Hamilton varuje pred prehnanými očakávaniami s ADUO: Toto je projekt na osem mesiacov | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari už dnes môže začať pripravovať prvé vylepšenie svojej pohonnej jednotky na základe ADUO. Majú sa tifosi začať tešiť na lepšie zajtrajšky? Podľa Lewisa Hamiltona sa treba pripraviť na to, že to chvíľu potrvá. Vývoj pohonnej jednotky chce čas.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/235459/hamilton-varuje-pred-prehnanymi-ocakavaniami-s-aduo-toto-je-projekt-na-osem-mesiacov

Je videt, ze se Toto poucil z minulosti.

Ted se musi pod vousy usmivat​:smirking_face:
Za par zavodu bude mit Kimi pod zadeli raketoplan​:grin:

Ja si to vysvetlujem tak, ze 16:1 uz Mercedes dodrziava pocas celeho trvania sutaze - a s tymto legalnym cislom nemaju motor najsilnejsi.

Nevim…. RB se vozi za zady Gaslyho v Alpinu s Mer motorem, ale RB ma nejsilnejsi motor? ….

Buh vi jak se vypocitava…. :smirking_face:

Ještě nedávno jsi psal úplně jiný věci, mód náběh na vidle, vysvětluji si to tak, že nic nevíš, jen si vymyšlíš.

Tak přesně takhle se to nepočítá… řeší se pouze a jen ICE, tedy výkon spalováku…

Diky. Rozumim. Jen nechapu, ze v pripade ze mame 50:50 se taky nedela ADUO na elektrickou cast motoru. A pak ADUO na Sasi … a pak…

Kdyz vyrovnani tak vyrovnani ne? A ne ze si vyberu ze vsech aspektu jen jednu vec jak se svedskeho stolu a tvarim se, ze tohle pomuze vyrovnat sily..

Nic uvidime co s tim tymy udelaji.

Akorát na základě čeho se to měří.

Fia to bude měřit na základě nastavení, které jim dodá tým, kde budou tvrdit, že to je maximální výkon

To je prý tajné, aby týmy neměli mapu a nedělali protiopatření…ecu je zamknutá, FIA data má.

Holt ale , jezdit se slabším motorem nikdo nezakazuje. V zásadě o to jde, nedat ADUO a být nejrychlejší…

A tak chápu, ale o to v F1 jde…tam se soutěží, tam dát ADUO není potřeba, tam už je…dle hodin v tunelu atd…

motor je zhola jiná disciplína…

Jo, akorát ten motor musí někdo nastavit a zapnout. To Fia sama dělat nebude.

ADUO je krásná myšlenka. Možná by fungovala v mém světě, ale ne v tomhle.

Takže zrušit ADUO. Je to netransparentní srajda. Vyplatí se být kontrolovaně slabší.

1 lajk

Ano pisal som ze maju negelál 18:1, lebo o tom pisalo dalsich milion ludi.
Teraz im to uz meraju a museli si to popratat na 16:1.

Je to celkovy balik, Mercedes to ma najlepsie dokopy poskladane.
Aj ked Russell to asi takto nevidi …

Mercedes ma taky naskok, ze mozu pracovat na tom ako otrtkat FIA pri merani vykonu.

ano, metodika urcovania vykonu motorov je tajna :smirking_face: len k Wolffovi sa nejako zahadne zasa dostala aby to vedeli oj3bkat.

cela tato sada pravidiel stoji za h*vno, usita na mieru Mercedesu a este aj co sa im nepodari, tak sa zamaskuje, vid Antonelliho kridlo :upside_down_face: ale sak nech si to mlady uzije, niekto to musi vyhrat uz ked si to Wolff zariadil a radsej Antonelli ako Russell, chalan si to odkruzi o pol kola pred ostatnymi aby to nebolo az tak napadne a dobre bude

1 lajk

Povedzme ze vedia softvérovo oklamat senzory FIA.
Otazka znie či sa do dá a či na to FIA nedokaze nijak prist a pod.
To vieme, alebo nevieme ?

Mi hlava neberie, že sa tu chváli aj podvádzanie ako len vybabrabrali s FIA a ich meraním a výpočtami. Chválte sakra veci, ktoré sú hodne chváli. Aby sa podvodníci ešte chválili, čo to je za doba.

1 lajk

Otazka je, ci na to FIA chce prist :joy:

Vychadza sa s dyna a vysledkov trate. A vo vysledkoch z trate musia odfiltrovat elektricku cast a ine vplyvy. A vzhladom na amaterskost FIA to nebude nijak zvlast prespekulovane. Kolko myslis, ze ma FIA na toto naozajstnych odbornikov aby navrhli funkcne riesenie? Staci sa pozriet na tento vikend a problemy s rychlostou v boxovej ulicke :joy: Urcite teda zvladli taku komplexnu vec, ako je urcenie vykonu ICE z dat z trate :smirking_face:

1 lajk