Hamiltona podľa jeho slov zrazila sobota: Mohol som byť blízko pódia | Magazín F1 - F1online.sk

Mercedes sa pred letnou prestávkou poriadne nadýchol. Tri víťazstvá z posledných štyroch veľkých cien veštili tímu veľkolepú jeseň a ani v Zandvoorte to spočiatku nevyzeralo najhoršie. V pretekoch však prišiel veľký pád, ktorý v prípade Lewisa Hamiltona začal už v sobotnej kvalifikácii.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/168737/hamiltona-podla-jeho-slov-zrazila-sobota-mohol-som-byt-blizko-podia

Pokazena kvalifikacia a spatna strategia v nadveznosti na start zo zadnych pozicii. Co s toho ze mali na zaciatku cervene pneu a obehol Cunodu a Hulkenberga a Strolla ked po vyjazde z boxov bol znova za nimi a musel sa predierat do predu znova. Auto mal rychlejsie ako Hulk Stroll a a ak by dostal ine pneu tak mohol kopirovat strategiu jazdcov v predu a popripade aj natiahnut stint pri svojej schopnosti manazovania pneu by bol mohol porazit aj GR a Sergia Pereza.

To je uz klasicky Lujzo…hore dole hore dole…ked ma chut je rychlejsi nez nabudeny Russell, ked nema tak startuje zo zadnych radov

Ved to . Ak by nebol Hamilton podpisal Ferrari na dalsu sezonu tak asi by mal vetsiu motivaciu celkovo. Ved aj dnes startoval zo 14 miesta a keby mu nepovedali aby neutocil na GR a len doviezli auta tak ako su tak by bol GR este predbehol . Asi GR odisli pneu celkom a bali sa kolizie. A bolo to pekne vidiet ze ak by mal LH motivaciu tak by GR predbehol aj proti voli timu

Asi ano predsa len tento krat Russell nebol lshsi :grin:

Ani nie. Problém zostava kvalda, ktorú Lewis väčšinou obetoval v prospech preteku čo sa týka nastavenia. Akurát, že s týmito pravidlami je to take, že ľahko môžeš prehrať so slabšími autami, ktoré sú v preteku potom pomalé. Ťažko sa hľadá pre neho kompromis. Russell dosiahol “úžasný” výsledok v kvalde a v preteku vytriezvel…