Hamilton trest nežiadal, Verstappen áno. Komisári rozpažili ruky: Pretekový incident | Magazín F1 - F1online.sk

Veľká cena Maďarska priniesla obrovské množstvo emócií. Zo stoličiek museli vstávať aj fanúšikovia Red Bullu a Mercedesu, a to pri súbojoch Maxa Verstappena s Lewisom Hamiltonom. Dvojica si zaspomínala na rok 2021 aj tým, že nakoniec kolidovala. Komisári sa rozhodli netrestať.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/164729/hamilton-trest-neziadal-verstappen-ano-komisari-rozpazili-ruky-pretekovy-incident

Lewis normálne brzdil do zákruty, Max prebrzdil - jeho chyba, neviem z čoho tu chcel vyrobiť trest pre Lewisa … Čo ale nechápem je, kam Lewis zatáčal, keď videl celý RBR vedľa seba. Nevidel som to z jeho onboardu ale pokračoval do zákruty, akoby nikto vedla neho nebol. Divím sa, že sa monopost RBR nerozpadol po tak tvrdom dopade

3 Likes

Hamilton povie, ze sa trochu pohol, Verstappen tvrdi, ze sa pohol, komisari povedia, ze Hamilton mohol spravit viac aby zabranil kolizii, on realne zatocil do Verstappena ale bol to pretekovy incident a nebude sa trestat :neutral_face:

Z Verstappena je fackovaci panak momentalne. On nemoze nic a ostatni nanho mozu vsetko

2 Likes

tiez mi to pride, ze kam to Lewis chcel dat. Ako mozno si myslel, ze to Max prestreli viac a akurat spravi rychle switcheroo napravo. Pretekovy incident.

ako vazne? Vsak Max menil smer pri brzdeni v Rakusku minimalne 5x pri boji s Landom a nikto nic neriesil tak neviem ako to je s tym ze on nic nemoze a ostatny mozu vsetko.

3 Likes

Tak super - tak uz to funguje ako Max davnejsie chcel, ze jemu sa musia vyhybat vsetci a davat si pozor, co jazdia o titul a nech si oni strazia body… tak len dostava naspat :grinning:
Je dobre ze cez Hama nepresiel a dufam ze ani neprejde - nech Ham ide total na hranu - rovnako by siel Max - tak si nemaju co vycitat

1 Like

Kedy bol tento rok z Maxa fackovací panák, ktorý nemôže to, čo môžu ostatní? Zatiaľ som si len všimol, že keď nemá pohodlný náskok a dominanciu, tak znova jazdí tak, ako jazdil v minulosti - štýlom “ja idem ako chcem a ostatní sa mi uhnite alebo bude nehoda”, a všetko mu zatiaľ prechádza.

5 Likes

Si neni normalny. Max a fackovaci panak? 3 posledne preteky a s toho 2 kolizie v ktorych bol Verstapen. Podla teba a Maxa za vsetko mozu iny piloti a nie Max . Ak si lepsie pozries cely moment tak musis vidiet ze Max tu zatacku nezvladol a brzdil na mieste kde nikdo iny nebrzdi a kde ani raz nebrzdil ani Max. Jedine co ma prekvapuje je ze tratovi komisari ako vzdy nekonaju a netrestaju ked sa jedna o Maxa ale ak by to bol niekdo iny tak trest by bol este v priebehu preteku

3 Likes

Takto to vyzera, ked sa ostatni odmietaju torpedu uhybat… Prvy krat v svojej kariere kral zaziva to, co doteraz robil len on sam ostatnym… Paci sa mi takato F1…

3 Likes

panecku tu su ale hromadne orgie :grin:

1 Like

ten je hotovy ​

5 Likes

Lewis bol v zákrute, tak nie je až tak prekvapujúce, že zatáčal. Nechal Maxovi kopec miesta, kde sa mohol zmestiť, ale to Max nedokázal :man_shrugging:

2 Likes

image

1 Like

Robíte tu z toho vedu. A pritom je vysvetlenie jednoduché. Lewis to urobil krásne a ukázali sa jeho skúsenosti. Max to prebrzdil, takže tak či tak by zo zákruty vyletel von. Lewis minimalizoval škody na svojej strane a maximalizoval škody na strane Maxa, ktorý tam vletel. Obaja vedia, že to bol “rejčink inčident” z ktorého vyťažil Lewis vďaka svojím skúsenostiam. To sere Maxa.

4 Likes

tým chceš povedať, že mu úmyselne zatočil do zadného kolesa alebo ako presne minimalizoval a maximalizoval škody ?

1 Like

Nie, ak pozeráš poriadne tak vidíš, že Lewis nezabočoval mimo svojej trajektórie, ale ani nevytvoril extra snahu vyhnúť sa kontaktu. Urobil presne to čo mal, aby sa vyhol poškodeniu svojho monopostu a za to mu smekám. A to ■■■■■ Maxa, vie že urobil chybu, vie že tak či tak by vyletel von, a takto mu Lewis ešte trošku pomohol. Neviním Lewisa, naopak, klobúk dole ako krásne to zvládol.

1 Like

Ja netvrdim, ze za vsetko mozu ostatni, ved prebrzdil Verstappen, ale to nie je zakazane, spravit chybu. Ale Verstappen narazi do Norrisa aj ked ten mal kam ist, Verstappen dostal trest. Teraz Hamilton narazil do Verstappena aj ked mal kam ist a bol to incident :blush: Verstappena na starte vytlacili von a nemal kam ist ale on musel vracat poziciu Norrisovi, ktory tiez vysiel z trate a neubral, takze tiez tam ziskal vyhodu :neutral_face: Za mna divny meter.

Ale staci sa pozriet na miestnych uzivatelov. Ked nieco kontroverzne urobil Verstappen, tak bol najhorsi na svete a krivak ale teraz sa vytesuju ked “sa mu to vracia”

4 Likes

Klasika, Hamik odpalil Verstapena a nic sa nedeje. Preco mu nenechal dodatok miesta a namiesto toho do neho vrazil?

Presne Hamik do neho na sprostaha zatocil asi ho chcel vyradil ako Shumi Villneuva. Hamik moze odpalovat superov. Keby to bolo opacne tak uz vsetci tuna nadavaju na Maxa