Honda a Alpine procedurálne porušili rozpočtové pravidlá, informuje FIA | Magazín F1 - F1online.sk

Medzinárodná automobilová federácia úspešne uzavrela kontroly dodržiavania finančných pravidiel o rozpočtových stropoch. Päť mesiacov skúmania výdavkov jednotlivých tímov a dodávateľov pohonných jednotiek síce neodhalilo porušenie pravidiel prekročením stropu, no procedurálne chyby sa medzi motorármi predsa len našli.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170899/honda-a-alpine-proceduralne-porusili-rozpoctove-pravidla-informuje-fia

Dříve alespoň FIA informovala o jaké procedurální porušení šlo, teď už jen že došlo, … a brzy jen že došlo k dohodě :smile:

1 Like

alpine je odkedy vyrobca motorov? ked uz, tak renault…

Tak Renaultu to uz asi moze byt jedno.

1 Like

Bože zas Wolf tu mieša exkrementy,silou mocou sa snaží redbulu ubližiť nestačí že cez FIA pretlačili zakázane motorické vylepšenia a zakázané predné krydla Mercedesu a McLerenu,teraz sa snaží o ďalši vymysel ,podľa mňa sa z tretotriednym šampiónom stále ešte pomocuju v noci kvôli prehre v 2021

Wolff tam nic neříká a v roce 2021 Wolff vyhrál, vůbec nechápu o čem píšeš.

Dá sa nazvať procedurálnym porušením aj prípad, keď antidopingová komisia napríklad nezastihne športovca na dohodnutom mieste v dohodnutý čas?

To už asi ne, ale tam je tento akt pro dopinkové účely v daný čas stěžejní. Odevzdání nějakých papírů nemusí být.

Vyloučit auta + jezdce z 2023 s motory Honda a Alpine.

1 Like

OK. Ale aj mňa by zaujímalo, aké konkrétne to “procedurálne porušenie” bolo.

1 Like

FIA má v pravidlech to, že výdaje musí být uváděny pod ruznýma sekcema, pokud to uvedou v jiné skeci, tak jde o procedurální chybu. Jestli je to tenhle případ, tak těžko říct

A čo vravíš na asymetrický brzdný systém ktorý mal Red Bull ale už mu ho FIA zakázala tak ho nepoužíva?

To nemas nikde potvrdene

3 Likes

A zase je v tom zaplateny Red Bull… Si nedaju pokoja… A pritom vidno, ze bez porusenia stropu, by dnes neboli ani len top 5 timom…

To ani party mod enginy 2014 - 2019, ale nějak o tom furt všichni mluvili

Takisto motor ferrari, a tajna dohoda ti neda spat. Tak jaka rovnopravnost, jake podvody?

Tak u Ferrari je rovnoprávnost sprosté slovo, to bys měl vědět, jako jejich fanda

Ja som fanda teba, fandim pokrytectvu, infantilnosti a prekrucaniu :+1: you go girl !!!

1 Like

Tak to chápu, proč to táhneš s Josem a Norďákem :smile:

Co Ježkovi zase nevoní? Ten už neví co chce :smile:

1 Like