Hamiltonove výčitky po pitstope boli oprávnené. Zbabrali sme to, priznal Wolff | Magazín F1 - F1online.sk

Ak chcete niekoho v Monaku predbehnúť, nemôžete si robiť veľké nádeje na trati, ale všetko staviť na zastávky v boxoch. Pokus Mercedesu dostať Lewisa Hamiltona pred Maxa Verstappena bol však totálne bezzubý. Strieborné šípy pohrdli svojou jedinou príležitosťou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/156349/hamiltonove-vycitky-po-pitstope-boli-opravnene-zbabrali-sme-to-priznal-wolff

To ale Eiselemu a spol neprekážalo v tom, aby v priamom prenose zhodili Lewisa, že ako 7nasobny šampión to mal vedieť…

2 Likes

Mercedes to pokazil, čo sa týka výberu pneu ale paradoxne vývoj po RF im nahral do karát a oni to dovrzali.

HAM sa mal približiť VER a undercutnut ho. Nie som žiadny strateg ale podľa mňa to bolo pomerne jednoduché. RUS by ho pustil a HAM mohol bojovať s NOR. Dotiahnut tú 20s stratu čo mal RUS na NOR by stihol HAM do 10kôl.

Vymenili by 5. a 7. miesto (s tým že sa museli trocha bať o to 5.miesto) za 5. a 6. s tým že by teoreticky mohli bojovať s HAM o vyššie miesta, samozrejme NOR by asi ani an novych pneu HAM nedal, lebo Monaco…

Odkedy som videl TSU stratu na HAM, tak som si hovoril, že presne toto urobia a bolo mi divné že aj komentátori na Nove si to všimli až po X kolách, že tam ta medzera je.

Jako vazne po 20 letech praxe potrebuje Hamilton vedet ze pri undercutu ma zabrat? A resi pneu na tehle trati? Tohle udelat Charles, tak to schyta jak je slabej a ze si ma dupnout.

Jenze fakt je ze Hamiltona to nezajima a tak ani nazapina mozek. Proste na to dlabe. To je cele. Jen se vozi. Prohrava jednu kvaldu za druhou a na primou otazku reporterky ani neodpovi.

Mercedes je pro Hamiltona, vyrizena vec. Hlavne jim ale preje vse nej a bude makat az do konce, do roztrhani tela.

v prenose nemali informaciu o tom ze mu vyslovene nakazali ist normalne kolo, ratali s tym ze je logicke pri undercute na to tlacit. s touto informaciou je to ale jednoznacna chyba timu. mali mu davat aktualny cas na ver a ciel, aby to dobehol do konca vyjazdoveho kola, keby nahodou isiel do boxov. potom uz mohol ist udrziavacku.

1 Like

A co ak ratal s tym, ze tim nariadil Russellovi aby isiel o 4s pomalsie jedno kolo, ako to pred tym… Stacila blba timova rezia a Hamilton mohol byt s novymi pneu pred Russellom a mohol nahanat Norrisa… Ver by sa cez Russella nedostal…

2 Likes

no mercedes to posral aleze ukazkovo, najprv povedia lujzovi zlu hodnotu casu na kolo ktore ma jazdit a co je horsie zabudnu povedat druhemu jazdcovi aby spomalil konkurenta
ved to bola idealna moznost ako preskocit verstappena, nebolo na to treba ziadne velke strategicke vedomosti. v momente ako cunoda urobil dostatocnu medzeru tak mal mercedes jednoduchu moznost ako ziskat o 1 miesto navyse a oni to takto doje… :slight_smile:

Ano a to uz jsme psal v jinem vlakne. To ale nic nemeni na mem nazoru, ze na to sestinasobmy dlabe. Protoze, rad ho nemam, ale uznavam ze tohle vsechno ma v maliku. Jsou to jen plky Wolfa bez hodnoty.

A i v kontextu toho co pises ty. Protoze on na to dlabe mozma i celej Mercedes. Bejt to jinak, tak Max je out, Hamilton by to zkusil na Norise a kdyby to nevyslo, tak je s Georgem prohodej. Jenze bud jsou tak ferovy, coz muze bejt i kdyz ja tomu neveri, nebo na to kaslou, cemuz ja verim.

Nevidim v tom smysl kdyz prvni ctyrka nesla prezout, to jsem necekal, na druhou stranu proc davat Sucharovi sanci.

Je to uplne jedno. Keby Verstappen nemal dostatocny naskok, jednoducho by nesiel do boxov a Hamilton sa za nim zasekne tak ci tak.

1 Like

Taky pravda. A jak se ukazalo, predjet by ho stejne nedokazal.

Zase si Red Bullaci prišli vybiť svoju frustráciu zo zlého výsledku na Mercedes a Hamiltona :joy:

1 Like

čo robia oni,je ich vec,ty si zas celý večer smrkal do vreckovky,že Maxík bol až šiesty a ani na nových gumách nemal šancu predbiehať…už keď sme pri tých gumách,tvoji rodičia,tiež mali jednu použiť a my by sme tu nečítali výlevy,zakomplexovaného decka… :rofl: :rofl: :rofl:

Tvl a proč by to dělal? Věděl, ze je před Ver Rus, který ho mohl v pomalých sekcích zpomalit jako Pérez Hamitlona v Abu Dhabi? Proč by si pak zbytečně ničil penu.

Za druhé, co kdyby Ver nejel do boxů? Proč by si měl hned ničit pneu?

1 Like

Nie oni len šli s Lewisom na stop lebo nemal čo stratit mohol získať …veď nemal ani len gumy nove.

Za iných okolností by tam nešiel a taký bol aj originál plán s oboma autami
George nemal čo stopom získať …Lewis áno.

Paradoxné George musel spomaliť Maxa aby mal Lewis aspoň šancu !

Takže aké presadzovanie a kecy ?

To bolo proste rozhodnutie v snahe dať LH aspoň šancu bojovať.

Keď už toľko plače