Herbert o Hamiltonovi: Znelo to, akoby sa lúčil | Magazín F1 - F1online.sk

Na rozhovory Lewisa Hamiltona s médiami sa už niekoľko mesiacov pozerá veľmi ťažko. Už sme si síce zvykli, ale podľa Johnnyho Herberta bol Hamiltonov rozhovor po pretekoch v Abú Zabí ešte niečím špecifický. Slová sedemnásobného šampióna zneli Herbertovi ako rozlúčkové.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223474/herbert-o-hamiltonovi-znelo-to-akoby-sa-lucil

Podľa mňa by teraz Ferrari malo všetko vsadiť na Hamiltona. Buď budú počúvať 7 nasobneho majstra sveta a na to ho zobrali. Alebo budú počúvať Leclerca ktorý vlastne nič nedosiahol. Leclecc je dobrý pilot ale na to koľko rokov je vo Ferrari tam nič nedosiahol. Možno raz prekoná Barrichela alebo Massu v počte víťazstiev ale to je tak všetko. Alebo je to fakt len o prachoch. Možno sa im odplatilo dať 100 mega ročne len kvôli propagácii.

Presne toto si myslim aj ja. Nie som Hamiltonov fanusik, ale ked mu daju to co potrebuje, verim, ze este ma co ukazat. Tiez neviem na co ho brali ked nepocuvaju jeho rady. Leclerc nie je zly jazdec ale sanci uz dostal viac ako dost. Takeho Vettela uz po tolkych rokoch bez uspechu davno vyrazili.

Ukaz mi jeden team, ktory vsadza na slabsieho. Bolo to tu uz 1000 krat spominane, Ham mal stastie na dominantne auto a jaloveho teamoveho kolegu. No a co take dosiahol Leclerc ? Napriklad aj to, ze s prstom v nose porazil toho “najlepsieho jazdca” . Ak Leclerkovi vycitas, ze nic nedosiahol, tak sa asi zhodneme, ze v motosporte je vykon auta asi najdolezitejsi, co vlasne potvrdzuje aj Ham. Odkedy nema dominantne auto, tak je z neho sedy priemer a to uz bol posledne roky aj v mercedese, takze argument, ze prisiel do noveho teamu a musi sa adaptovat, neobstoji. Cim dlhsie sa adaptoval, tym horsie vysledky dorucoval. Len pre porovnanie, pozri, ako sa adaptoval Sainz. Prestup Hamiltona bola cisto marketingova zalezitost, ktora im vyniesla slusne zisky.

4 Likes

Prestante omielat uz tieto hluposti dokola… fakt je to trapne. Ak by bol Hamilton taky neschopak tak by nemal 7 titulov tomu mozes verit. Nahodou preco by na neho nemali vsadit? Ma obrovske skusenosti a co vlasne dosiahol Leclerc? Kazdy rok bojuje s hroznym autom s ktorym sice vie zajazdit podium ale to nikoho nezaujima ak chcu vyhravat. Potrebuju nieco radikalne zmenit,

Bye bye Lui jednoducho na to nema.Leclerc ho zadupal pod zem ako maleho chlapca a jeho porazenecke reči fakt hodne sampiona.Hold carovne tlacitko uz nema a takto to vyzera :joy:

1 Like

prevladajuci nazor na tomto diskusnom fore je taky, že jazdec udava smer vyvoja monopostu, čiže vlastne to, že ferrari ma slabe monoposty je z časti aj dielom leclerca, a hamiltonove uspechy v mercedese su aj dielom jeho prínosu pre vyvoj monopostu… ja s tym uplne nesuhlasim, ale len pre objasnenie, že ako to tu vnima vacsina ludi… už som pochopil, že s argumentom, že leclerc ešte nemal kvalitny monopost, tu nepochodim

1 Like

ja to ale zase nevidim tak, že by ho leclerc zadupal, bol to posledny rok tychto pravidiel, a leclerc už bol s tým ferrari dobre zžitý, navyše on ma fantastickú schopnosť adaptácie podla mna(aj ked niektori budu nesuhlasit), čiže sa dokazal vyrovnat s problematickym monopostom sf-25, a lewis nejazdil zle, bol o 2 desatiny pomalsi v priemere cca, čo ale znamenalo pri tomto extremne vyrovnanom strede pola v ktorom ferrari častokrat bolo, že to bol rozdiel medzi 6 a 16 miestom, a vyzeralo to tragicky pri pohlade na vysledky, ale ten vykon ako taky zase tak slaby nebol od neho

