Hamilton šokoval celý Mercedes. Ako sa Wolff a spol. dozvedeli o jeho odchode? | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton sa stane pilotom Ferrari. Šialený deň je za nami a mali sme celú noc, aby sme túto informáciu spracovali. Určite sa to však nepodarilo všetkým. Zvlášť továreň v Brackley zostala ako obarená. Postupne sa v médiách objavujú informácie o tom, ako sa celý odchod Lewisa Hamiltona upiekol.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/141368/hamilton-sokoval-cely-mercedes-ako-sa-wolff-a-spol-dozvedeli-o-jeho-odchode

Ja som to už vedel pred rokom, že Hamilton pôjde do Ferrari,som to i sem do nejakej diskusií písal,takže pre mňa žiadne prekvapenie.Skor tu informáciu pustili tímy do éteru,aby zakryli správu o Andrettim,že mu zakázali pretakat v F1.

A teraz som zvedavy mily Toto, vyznavac hodnôt - ako posadi Micka Schumachera do Lewisovho auta. Budem trpezlivo cakat !

4 Likes

skor si myslim ze to bolo naopak. ak by chcela f1 nejako uzavret andretiho aby sa k tomu uz nikto nevracal a v zakulisi by zistili, ze vo stvrtok pojde von takato bomba, nespravili by to inak nez zverejnit to chvilku predtym.

Ach, Zorko, miestny konšpirátor, ktorý všetko vie. :smiley:
Samozrejme, ak by nebol Andretti, tak by sa takú bombu, akou je prestup Hamiltona do Ferrari, nikto nedozvedel a nikoho by to nezaujímalo.

Zorko sleduje formulu uz 50 rokov! /s

1 Like

Ideální by bylo, kdyby Hamík na rozloučenou s Mercedesem zmákl další titul a do Ferrari přestoupil jako oficiálně nejúspěšnější mistr světa F1.
Tím by si šplhl u mnoha skalních Ferraristů.
Jenže máme tady Red Bull, takže nic.

1 Like

9 Likes

U mna by si splhol viac keby prestupil na 2018 napr.
Vtedy bol mladší, rýchlejší a na vrchole.
Teraz prestupuje vo vyssom veku, pride mi to ako na istotu, ako posledna sanca.
Alebo ako Senna a to sa uz budem opakovat.
Za kazdu cenu sa tlacil do McLarenu a v momente ked mu nedokazali dat vitazne auto, ukazal im chrbat.
Lewis to iste, ked mal vitaznu karu, usmevy, ziaden problem.
Akonahle mu Mercedes nedava vitazne auto, ukazal im chrbat.

Podle mě měl Hamík odejít v 2021 s tím, že si dá pauzu.
O nic by nepřišel a volný čas by mu dala čerstvé krve do žil.
Pohled na Hamíka ve Ferrari by ani taková změna pro fanoušky nic nezměnila.
Teď je řada na Hamíkovi, aby fandy Ferrari svými výkony nějak ukonejšil.

Vettel prečo šiel do Ferrari? Prečo Alonso asi 5 krát zmenil tím? Všetci chcú víťazné auto… Aj Verstappen hľadal cestu ako sa dostať do víťazného auta keď sa Red Bullu nedarilo

1 Like

Navyše Hamilton je po víťaznej ére Mercedesu 3 roky stále s nimi… Za neúspech môže celý Mercedes poďakovať Eliotovi a tomu že si nechali odísť Alisona… Takže neviem aký chrbát ukázal stále im pomáha zlepšiť auto

1 Like

Vitazna era Mercedesu tu nie je 2 roky.
2021 Lewis vyhraval a utocil na titul.
Senna prestal vyhravat a ano, takisto presne 2 roky a odisiel od teamu.
Je to ako cez kopirak.

raz som pocul rozhovor s nejakym ex-pilotom Ferrari, len som zabudol jeho meno. Spominal ako mu Enzo povedal: “pilot ide vzdy do toho timu, ktory doruci najrychlejsie auto”. Dodal, ze ani nevedel co mu ma na to povedat, len suhlasit.

dnes ale vidime vela pripadov kedy to tak nie je. Napr. Norris alebo Leclerc
z minulosti napr. Carroll Shelby, ktory odmietol jazdit za Ferrari, kvoli Enzovej politike s jazdcami(rozbroje, 5 jazdcov na 4 sedacky)

ale to len taka moja vsuvka

Tohle celé dává do jiné perspektivy spekulace o tom sondování místa Lewise v RB.

Hold doslova každé spojení se vyčerpá. :slightly_smiling_face:

Najúspešnejší, nie je najlepší. A ak nie je najlepší , načo nám v tom Ferrari bude ? Je to iba ďalšia strategická chyba, na čo sme si vo Ferrari zvykli. Treba dúfať , že z toho sna rýchlo precitnú.

1 Like

No však chcel zdupkať, ako vždy :smiley: , mohol ostať v Mercu a pomôcť Totovi (jeho bff), ako vravieval počas minulej sezóny ale zjavne to boli len plané reči. :slight_smile:

1 Like

Pevne dufam, ze neziska uz do konca svojej kariery pole position, ani vitaztvo a uz vobec nie titul majstra sveta. To co ma vdaka dominantnym formulam, je az az. Leclerc mu nalozi az sa z toho zasa raz rozplace. Ferrari ho zobralo, aby neziskal viac titulov ako Schumi.

1 Like

Mne je najviac ľúto zamestnancov Mercedesu. Dva roky tápali a Luis is stále hajpoval ako sú v tom spolu, verí vo svoj team bla bla bla… Teraz, konečne keď sa idú úplne vzdať starého konceptu a začína im svitať na lepšie časy, ich matador zdrhne do Ferrari. Ako, riadna podpásovka. Akúrat som pozeral Wolffove vyjadrenie na F1 YT kanáli… no dobre, že sa nerozplakal. Musím to byť pre team riadny nářez čo sa motivácie týka.

2 Likes

maju Russella a Antonelliho v zasobe
skor po marketingovej stranke im to podla mna ublizilo ako po jazdeckej

1 Like