Ty si ta co tu dava svetlo medzi nami ked to tak citam nad tebou, zase sa tu prisli “podporovať”…( No a zamýšľam sa nad tym ze co od 2007 doteraz )
Ad Hamilton, určitě je to marketingová bomba a téma, které oživí formuli 1. Ale souhlasím s tím, že z pohledu interní konstrukce týmu vzniká problém. Leclerc je prakticky od roku 2020 ujišťován, že tým bude budován okolo něj, že on bude tím “leaderem”, budoucím Schumacherem. Nejprve mu do toho hodil vidle Binotto, který začal dávat značný prostor ve vývoji Sainzovi (jenž tomu šel hodně naproti, což mu nelze mít za zlé). A teď, když to vypadalo, že Vasseur koncentruje vývoj na ose Leclercových potřeb (minimálně v tom základním rozvrhu “oversteer” versus “understeer”), tým ohlásí příchod Lewise Hamiltona, který bude určitě očekávat, že tým bude zapracovávat jeho podněty. Pro Leclercovu předpokládanou vůdcovskou roli je to další rána. Jezdecky určitě s Hamiltonem soupeřit může a bude, ale role jasně definované jedničky se nedočká.
Pre leclerca to od ferrari vobec nebolo pekné (ak nerataju s lewisom ako dvojkou) on je snad najlojalnesi pilot na gride, za ferrari by dal ruku do ohna a oni ho takto pichli do chrbta… je mi ho ľúto
Co ty víš, třeba bude od Hama prostě rychlejší a od půlky sezony bude i jedničkou týmu a pojede se na něj. Jen nebude jednička týmu od prvního závodu, to je přeci dobře. Naopak kecy typu Seb je naše jednička a Leclerc se od něj bude učit přeci již po pár závodech vyzněly dost hloupě. Tady věřím že k tomu budou muset přistoupit s větším respektem, který zasluhujou na začátku sezony oba jezdci.
Leclerc o tom celou dobu věděl a tomu příchodu fandil.
To ano. Chápu, že Ferrari neodolalo marketingové bombě, resp. jezdeckým kvalitám Lewise Hamiltona. Ale pro Leclerca je to vzhledem k neustálému ujišťování o jeho roli rána pod pás. S Hamiltonem jako dvojkou určitě nikdo nepočítá, něco takového by ostatně nepřipustil ani sám Hamilton (nemluvě o exkluzivním příjmu). Osobně mám silné dvojice rád, takže doufám v silné Ferrari a skvělou rivalitu, ale obávám se scénáře, že to skončí Leclercovou zahořklostí a nespokojeností. Jak píšeš, k Ferrari je loajální, alespoň navenek, a stále jako kdyby musel svou pozici dokazovat.
Nu což, nechme se překvapit a doufejme v skvělé souboje bez maligního podtextu. Pokud se dostaví, Ferrari poblahopřejeme.
@Situs Nechtěl jsem to psát, ale trochu provokativně a s předstihem sázím na Leclerca (snad mě fanoušci LH neukamenují). Ale jde mi spíše o to, kdo bude mít vliv na vývoj auta, strategie apod. Leclerc má sice výhodu domácího prostředí, ale Hamilton si přinese silné gravitační pole + bude mu pomáhat i mediální zájem (od kterého se Ferrari neumí úplně izolovat).
Tak Vettel byl veřejně deklarovaný Binottem jako jasnou jedničkou jěstě před prvním závodem. To bylo opravdu zvláštní. S takovým přístupem do toho snad znova nepujdou.
Toť otázka, zda někoho budou preferovat v zákulisí ohledně vývoje. Nevím uplně jak k tomu přistoupit, je třeba brát ohledy na oba no zároveň fér to asi není nikdy.
Ja viem ze to povedal, ale… Podla teba to bolo ok? Od ferrari voci nemu
To, co řekl navenek, je právě součástí jeho loajality. Zda to odráží i jeho skutečné pocity, tím si nejsem jistý. Vzhledem k tomu, co jsem napsal výše, tomu osobně nevěřím.
Asi jo. Ferrari se zachovalo ve svým nejlepším zájmu. Možná si Leclercem nejsou jisti.
Sice je extra rychlý, ale má dost svých momentů.
Zároveň to třeba Leclerca probralo z té pohádky o loajalitě. Třeba se zkusí vyvlíknout ze smlouvy a skončí v naruči Tota.
A nebo bude dál sumbisivní ve Ferrari
Tak když ho hierarchii týmu přejel Sainz, tak co bude dělat s Hamiltonem.
To co do teď, bude říkat, že miluje Ferrari
Ty taky miluješ Ferrari.
Nn, já jsem hater přece, co hejtuje úplně všechno
Okrem redbullu ale
Ty si kup dálniční známku.
Od 1.3. bude stát 2300… do konce února je za 1500.
Za rozdíl mě můžeš vzít na oběd.
Presne tak. Vo svojom záujme podla mna absolútna podpasovka…