Hill vidí za prestupom Hamiltona zlepšenie Ferrari: Radšej zmenu ako rovnaký Mercedes | Magazín F1 - F1online.sk

Čo by ste na mieste Lewisa Hamiltona urobili vy? Samozrejme, nemáte k dispozícii toľko informácií, čo sedemnásobný majster sveta. Ten však pri vysvetlení svojho prestupu dal za pravdu Sebastianovi Vettelovi, ktorý povedal, že „každý je fanúšikom Ferrari“. Určite to nebolo ľahké rozhodnutie, ale podľa Damona Hilla stálo za to riziko.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/141599/hill-vidi-za-prestupom-hamiltona-zlepsenie-ferrari-radsej-zmenu-ako-rovnaky-mercedes

tak mozno zbroja na sezonu 2026. Co by davalo zmysel. Len teda to vreco penazi, za niekoho kto vyjazdil v sezone '22 menej bodov ako Rusell, mi unika

Letosni mercedes bude peknej pruser :smiley: Budou vubec volny mista v blazincich pro ty rozmazleny mercedes kultisty?

Este by som videl dalsi neocakavany megaprestup do Ferrari a bude to uplne.
Adrian Newey.

Adriana čaká najväčšia výzva jeho kariéry - dať dokopy komplet celé auto pod jednou strechou. Žiadne Mercedes, Renault alebo Honda kompromisy. Ostane v RB a poriadne si to tam užije :slight_smile:

2 Likes

Vidim to stejně, pane. (píšu to ve vedlejším diskuz. vlákně).

Hmm.
Cielom je oslabit Mercedes a RB.

To by s nim potom isiel aj Max a Horner.

Inak by hrozilo, ze Newey dopadne vo Ferrari ako Vettel a Taliani by mu vysvetlili, ze my to robime takto a takto a nikto nie je viac ako Ferrari a ty sa prisposobis alebo odides.

Spravne vsak podotkol @luiv.eu, ze Newey ma motivaciu aj ostat v RB.

2 Likes

Ale jo, tahle motivace jako argument obstojí. Nicméně jak to říkal loni v létě? (Newey: Mrzí mě, že jsem nikdy nepracoval pro Ferrari, ani s Hamiltonem…) Já bych to nebral jako mluvení do větru, a spojit tyhle dvě přání v jedno momentum… Tyjo. To je motivačka nad zlato.

Je pravda, ze Fred Ferrari meni k lepsiemu a ze Newey by tam isiel teraz skorej ako za Binotta, nemyslim si vsak, ze opusti RB teraz, ked su na vyslni, lamu jeden rekord za druhym a Max v jeho autach dominuje takym sposobom ake F1 este nezazila.

Skor by som to videl tak, ze aj pre 2026 postavi auto v RB a ak bude motor stracat, tak potom sa velmi rychlo moze dohodnut s Ferrari sucasne aj s Maxom. Teraz uz je neskoro, keby v 2024 oznami prestup k Ferrari, tak tam ma minimalne rocnu pauzu a k timu sa pripoji najskor v 2026, takze na ich next-gen auto aj tak vplyv mat nebude a musel by ho v 2027/8 prekopat podla seba. :slight_smile:

Ale tak nikdy nehovor nikdy, ani toho Hamiltona do Ferrari by nikto netipoval. :smiley:

1 Like

Vies si predstavit ze by Newey 2026 ziskal s Lewisom a ferrari titul ?
Bol by to 8 rekordny, absolutny, svetovy.
Ferrari po 20 rokoch !
Newey by si postavil vacsi pomník ako vsetky doteraz.

90% tvých příspěvků jsou narážky na Hamiltona.

A teď máš orgasmické představy z toho, že by získal titul.

Evidentně stačí málo.

Ja len dufam , ze Ferarri sa nebude inspirovat Mercedesom , ktory zmenil strieborne šipy na cierne šipy a neprelakuje svoje monoposti na čierne .

2 Likes

Ak by Newey získal v 2026 titul vo Ferrari, tak na tom aute by nemal skoro žiadnu zásluhu, keďže bude vyvíjané primárne v 2025 a to už nestíha byť vo Ferrari. :slight_smile:

To asi nehrozí. Možno mu dovolia čiernu prilbu. Taký malý ústupok :grinning:

Puffe ano, a na Lewisovi mi vadi tisic veci.
Pisal som o Neweym ak by s ferrari dokazal vyhrat.

Nieee, lebo tam majú miesto len pre teba