Hamiltona nepodporil ani šéf GPDA Wurz: To pravidlo má dobrý dôvod | Magazín F1 - F1online.sk

Súboj o šperky stále pokračuje. Na jednej strane je Lewis Hamilton, ktorý odmieta ustúpiť, na druhej strane FIA a najnovšie aj šéf Asociácie pretekárskych jazdcov GPDA Alex Wurz. Bývalý pretekár F1 hovorí, že pravidlo o zákaze šperkov má opodstatnenie.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64163/hamiltona-nepodporil-ani-sef-gpda-wurz-to-pravidlo-ma-dobry-dovod

Že ?
Zacina platit, ani den bez najlepsieho v historii.
Vsetko z mierou sa hovori …

Ham by to neměl brát tak osobně, právo nosit šperk ve formuli nemůže být priorita. Svůj názor ať si každý řekne ale na truc ne a ne se nařízením řídit vyvolá odpovídající reakci.

Ralf jasne povedal co si o Lewisovi v tomto pripade mysli a za mna - ma absolutnu pravdu, Hamilton sa moze minimalne hanbit. Plus môj osobny nazor mimo F1. Akekolvek tetovanie a piercing povazujem za ludsku sprostost.

1 Like

Hamiltonov pristup “a doteraz to nebol problem?” je chybny.
F1 ide cestou neustaleho zvysovania bezpecnosti. To co v minulosti nikoho ani nenapadlo, ze by mohol byt problem s bezpecnostou, je dnes absolutny standard. Viz napr. svätožiara.

Tak mě co dělají dobrovolně se svým tělem nijak nezajímá a klidně ať si nosí co chtěj nebo se tetují jak chtěj, ale ve formuli jsou šperky z rozumného důvodu zakázány a tím by to mělo být vybavené. Ať klidně Hamilton předkládá důvody proč by se to mělo přehodnotit, ale je třeba teď jejich vymáhání pravidla respektovat. Podle mě existují cesty jak dojít k nějakým kompromisům jak mít některé vybrané šperky z osobních důvodů u sebe, jen ne nejspíše přímo na těle. Možná jsou nějaké možnosti jak si lépe vyhovět ale cesta já je mít prostě budu a hotovo mi nepřijde ok.

1 Like

Ale on si to nemoze dat dolu, lebo ten kusok draheho plechu co mu niekde zarastol ho definuje. Bez neho by nebol nic, aj by stratil sekundu na kolo. Preco to Wurz a ostatni nechapu ze on to proste musi mat na sebe inak to nebude on?

Hmilton to robi naozaj dobre. Na konci roku ked mu Mercedes neda novy 50 milionovy kontrakt, tak mu ho da niekto iny.

A kto by ho chcel? RB urcite nie. Ferrari? Ak chce ist k Leclercovi, tak moze… Inak sa mu neoplati uz jazdit, ved titul nebude…

Wurz moze vysvetlovat kolko chce, lujzo to nepochopi alebo nevie pochopit alebo nechce pochopit. Snad nikdy nebude mat nehodu, po ktorej bude pocut, ze keby nebol bulo a respektoval pravidla tak by nasledky boli onnieco mensie. Ale pokrytecky lujzo vyzaduje dodrziavanie pravidiel len od druhych on ako zakonom chraneny druh moze vsetko.

sudis ludi za to s cim ty nesuhlasis ? potom vieme ako si vznikol “ludsku sprostost”

v tvojom pripade je vystiznejsie “ani hodinu bez najlepsieho v historii” :smiley:

a co sa stane s kovom v hlave ked bude horie v monoposte ? ak uz roztavi kov tak, ze mu bude palit kozu, znamena to ze ta koza uz je spalena davno pred tym.
alebo pri nehode a naraze/poskodeni helmy ? no ak znici helmu natolko ze sa pritlaci o kov, znamena to ze ta hlava uz je znicena bez ohladu na to ci ten kov tam je, alebo nie.
nemapada ma ako moze kov v hlave ohrozit jeho zivot ked ma helmu, svetoziaru a monopost vystuzeny, kolesa prichytene ocelovymi lanami.
ze mu spadne do ust a zadusi sa ? :smiley: