Haug by nezaváhal a Schumachera bral do F1, nie však kvôli menu | F1online.sk

Nie však len kvôli jeho menu: “Pre mňa je nevyhnutné, aby Mick dostal miesto a aby sa tak nestalo kvôli tomu, že tam bude dosadený, ale preto, že si to zaslúži. Podľa mňa je veľmi, veľmi dôležité, aby ho nepovýšili len kvôli jeho menu, ale kvôli tomu, že vo Formule 3 a Formule 2 podával dobré výkony.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/12563/haug-by-nezavahal-a-schumachera-bral-do-f1-nie-vsak-kvoli-menu

Podla mna su jeho uspechy v F3 a F2 do velkej miery vysledkom protekcie, ktoru ma vdaka menu. Takze sa tam v konecnom dosledku dostane kvoli menu, aj keby ten titul v F2 ziskal.

1 lajk

Presne tak a kazdemu, kto tvrdi nieco ine, odporucam pozriet si najnovsi EisKing, kde Josef Kral ako clovek, ktory sa viac rokov pohyboval v prostredi F2, pekne krasne vysvetluje celu pricinu Schumacherovho nahleho “uspechu.” Nie, to ze Schumacher tam 1,5 roka nic nepredvadzal a teraz odrazu vyhrava nie je dosledkom jeho ucenlivosti a talentu. Je to dosledok obycajnej protekcie zo strany promotera a podobne to bolo aj v F3 (ako to uz ostatne naznacil Dan Ticktum).
V F1 nema co robit.

2 lajkov

No tak to vás oboch čakajú nepríjemné časy pri sledovaní F1 od budúceho roku…
Keď sa neosvedčí, tak pôjde tam, odkial prišiel, nechal by som to na ňom, nech sa ukáže, potom bidem hodnotiť.

O mna sa bat nemusis, urcite to zvladnem. Mick nebude ani prvy, ani jediny a ani posledny protekcny chlapcek v F1, uz som si medzicasom naozaj zvykol.

O človeka, ktorý dáva na to čo povie najväčší lúzer a vypatlanec v F2 Ticktum, sa určite nebojím…
Ak berieš tohoto skrachovanca za niekoho so serioznym nazorom na Micka, tak OK, rozumiem tvojej logike.

Ja som vzdy vravel, ze ci nato ma v jeho pripade ukaze az F1. Je jedno ci nejaku protekciu ma, alebo nema vzdy sa najdu ludia co budu tvrdit, ze protekciu ma. V F1 uz protekciu mat nebude.

Řekl bych protekce bude, ale auto bude řídit sám, všechny důležité posty už má Ferrari v F1 pod palcem, můj tip je že jim to stejně moc nepomůže.

První náznaky jsme viděli v rámci minulých závodů, když se chce vždy se najde něco za co trestat, prozatím to bylo moc okaté, uvidíme s čím přijdou v dalších závodech…

Ale nie je protekcia ako protekcia. Kral v EisKingu vysvetloval, ze v pripade Schumachera je velmi pravdepodobne, ze na zelanie promotera, jazdi v F2 s lepsim sasi, lepsim motorom nez maju jeho superi a primarne z toho prameni jeho zazracne zlepsenie. Nechcem byt clovek, ktory sa chyta kazdej teorie, ktoru niekto niekde povedal. Ale Kral je clovek, ktory v F2 zavodil a teda predpokladam, ze vie o com hovori. Nehovoriac o tom, ze to dava celkom zmysel. Ja na rozpravky neverim, Schumacher v F3 a aj v F2 1,5 roka nepredvadzal nic a potom sa zazracne zlepsil. To nie je pripad talentovanych jazdcov. Uz len ked sa pozriem na jeho start v Monze, kde ziskal pat pozicii k dobru, tak sa mi to zda byt podozrive. A jazdec, ktory svoje uspechy ziska takymto sposobom, by podla mna nemal co dostavat sancu v F1. A o to viac ma to hneva, ze to bude na ukor inych talentovanych jazdcov. Lebo Schwartzman, bez ohladu na to, ako to tento rok skonci, ukazal ovela vacsiu mieru talentu ako Mick Schumacher a tu sancu si zasluzi viac.

To je v podstate jedno nie? F1 je sukromny biznis a ked v Alfe chcu mat Schumachra tak ho tam budu mat. Ak si bublinu okolo neho vyrobili umelo tak im narok rychlo splasne.

Ano, nie je to podstatne. Ale mne ako fanusikovi sa to moze nepacit. Najma z toho hladiska, ze juniorske serie som sledoval uz davno pred Schumacherovym prichodom a videl som vela talentovanych jazdcov, ktori svoju prilezitost dostat mali a nedostali.

