdostou ukončiť a uzavrieť kapitolu takého užasného pilota F1, akým bol Fernando, a jeho schopnosti budu inšpiraciou pre dalšie generacie pilotov.
každý fanúšik, ktorý má zdravé oči, a F1 sleduje dlho, musí vedieť, že alonsove 2 tituly oproti vettelovym 4, a hamiltonovym 7, nereflektuju porovnanie ich skutočnej výkonnosti…napr fernandova sezona 2012 má za mňa vyššiu hodnotu ako mnohé majstrovské tituly mnohých jazdcov…ale aj keby už nič nevyhral, tak by som ho nebral ako smoliara, je veľa skvelých jazdcov, ktorí za celú kariéru nedostali ani raz šancu zabojovať o titul, pretože proste na to nemali monopost…akokoľvek alonso skonci, tak bude urcite patrit medzi absolutne legendy f1
Fernando od navratu nemal vela moznosti na vyber. Aston Martin bol pre neho ta najlepsia sanca ako este spravit big bang a stale je. Honda dostane vyvojove hodiny a povolene upgrady do konca sezony mozu kludne aj vyhravat. Jazdecky je ta stajna postavena okolo neho. Ta situacia nie je rovnaka ako v 2015, povedal by som, ze je uplne ina. Problemom by bolo az keby Stroll stratil ambiciu zo svojej stajne vybudovat vitaznu stajnu.
mclaren 2007? to že briti tlačili svojho pilota a stajna išla proti nemu on mohol nejako ovplyvnit?
ferrari? vidím že si fanušik ferrari.. alonso bol posledný aspon kto bojoval aj s traktorom do posledných velkých cien s ferrari.. vettel si to pokazil sam 2017 2018 a aj leclerc v uvode 2022, od odchodu alonsa ferrari nebolo nikdy tak blízko k titulu ale okej..
a že všetky blamáže si vraj môže sám? no okej.. asi sledujeme obaja odlišný šport
V 2007 Alonso vydieral tim aby z neho spravili jasnu jednotku, lebo inak nabonzuje emaily okolo spygate. Nevyhoveli mu, tak maly zakerak udal vlastny tim. Asi tolko k legende
úvod sezóny totálne nezvládol s dominantným monopostom, následne prišiel downfall ferrari, za čo leclerc nemohol, ale za ten uvod ano, tie chyby čo tam robil napr francuzsko.. boli na jeho triko
je krasne vidieť len jednu stranu mince, a tu druhú vobec nie.. ale prečo by si aj tu mincu vôbec mal otáčať a pozrieť sa aj na nejaku inu verziu? že? tebe stačí len to že alonso bol zlý, ale veci v hlbke mclarenu okolo hamiltona ta očividne nezaujímajú lebo si zaujatý.
Keby zoberieš aj Imolu aj Francúzsko to boli kvapky oproti Silverstone, Monako, Barcelona, Baku a kde mu to ešte búchalo si už ani nepamätám. Maďarsko tiež zarezali výhru
Ano v silverstone, kde ferrari leclerca nepochopitelne nechalo na starych hardoch po resrarte, ale spominal tam dominantny uvod sezony, silverstone bol niekde az v lete ak sa nemylim
Potom cez leto prisla zmena pravidiel ohladom podlahy tusim, ktora ferrari totalne zarezala, a bolo po sampionate, ale taktiez to bolo aj o slabom vxvoji ferrari, plus RB ml lepsi koncept, akurat mal v uvode nadvahu, ktoru postupne skresal