Po víkende v Číne sa pripomeniem
Ak mi radosť neodtrhne srdce,
budem k dispozícií.
Tak sme tam kde sme boli v Austrálii, úplne iný okruh, iná náročnosť na batériu a totožný výsledok. Ferrari nie je zlé len Mercedes je proste lepší. McLaren si dnes oddýchol
a Max zatiaľ pódium neohrozuje
To ani zďaleka. Ferrari je o niečo bližšie k Mercedesu a Mercedes je bližšie k problémom. Ak si pozeral GP tak si nemohol nevidieť, že Mercedes v trafiku nie je taký dominantný ako na čele.
Videl som že manažujú lepšie pneumatiky a keď chcú tak majú tempo o 0,5s lepšie ako najbližší konkurent v podobe Ferrari, Ferrari robilo show ale tempo Mercedesu je úplne inde a naďalej si myslím že Monako je najbližšia( a snáď nie jediná) možnosť Ferrari na víťazstvo. Snáď dovtedy sa naučia pretekať proti Mercedesu a nie len proti sebe ![]()
Bližšie boli aj kvôli tomu že neviedol Russell ale “Raikkonnen”
Ak si to myslíš … Môj názor je odlišný. Som v pokušení veriť, že motory Mercedes nie sú dostatočne spoľahlivé práve pre ich veľký výkon. Je tu možnosť, že budú musieť ísť s výkonom dole, alebo zostanú tam, kde sú teraz, kým konkurencia pôjde s výkonom (nie len motora) hore.
Vzájomné “vytĺkanie” duše medzi jazdcami Ferrari jasne ukázalo, aké chasis, aerodynamiku a trakciu majú. Ak získajú viac výkonu na rovinkách, v Mercedese budú potrebovať posteľné plachty, aby mali do čoho poutierať slzy
Russell na Kimiho nemal. Ten chalan šiel ako horúci nôž cez maslo. To víťazstvo bolo zaslúžené. Vydrel si ho už v kvalde, tak nerozprávaj somariny.
Len mi potom prosím oznám kedy bude Ferrari rýchlejšie v preteku ako Mercedes. A nie, náskok Mercedesu nie je spôsobený iba motorom(narážka na sprísnenie merania kompresného pomeru).
Určite ešte pokecáme …
Už sme v obraze ako to s tempom Ferrari vyzerá voči Mercedesu?
Pribudol McLaren a Verstappen, najbližšia šanca (a snáď nie posledná) Monaco
Konečne sa odhodlali vyskúšať krídlo, aj keď ich k tomu pravdepodobne dotlačil RedBull ![]()