Hamiltonovi sa nepáčia pneumatiky, aj kvôli fanúšikom chce pritlačiť na Pirelli | F1online.sk

Lewis Hamilton vyhral v Španielsku s veľkým prehľadom, ale ešte stále má v čerstvej pamäti obrázky z Veľkej Británie, kde sa aj on sám s gumami poriadne vytrápil. Tohtoročné zmesi talianskeho dodávateľa nútia jazdcov k tomu, aby ich počas pretekov šetrili. To podľa Lewisa Hamiltona v F1 nemá miesto, a preto Pirelli žiada, aby v roku 2022 pripravilo zmesi, ktoré sa budú páčiť jazdcom i fanúšikom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8673/hamiltonovi-sa-nepacia-pneumatiky-aj-kvoli-fanusikom-chce-pritlacit-na-pirelli

To si robí srandu tento uplačkanec? Veď v roku 2018 vďaka ním vyhral titul! Keď zase raz nenápadne FIA Mercedesu podala pomocnú ruku, keď už hrozilo, že Ferrari by mohlo vyhrať:)

Hamilton v poslednej dobe tlačí úplne na všetkých, snaží sa zastaviť rasizmus a bojuje za práva ľudí ale už zachádza tak ďaleko že si neuvedomuje že sa správa ako diktátor, presadzuje svoju vôľu na všetkých frontoch, všetkých núti k niečomu a ak to niekto odmietne tak to verejne odsúdi v médiách. Neuvedomuje si že práve on sa tým svojim správaním stáva najväčším rasistom a diktátorom, chcel by som vidieť jeho reakciu keby niekto jeho nútil robiť niečo čo sám nechce, alebo by to nevyhovuje najviac jemu. Mne sa náhodou druhé Britské preteky páčili ale chápem že jemu nie keďže nevyhral, preto tlači na Pirelli aby mu to viac vyhovovalo pretože si uvedomuje že čistú rýchlosť mercedesu v súčasnosti nikto neprekoná.
PS: Proti Hamiltonovi nemám nič, ako pretekára ho uznávam ale ako človeka každým ďalším vyjadrením menej a menej.

najlepsia sezona za posledne desatrocie bola urcite v 2012 a hlavne jej prva polovica
no a jednu z hlavnych uloh tu zohrali prave gumy a take gumy by dnes f1 znovu potrebovala lenze to by sa tomu nasmu ciernemu rasistovi urcite nepacilo ak by malo sancu na vitazstvo v pretekoch 5-6 timov :slight_smile:
velka skoda, ze fia nedonutila top timy aby nehejtovali pirelli za gumy ktore malo vydrzia,hlavne ked sama fia take gumy od pirelli pozadovala, lebo zaujimave preteky sa daju dosiahnut skor vtedy ked budu 2-3 pitstopy a nie len 1 kedy fakt nieje velmi co vymysliet
ked uz pirelli malo toho hejtu plne zuby tak zacalo nosit gumy ktore by pri troche snahy dokazali odkruzit cely pretek a bola by to ta najrychlejsia strategia, lenze pre zaujimavepreteky je to to najhorsie co moze byt

Jediny majster sveta ktory mi po ukonceni kariery nebude vo F1 vobec chybat. On si kruzi 20s pred vsetkymi, dobre ze si kavejo pri tom nepopija a vzdy mu nieco vadi. A krasne je ze, ako sa on vzdy snazi vsetkym pomoct. Merc nevyhra jeden pretek zo 6 a on uz chudacik sa stazuje.
Du blejt velebnosti

1 lajk

nech si skúsi ľahnúť na zem miesto klačania, možno to pomôže…

kristepane to je ale pajac toto. Takze on chce zvysovat tlak na Pirelli :smiley: Na ich mieste by som tiez zvysil tlak :stuck_out_tongue:

Ja to stále hovorím ze hamilton je uplakany keď mu niečo nevyhovuje. Stále hovorí ze by chcel súťažiť aj s inými tímami ale není to pravda

1 lajk

no ale pamatam si, ze tu vtedy 80% fanusikov blacalo aka to je nuda ked piloti nemozu ist na 100% a stale musia setrit. Argument, ze pre divaka to je uplne jedno nakolko pilot musi gumy setrit skoro nikto nebral do uvahy.
Pri tvorbe pravidiel je zaklad minimalizovat lobbing z kazdej strany.
Napr sucasne kretenske PU su vysledkom podlahnutia lobbingu. Keby som bol sefol LM tak prve co by som urobil je, ze by som automobilkam dal na vyber - bud standardne, alebo jednoduche a lacne motory.
Dalsia vec su pneu. do CA by som zakotvil, ze negativna kritika jedineho dodavatela pneu je neakceptovatelna. Dodavatel vyrobi pneu podla specifikacie od FIA a ked specifikacia je taka, ze pneu maju vydrzat pod plnou zatazou 1-2 kola tak nikto nema pravo znevazovat meno vyrobcu, ze nevydrzia 10 kol.

Je to rasista, nič viac nič menej,
Hamiltonovi sa nepačia čierne pneumatiky Pirelli… čo k tomu viac dodať.

blacali hlavne fanusikovia ferrari a redbullu, vzdy podla toho kto vyhral/prehral :slight_smile:

sice ho nemusim, ale hamilton si je vedomi problemov a rieseni. ked mu nieco nevyhovuje tak tlaci spravnym smerom aby sa to zmenilo. zatial co ostani na jeho mieste placu doma do vankusa a skutky ziadne.

A v čom tento članok ukazuje nato žeby nechcel sutažit s inymi timami ? Ved hovori že chce aby Pirelli spravilo gumy ktore nebude musiet NIKTO šetrit a KAžDY bude moct ist na plno

kym budu moct stajne jazdit na 1 zastavku tak budu setrit gumy ako sa len da. Treba im nakazat ze musia pouzit kazdu zmes v pretekoch teda aspon 2 zastavky a na kazdej zmesi prejst minimalne 20-25% pretekovej vzdialenosti.

lenze pneu manazment do motorsportu patri. keby si prikazal povinnu strategiu tak by napr Sebastian musel zajt na vymenu aj napriek tomu, ze si svoje pneu postrazil. Zaujimave preteky su vtedy ked su stajne vykonnostne vyrovnane. Umeliny ako prikazana strategia maju vacsi potencial pretekanie zabit ako zlepsit.

Mne ako divakovi je srdecne jedno ci ide uplne naplno, alebo musi setrit gumy. Okrem pindov do vysielacky nemam ziaden indikator ako naplno ide. Ked pred par rokmi prinieslo Pirelli (podla FIA specifikacie) gumy ktore degradovali relativne rychlo, tak sme mali najzaujimavejsi uvod do sezony za cele roky. Pamatam si ze prvych 7 GP malo 7 roznych vitazov.

praveze viac povinnych zastavok rozsiri moznosti strategie. Teraz ked sa vsetci snazia ist na 1 zastavku tak maju vsetci tu istu strategiu. idu prvych 15-25 kol na kvalifikacnej zmesi a potom nasadia trvanlivejsiu na zvysok.

To su vsetko talafakty. F1 petrebuje fundamentalnu zmenu ohladom motorov. Momentalne koli nakladovej bariere nemoze prist ziaden novy vyrobca a F1 je rukojemnikom styroch automobiliek. Ide sa zavadzat nakladovy strop, ktory sucasnu nezdravu situaciu este viac zakonzervuje.