Pred rokom dostal na frak aj od Russela a to bol v Medaku ako doma.Od 7nasobneho sa veru cakalo viac a reci ze si musel zvykat na novy monopost su smiesne.ved aj ini jazci prestupili v minulosti a museli si zvykat a viedli si ovela lepsie .

hamiltonove uspechy v mercedese su aj dielom jeho prínosu pre vyvoj monopostu…??? To fakt?Lui neako pomahal motorarom mercedesu vyvynut supermotor??

1 Like
  1. ked sa zrataju tie 3 roky dokopy tak lewis russella tesne porazil na bod v mercu, čiže na frak určite nedostal
  2. to o tych uspechoch nie je moja myšlienka, ja som opačného názoru, ale hovorím o tom, aký je na tomto fóre prevládajúci názor…

Pisal som rok dozadu.Celkovo to bolo 2:1 pre Russela a to bol v Medaku novacik.Rok dozadu sa tu pisalo ako Lui uz nema motovaciu a potrebuje nove vyzvy a vo Ferrari po roku uplne pohorel .

2024 boli s georgom vyrovnani nie?

image
russell bol o cosi lepsi, ale nebol to nejaky vyprask

od novacika v medaku dostal na frak od Leclerka dostal vyprask trochu slabe od 7nasobneho objajovat ho mozes kolko len chces ak sa ti jeho vykony pacia a si spokojny ok je to tvoja vec.

Takze Ham vitazil iba s vykonnym autom?
A Lec nevitazi lebo nema vykonne auto?

Jednemu to vycitas a druhemu uznavas - kde je vyvazenost?

A Ham mal mat 64 bodov a byt 9ty aby bol ako Sai?

Ako tolko mentalnych vyvrtiek je asi aj rekord - ved nemozem jeden argument pouzit na 2 odlisne situacie a este vyslevene protichodne…
Kazdy mame nazor, ale nech ro ma hlavu aj patu - asi sa fakt neda diskutovat ked niekto povie ano, ta zlta je cervena…

2 Likes

3 Likes

Ja porovnavam porovnatelne. Nemozes porovnavat jazdca na mercedese s jazdcom na alpine. Mame tu dvoch jazdcov s rovnakym materialom a jeden z nich prehral. Tak mi povedz, ktory z nich je lepsi ? Argument o zvykani si na novy monopost neobstoji., lebo cim dlhsie jazdil, tym boli vysledky horsie. Ak by to mal byt argument, tak aj vo svojom osvedcenom mercedese mal problemy porazit novacika, ano novacika v F1 . A v druhej sezone uz tahal za kratsi koniec . Netvrdim , ze je Ham zly, ale rozhodne nieje nic vynimocne, co dokazal aj Russel, ked ho na 1 zavod zastupil a nebyt zbabraneho pitstopu, vo svojom debute by s tym autom vyhral. Bez niekolkomesacneho zvykania si , bez toho ze by mu museli auto vyvyjat na mieru. Jednoducho mercedes bol dominantny a titul s nim by dokazalo ziskat 5-6 jazdcov.
Inak neviem, kde vidis, ze by som niekomu nieco vycital. Co sa babe zachcelo, to sa babe prisnilo. Jednoducho to je len fakt, ak by Leclerk jazdil v mercedese, bol by 7-nasobnym on, a mozno by ho nedokazal zdolat ani Rosberg. A za tym si stojim.

2 Likes

za mna vyrovnane

Treba este podotknut, ze Ham mal prvy rok pocas poskakovaniu mercedesu velke zdravotne problemy, predsa uz to neni 20rocny mladik… Tam toho tiez postracal kopu, ked skusal rozne specifikacie.

Luiho fanynkam ale toto tazko vysveltis :joy: raz nema motivaciu raz si musi zvykat na auto teraz dokonca mal aj zravotne problémy no chudácisko . Russel ho porazil 2:1 a to bol novacik v teame .