Haug: Leclerc zatiaľ rozhodne nie je lepší než Vettel | F1online.sk

DomovSprávyVýsledkyPilotiTímyKalendárPartneriLive

redakcia@f1online.skRSSZásady ochrany údajov© 2020 F1online.sk

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/6339/haug-leclerc-zatial-rozhodne-nie-je-lepsi-nez-vettel

Zvyšovanie Vettelových šancí na budúcoročnú sedačku?

Taky to v tom cítím.

Boli len tri preteky, z toho v dvoch sa vykonnost Leclerca a Vettela vobec neda porovnat. V Stajersku vypadli obaja hned po starte a v Madarsku Leclerc doplatil na katastrofalnu strategiu. V Rakusku isiel Leclerc lepsie ako Vettel.
Sezona je este dlha, na porovnanie vykonnosti Vettela a Leclerca je este cas. Terz sa neda povedat nic.

podla mna to porovnanie bude presne take ako minuly rok. Leclerc je mierne rychlejsi. nic mimoriadne, tak nieco medzi 30:70 az 40:60. Ked chce Seb drzat rovnake tempo tak ma vacsiu pravdepodobnost na chybu. Ferrari je tazko ovladatelne v Madarsku mali s tym problemy obaja. Leclerc v suboji s Norrisom a Vettel v suboji s Verstappenom. obom usla zadna zas ale to zkorigovali. Vettelovi sa to stalo este raz v suboji s Albonom. IMO ako Ferrari tak Redbull zapasia s podobnymi aero problemami. Rozdiel je, ze redbull disponuje daleko lepsim motorom.

Nedivil bych se, kdyby stejný Haugh před půlrokem hlásal, že Vettel je na odpis a Leclerc budoucí mistr světa, že rozdíly jsou výrazné, extremní. Možná by stačilo jen trochu pohledat.

Aj mne to tak pripadá.

Ktosi mi tu raz povedal keď som tvrdila že Ferrari zničilo Vettelovi preteky x-krát stratégou a pod. Že jazdec zodpovedá aj za také veci ako nastavenie vozidla a taktika lebo ju vie ovplyvniť…takže v tomto No discuss…Vettel na ňu nedoplatil len a len vďaka svojmu rozumu a talentu …Charles je šikovný ale v tomto ešte dosť zaostáva a má sa stále čo učiť aj v porovnaní so svojimi rovesníkmi (mal s preretekovým nastaveným problémy aj minulý rok ). Duplom ak ostane vo Ferrari bude to potrebovať. Inak skončí rovnako ako Vettel ako zničený a spochybňovaný talent ( lebo tam ak si neporadí sám tam kúzelníci z Maranella mu istotne nepomožu ). Výkonnostné rozdiely ak je auto celé zle a nesedí ani jednému medzi nimi nie sú (minulý rok auto oveľa viac sadlo Charlesovi pokiaľ Sebovi vôbec) ale sú práve v tomto …Vettelovi to výrazne lepšie mysli technický, z hľadiska vývoja a stratégie. A pravdou je že akonáhle je pod tlakom a má zodpovedať za tím (lebo to už je teraz na Charlesovi) a nemá vyhovujúcu techniku …takisto robí priveľa chýb. 2 víkend v Rakúsku boli asi 3 len v Quali a v závode vieme čo sa stalo. Áni v Maďarsku aj keď zašiel dobre preteky (primerane okolnostiam ) to nebolo bez chyby. Tento rok za mňa Vettel jazdí lepšie aj keď je pravda že to sa uvidí až keď sezóna bude pokračovať či to potvrdí. A to je práve tým že vie že v tom chaose končí…za mňa Charles trošku nedáva aj prestavu že s nimi má ostať ešte 5 rokov a ani sa mu nedivím.

Obvinovat Leclerca zo zbabranej strategie Ferrari je nespravodlive. Vettelovi sluzi ku cti, ze sa v Madarsku dokazal sam spravne rozhodnut. To vsak nemeni nic na tom, ze strategiu, najma v premenlivych podmienkach, ked sa neda dopredu naplanovat, urcuju v prvom rade strategiova a jazdec vacsinou nema vplyv a doveruje tomu, co mu povedia do radia. Podla mna nie je Leclercova zodpovednost pocas preteku planovat taktiku. Jeho zodpovednost je jazdit. A ostatne aj sam Vettel uz nespocetne vela raz doplatil na strategov z Maranella, a to bol ovela skusenejsi ako Leclerc. Tiez sa netreba tvarit, ze Vettel ma casto v rukave nejake dobre zazracne takticke rozhodnutia ako tomu bolo minuly vikend v Madarsku. Vacsinou tiez poslucha to, co mu povedia do radia a Madarsko sa da brat ako vynimka. Na tom nie je nic zle, presne o tom je timova praca- ze jazdec nemusi robit vsetko a iste rozhodnutia prenecha ludom, ktori by za normalnych okolnosti mali byt ovela kompetentnejsi ich urobit.
Co sa tyka toho, ze Leclerc ma problem s pretekovym nastavenim, tak take nieco som skutocne nezaregistroval.

