Mercedesom mokrá kvalifikácia vyhovovala a Lewis Hamilton sa pravidelne posúval na popredné priečky. Mierne spadol až v samotnom závere, keď piloti začínali načierať na dno svojich síl. Nakoniec z toho bolo len piate miesto, ktoré domáceho pretekára neuspokojilo.
Ja som teda neregistroval ziadny moment, kde by vyzerali Mercedesy dostatocne konkurencieschopne na to, aby zabojovali o top 3. Maximalne mohli porazit Pereza, viac som tam nevidel.
Počkať Hamilton vraví ze na vode sú bližšie k najlepším a ty vravíš ze to je naopak? Asi máš viac informácií…
No a k Hamiltonovi a tomu ze nevie kde sa berie ten ošiaľ a ze moc vylepšení nemaju: nech sa opýta šéfa týmu alebo hlavného inžiniera, ktorí pred víkendom hovorili ze prinesú najvýraznejšie vylepšenia a ze Hamilton môže vyhrať… A seba samého keďže tvrdí, že mohol byť v prvom rade a ze majú naj pretekove tempo a teší sa na preteky a snáď sa bude prediera dopredu (pred ním sú len Ferrari a Red Bully)… Neviem fakt kde sa môžu brať tie očakávania fanúšikov…
„Auto určite malo tempo na nejaké štvrté alebo piate miesto, ale v poslednom kole som urobil chybu, takže je to trochu sklamanie. Na druhej strane, naše tempo dnes ráno na suchej trati je pre nás prísľubom, keďže v nedeľu má byť sucho. Naša rýchlosť s plnou nádržou by mala byť na podobnej úrovni, ako u chlapcov vpredu. Samozrejme, po štarte z ôsmeho miesta to nebude ľahká úloha,“ dodal Russell.
Neviem, v ktorom vesmire stracali dve desatiny. Pripustam, ze im to nejaka analyza z treningu mohla vyplut, no realna strata by aj na suchu urcite bola podstatne vacsia.