Hamilton vo Ferrari preberá dôležité úlohy: Sedem titulov som nevyhral náhodou | Magazín F1 - F1online.sk

Angažovanie Lewisa Hamiltona mnohí ešte pred pár mesiacmi považovali za hrubú chybu vedenia Scuderie. Po nástupe nových pravidiel sa však ukazuje, že rozhodne nepatrí do starého železa. Okrem dobrých výsledkov však pomáha aj pri vývoji monopostu a snaží sa zmeniť kultúru v Maranelle.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/236946/hamilton-vo-ferrari-prebera-dolezite-ulohy-sedem-titulov-som-nevyhral-nahodou

Nahoda to veru nebola len monopost s 80k naviac.:+1:

Veru, nie je to náhoda. Je potrebné dostať dominantné auto. Bez neho si vyhral len ten prvý s kolegom, ktorý nemal na F1. Ostatné bez dominantného auta si prehral. A jeden aj v ňom. :slight_smile:

2 lajkov

Jn, ještě že Verstappen měl Masiho, jinak by prohrál s rychlejším monopostem

2 lajkov

Kde ste trolovia,co sa mi pred vyse rokom smiali,ked som pisal,ze Hamilton nastartuje Ferrari a zacne menit tim?Ja som fanusik Ferrari 45 rokov a dobre viem,ze na Ferrari plati len silna ruka od pilotov a tvrdy dozor…

2 lajkov

teraz to v pohode nandáva intergalaktickému Maxovi aj so slabším motorom…že by bol Emil až taká sr@čka?

1 lajk

My aspon nebasnime o tom, ze Hamilton by vyhral titul aj s Haasom, tak ako vy pri vasom galaktickom Maxickovi :smiley:

Kde je ten supertalent tento rok ??? Nema o 1s rychlejsi monopost, ako konkurencia tak ho nevidno ani na stupnoch vitazov a to ma top motor :rofl:

Blbo sa teraz reaguje vsak ? Ked ho nechvali cely paddock, za to ako dokazal vyhrat zavod aj s 15miesta :smiley: Teraz nedociahne ani na stupne vitazov z top 10…….

Kde je ten hviezdny jazdec.

Kde je ten supertalent.

Kde je ten neporazitelny.

Kde je ten co si kazdeho natrie na chleba aj so slabsim monopostom.

Kde je ta hviezda ? ZHASIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINA, uz iba prestup do top timu ho zachrani.

Ako krysa utekajuca z potapajucej lode……. Ten tahun timu, co vie ‘‘vybudovat’’ tim okolo seba.

Momentalne ho skor bura :smiley:

2 lajkov

no bola to nahoda a to obrovska, ved on sa len uplnou nahodou dostal do mercedesu v 2013

ved on mal po pretekoch v singapure podpisat uz dohodnutu zmluvu s mclarenom a nebyt tej nahody, ze mu zlyhalo auto a on prisiel o vitazstvo v pretekoch tak by sa upisal na X rokov znovu mclarenu a vyvoj v f1 by bol uplne iny a viacnasobnym majstrom by bol s vysokou pravdepodobnostou rosberg a lujzo by kludne mohol skoncit ako jazdec s jednym titulom

2 lajkov
  1. Prečo mi vykáš?
  2. Nič také som nikdy nepísal.

21 bodov pred svojím tímovým kolegom, ale na objektívne hodnotenie treba počkať do konca sezóny.

Vôbec nie. Neviem čo si si vytvoril za predstavu v hlavičke, že mne sa blbo na niečo reaguje. Mne je blbo akurát z toho aký si kár a občas mi ťa je ľúto, keď si predstavím aký si chudák. Som citlivý človek, čo už. :sweat_smile: A na stupňoch si ho mohol vidieť v Kanade.

Si sa riadne opustil. Je ti lepšie aspoň?

:joy: :joy: :joy:

1 lajk

To by záležalo na tom, koho by posadili vedľa neho.

Ak budu v rovnakom aute tak sa o tom mozeme bavit to mozem povedat aj ja minuly rok nandaval Max 7 nasobnemu :+1: dokonca ho aj Leclerc bez titulu vyprasi ako aj predtým Russel​:joy: takze Lui az za taku hviezdu nie je ked dostal 2roky po sebe nalozene od teamovych kolegov ktorí nemaju ani jeden titul :+1:

Na to sa história nepýta. Faktom je, že LH je najúspešnejším jazdcom F1. A že najlepšie týmy chcú najlepších jazdcov? To je ako nejaká novinka? Som šokovaný. Mercedes bol najlepší a chcel v tom čase najlepšieho. Inak by sa tam nedostal, ak by ním nebol. Titul získal ako jeden z mála aj s iným tímom. To, že dobrý monopost je nevyhnutnosť, inak ste nikto, nám túto sezónu krásne dokazuje Max.

3 lajkov

Faktom je napríklad aj to, že Dani Carvajal je najúspešnejším hráčom v Lige majstrov (počet titulov). Robí to z neho lepšieho futbalistu ako je Cristiano Ronaldo?

Najlepšie tímy chcú najlepších dostupných jazdcov. Lewis v čase podpisu s Mercedesom nebol najlepší ani zďaleka, na Vettela s Alonsom sa ani nechytal, bol cca na jednej úrovni s Buttonom, ale bol najlepší dostupný.

A následne bol Mercedes tak dominantný, že nemalo pre nich zmysel meniť Lewisa bez ohľadu na to ako jazdil (hoci jazdil výborne a patril určite do top 3 a niektoré sezóny v kombinácii s autom bol top 1).

V 2021 ich to ale stálo titul. Tam o titule rozhodovali pri spätnom pohľadne najmä výkony pilotov. To isté sa im môže stať, ak sa Ferrari alebo McLaren priblížia, Russell sa bude ďalej trápiť a Kimi bude ďalej robiť dosť chýb. :slight_smile:

Pred dvoma rokmi vyhralo Ferrari 5 VC, ale nepametám sa že by takto haluzili ako teraz po tomto jednom. Bude pekná fraška ak v jabližšej cene dostanú kolo.

1 lajk

mamina nedala lieky zasa? ci bezne ti v takychto teplotach vyj3be istice?

@Daaviid23 uklidni si tady ty svoje opi-ce

1 lajk

Prepáč, ale ohľadom výberu jazdca budem viac dôverovať úsudku ľudom z prostredia f1/mercedesu, ako nejakému bezvýznamnému Jankovi z fóra. Oni totiž o tom na rozdiel od teba niečo vedia. Už len porovnávať úspechy 11tich hráčov s jedným pretekárom hovorí o tom, aký si stratený.

Veď ja ich úsudok podporujem - Hamilton bol najlepší dostupný pilot. Vettel s Alonsom boli pod zmluvami vo svojich tímoch a do Mercedesu by vtedy určite nešli. Rovnako nechcel ísť ani Hamilton, no ďalšie DNF mu zmenilo úsudok.

Stratený si ty, keď si to nepochopil. V F1 je to kombinácia pilot + auto, vo futbale je to hráč + celý tím. Ako má v F1 väčší vplyv auto ako pilot, tak má vo futbale väčší vplyv tím ako jednotlivec. A len ak sú tímy / autá pomerne blízko pri sebe, tak jednotlivci môžu ovplyvniť výsledok celej sezóny.

EDIT: Po pozretí tvojich predchádzajúcich príspevkov na fóre už chápem, prečo na teba musím pomalšie a všetko ti do detailu vysvetľovať. :slight_smile:

Nu, ale má život, o jakém sní tak 99,999 % lidstva. Zbytek je nepodstatný.