A Rusko 2019 ? Tam evidentne mal auto nastavené na Quali ale na preteku moc nie. Veď Vettel bol omnoho rýchlejší

Nespominam si, ze by bol v Rusku Vettel ovela rychlejsi. Na starte sa dostal do cela a je logicke, ze sa mu odtial lahsie kontrolovali preteky, kedze mal pred sebou cisty vzduch. Ale ziadny velky naskok si na Leclerca nevytvorlil.

Hlavne že ho nevedel dobehnúť až kým Binotto nezavelil že má spomaliť

Ano, nevedel ho dobehnut, to tak byva, kedze bol za nim v spinavom vzduchu a nevedel sa priblizit. Najma v rovnakom aute je to velmi narocne. Stale mi unika ta suvislost s nastavenim auta.

Bože celý svet komentátori od skysports (mnohí jazdili F1) až po našich sa zhodli že asi nemal auto správne nastavené na preteky, pokiaľ Vettel mal a ty máš svoju pravdu. Proznaj si že nemáš Vettela rád a budeš ho tu kritizovať aj keby bol MS vo Williamse. . Príkladom je diskusia počas Maďarska… Keby tak zajazdil mladý tak už počúvame ódy (nemyslím teraz len od teba je Vás viac)
Navyše prečo Hammilton dokáže stiahnuť Bottasa a LeClerc nie Vettela. Veď auto majú rovnaké …to je taký argument ako ty rád vravíš postavený na vode.
Ty proste máš svojich a nie si ochotný uznať kvality iných (že by mohli byť aspoň tak dobrí) keby robili čokoľvek a akúkoľvek kritiku na adresu vybraných pretekárov vyvraciaš. Zato máš takých ktorým nakláš 24/7…večný kritik…Lebo LeClerc a Max sú dokonalí a bez chyby…Ale pretekára nerobí len čistá rýchlosť…Keby bol v tej situácii Charles počúvali by sme ako bol rýchlejši. Ja ti názor neberiem debata je fajn, ale spochybňovanie každého iného názoru už je tiež cez. Ja som navyše len reagovala na to že sú tu ľudia čo tvrdia že nastavenie a bla bla bla závisí od pilota , a jeho výkonu neovplyvňuje auto…lenže to vždy len v prípade Vettela, Russella, Albona , alebo kto všetko je teraz obľúbená obeť tejto diskusie …
Necháp má zle ja mám Charlesa rada na trati je skvelý a mimo tiež dosť týpek ale priznajme si že učiť sa má stále čo a jeden rok kedy zažiaril neznamená že tu teraz musíme za každým nandať Vettelovi alebo hocikomu kto sa ho v histórii zastal. Obaja majú svoje kvality a pravdou je že momentálne v situácii kde sú je na tom lepšie Vettel preto že vie že odchádza a aj pre skúsenosti …je to tak isto ako minulý rok bol lepší Charles.

Něco na tom je, Leclerca čeká drsný rok 2021.

Nejako si sa opustila, na co nevidim vobec ziadny dovod, ale tak asi si na temu kritika Vettela citliva, ostatne za posledny rok a pol jej bolo vela, miestami na velmi primitivnej urovni.
Nebudem sa teraz snazit vyvratit tvrdenia typu ,nemas Vettela rad a budes ho kritizovat, aj keby bol MS vo Williamse’’, alebo ,Leclerc a Max su dokonali’’. Nie je to pravda a verim, ze ked vychladnes, sama uznas, ze to nema realny zaklad.
V podstate ani vobec nevidim tu velku kritiku Vettela, za ktoru ma obvinujes. Povedat, ze siedme miesto v Madarsku a porazku Renaultu a McLarenu nepovazujem narozdiel od niektorych inych diskutujucich za spickovy vykon, povazujem za legitimne. Rovnako povazujem za legitimne povedat, ze Leclerc nemal problemy s nastavenim auta( co mimochodom nijako Vettela nekritizuje), ked som tam ziadne nevidel. Co tvrdili komentatori celeho sveta naozaj netusim, ja pozeram len ORF a ani tam si nepamatam, co pocas zavodu hovorili.
Naopak som sa viackrat Vettela zastal, ked som jasne povedal, ze Ferrari ma velky podiel viny na jeho chybach a slabsich vykonoch.
Takze nie je dovod sa opustat, ak ta uz debata nebavi a mas pocit, ze sa toci v kruhu, tiez netreba nutne reagovat na kazdy prispevok.