Herta nezvažuje presun do juniorských sérií | Magazín F1 - F1online.sk

Coltona Hertu v budúcej sezóne vo Formule 1 neuvidíme. Prestupové špekulácie sa okolo tohto amerického pretekára točili pomerne dlho a opäť dvihli vlnu kritiky na adresu aktuálneho spôsobu získavania superlicencií. Nič sa však nedá robiť, AlphaTauri si bude potenciálnu náhradu za Pierra Gaslyho hľadať inde a Herta rozhodnutie FIA akceptoval pokojne.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/76995/herta-nezvazuje-presun-do-juniorskych-serii

Z Emeriky se ozývá proti F1 docela odpor. A je to dobře, aspoň vypluje na povrch špína kterou má v posledních létech FIA na vlastních rukou.
Po odchodu Bernarda z F1, ale taky Whitinga přišla o svůj řád a každý mocný si začíná docela viditělně hrabat pod sebe.

2 Likes

dalo by sa to napísať aj pejoratívne ale tento postreh a opis to vyjadruje úplne dostačujúco. Ale dodal by som že aj Domenicali sa edukatívne ukázal ako riadna prasnica podobná svojim šéfom ktorý sú neni o nič lepší ako starý Eccleston.

Domenicali mě svými názory hodně překvapil. Vždycky jsem ho považoval za mnohem důstojnější osobnost která dokáže prosazovat své vlastní názory. To že ani nebojuje za Monako, Monzu a SPA klesl v mých očích hodně hluboko.

On bol zvyknutý že FIA ide ruka s rukou s Ferrari a velmi dobre vie aká špina sa tam robila a aj robí, a že FIA urobí všetko pre toho ktorý dá viac. Je veľmi prehnitý . A tým aj celá F1. Bodka

1 Like

Tie americky Indy monoposty vyzeraju katastrofalne.
Posledne pekne kary mali na prelome tisicrocia.

Bohužel máš pravdu. Je to velmi smutné. Bernard se vždy snažil, aby se v F1 jezdilo na těch nejlepších tratích a mnohdy je i zadotoval, jako třeba SPA, nebo Montreal, ale současnou zgraju nezajímá nic jiného než zisky.

Ja naozaj nechapem preco bol taky problem mu dat vynimku. Su len dve moznosti ako by to mohlo dopadnut. Herta ukaze aky je talent a bodovy system mozu zacat prerabat, pripadne zrusit, alebo ho Cunoda vypraska, Herta odide s dlhym nosom naspat za more a FIA nemusi s bodovacim systemom nic robit. Mohli to zobrat ako test.

to snad nemyslis vazne
berie isiel praveze vzdy tam kde mu dali najviac penazi a to, ze sa ostalo jazdit na tratiach v europe ktore platili menej bolo dane tym, ze FOM ktoru ovladal mala zmluvu s FIA podla ktorej musela F1 jazdit aj na tzv. tradicnych tratiach v europe
ak si dobre pamatam tak to muselo byt aspon 6 trati

Vzpomínám si, jak na tom bylo jednu dobu SPA hodně špatně a hrozilo, že tenhle okruh vypadne z šampionátu nastálo. Bernard ale SPA nejen dále prosazoval, ale sám taky zadotoval, aby mohly proběhnout úpravy tratě pro dodržení podmínek FIA a tím SPA zachránil.
Podobné to bylo i v Kanadě, kde taky tomuto okruhu hrozilo, že zmizí ze šampionátu.

ale to bolo prave preto, ze on musel mat podla zmluvy s fia urcity pocet tzv. starych/klasickych trati v europe

Když zachránil Kanadu, tak to až taková pravda není.

mas k tomu nieco blizsie?

Pouze si to pamatuji z tehdejší reality. Vůbec netuším jak hledat kde je to zdokumentované i písmem.

bernie nikdy nerobil nic len tak, vzdy za tym boli jeho zaujmy
pri zachrane kanady mozno velmi na vyber ani nemal, lebo nemat ani 1 GP v severnej amerike a len 1 v juznej nieje velmi dobra vizitka pre udajne globalny sport
netreba sa bat, ze ak by v tom momente mal v usa 2-3 GP, ze by zachranoval kanadu

to iste so spa, ak by v europe bol pretlak pretekov a okruhy by sa predbiehali v tom kto viac ponukne len aby sa tam f1 jazdila tak nezachranuje ani taku trat ako spa

Je logické, že tratě typu Valencie nikdo zachraňovat nebude.
Amerika je samozřejmě hodně zajímavá, ale po ostudě v INDY o F1 neměli zájem a ještě i dnes je tam F1 brána trochu jako doplněk ke kolotočům.
V JAR se už taky nejezdí dlouhé roky a nikomu tohle prostředí nijak nechybí. A byl to právě Bernard, kdo poslal JAR k vodě.

afrika nieje amerika, treba nieco viac dodat? :slight_smile:

Ale je to pro F1 gigantická pustá oblast ve které se nejezdí.

ale neni to komercne zaujimave ako severna amerika

To samozřejmě není, ale nenech se mýlit, Afrika není pouze savana, dyť je to světadíl 3x větší než Evropa.