Fakt práve naopak je že málokto vyhrá F3 alebo F2 v prvej sezóne. Aj Schwartzman je vlastne úkaz toho že to tak je aj keď je obrovsky talent. Ticktuma ozaj neuvádzajme ako relevantný názor…prosím. Ja netvrdím že mu nepomáhajú …ale to pomáhali aj Leclercovi a v podstate aj každému inému pretekárovi kt. mal podporu tímu v F1 alebo ozaj vplyvného sponzora…a ich výsledky to neznižuje. Mick potrebuje auto F1 kde sa to naplno ukáže a čo potrebuje najviac je čas. Ak budeme hneď čakať že bude vyhrávať či ťahať z toho auta viac ako v ňom je tak sme mimo mísu. Mick nie je tak adaptabilný ako jeho otec, veci mu zvyknú trvať o čosi dlhšie, avšak učenlivý určite je.
A nedovolila by som si spochybňovať ani jeho talent. Určite nie je tak talentovaný ako otec (ale kto reálne je/bol a neopováž sa napísať že Verstapen lebo ten ešte teda neukázal že sa s Michaelom môže reálne porovnať !) avšak to neznamená že nebude skvelým jazdcom. Na to nepotrebuješ byť 7x majster sveta ani nič podobné aby ti miesto v F1 patrilo (reálne to doteraz zo 100-viek jazdcov dokázalo tuším 35). Mnoho jazdcov nikdy nebude MS avšak kvality má…lenže tu sa to akosi hneď čaká a to je jediné čo spôsobuje že sa na Micka takto nazerá. Zatiaľ to možno nie je tak oslnivá cesta ako napr. u Leclerca, avšak to podľa mňa nič neznamená. Rozhodne sa až bude ozaj sedieť v aute F1. Podľa mňa je reálne omnoho lepší ako si veľa ľudí myslí a ja verím, že koncom buducoročnej sezóny alebo 2021 by to mohol ukázať aj v F1. A rozhodne jeho postup do F1 nebude len dielom mena. Podľa mňa to tak nikdy nebolo, a už vôbec to tak nie je teraz- chalan s vyhral F3 asi vyhrá aj F2 a to je nespochybniteľný úspech. Myslím si že mal X momentov absolútnej excelentnosti a má aj črty v ktorých nezaprel že je Schumacher. Či už je to tá podľa mňa obdivuhodná psychická odolnosť (z ohľadom k tlaku ale aj situácií s otcom s ktorým nikto nevie čo bude), schopnosť prispôsobiť sa aj náročnej situácii (v kt. on je- osobne aj jazdecky) a vyrovnať sa s tlakom. Alebo aj jeho učenlivosť a schopnosť posúvať sa míľovými krokmi kt. V poslednom roku ukázal (a môžeš to zvaľovať na podporu a techniku a bla bla bla koľko chceš—všetko je to balast. Chalan je proste konzistentný a to ho posúva do pozície kde je a to si vydobil len svojimi schopnosťami…v aute za neho nikto iný nesedí). Ma aj niektoré zásadné vlastnosti svojho otca a síce pracovitosť a cieľavedomosť a hovorí sa že jeho prístup k tímu aj jazdeniu je podobný. Nehovoriac o tej fyzickej podobe či spôsobe mluvy, kde ja absolútne vidím otca ale to je reálne jediná vec v ktorej by bolo adekvátne ich porovnávať…inak sú to 2 iný pretekári, dve nezávyslé osobnosti…mnoho vecí sa ukáže keď na neho prestaneš pozerať ako na “protekčného” syna legendy…len to treba skúsiť… Myslím si že Schumi sa nemusí hanbiť za to čo vychoval bez ohľadu na to či mladý bude Top pilot, majster sveta alebo či vôbec v budúcnosti nebude pilotom F1. Mick je zdá sa jeden šikovný, inteligentný, pokorný a v pohode chalan s " dobrou hlavou" na krku. Aj keď mu to asi nemôže povedať som si istá že by bol na neho hrdý a na rozdiel od teba si nemyslím že nemá prečo.
Problém je len ta tvrdosť s ktorou je Mick automaticky posudzovaný. Nemyslím si že je výrazne lepší ako niektorí rovesníci ale ani horší.

Že to píšeš práve ty. Aj v F1 sú talentovaný jazdci, ktorým zaberajú miesto jazdci toho miesta nehodný a to tu nikomu až tak nevadí. Nikto to nerieši skôr naopak obhajuje sa to tu. Vtedy je ticho. Tvoj problém proste je že nemáš Micka rád (alebo to pramení ešte od otca) a budeš z neho silou mocou robiť protekčné decko, ktorým už dávno nie je, a mnohí ti na to naskočia. Tvrdiť, že si nezaslúži ani šancu, ukázať čo v ňom je najmä keď zjavne vyhrá F2, je podľa mňa jednoducho nefér a práve to je niečo čo pramení len a len z mena SCHUMACHER= tá nálepka je automatická rovnako ako podobne neadekvátne porovnanie s otcom. Iný jazdci sa takto neriešia ani každá ich chyba či zaváhanie =meno môže byť aj na škodu nie len na prospech a všetko čo “vďaka” nemu musí okrem jazdenia zvládať je náročné a to že to dáva je obdivuhodné.