Hamilton si v závere nakreslil vlastnú trať. Nezískal som žiadnu výhodu, bránil sa (Anketa) | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton mal na Veľkej cene Singapuru vykročené za ziskom minimálne šiesteho miesta. V závere si na čerstvejších mäkkých pneumatikách trúfal aj na Kimiho Antonelliho, ale zradili ho brzdy. Lewis si v následnej zúfalej snahe dostať sa do cieľa aspoň na siedmom mieste poriadne skracoval trať a komisári ho dodatočne potrestali, čím ho zosunuli v poradí na ôsme miesto za Fernanda Alonsa.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/215674/hamilton-si-v-zavere-nakreslil-vlastnu-trat-neziskal-som-ziadnu-vyhodu-branil-sa-anketa

Jestli to dostal za zkrácení tratě a získání výhody, tak je to další komisařský vtip. Protože vždy stačilo nezajet rychlejší čas než předtím. Ale člověk se nediví když není stanoveno co je to dostatečné zpomalení.
Ještě bych bral kdyby to dostal za nebezpečné auto. Protože pokud by se něco stalo a on by musel prudce brzdit, tak by neměl jak.

Hamík si trať zkracoval, tak jak to při poruše vozu bývá zcela běžně, ale už nebojoval, ani nikomu nepřekážel.
Tím že jel mnohem pomaleji než v předchozích kolech je i ta pentle pěti sekund docela přísná, ale OK, když se skutečně jednalo o zkracování.

Nedostal 5 míst, ale 5s :smile: A výhodu tím jednoznačně získal.

4 Likes

Jasně. Napsal jsem to špatně. Díky za upozornění.

1 Like

Výhodu tým získal, pretože štandardne sa pri akejkoľvek väčšej poruche monoposty odstavujú a zlyhanie bŕzd medzi ne patrí. Každopádne v minulosti prišiel do cieľa s 3 pneumatikami takže toto ma nejak neprekvapilo - preňho je to očividne banalita.

6 Likes

Tu je hocičo iné ako DSQ výsmech.

Za prvé to auto mal odstaviť a za druhé tam poskracoval toľko, že pridať mu minútu za všetky porušenia traťových limitov by bolo málo.

Hadjara obrali o bod.

3 Likes

To máš těžké. Někteří komisaři by poslali Landa na výměnu křídle hned v prvním kole a dnes byli tolerantnější. A jsem jim za to vděčný. Mi se totiž vůbec nelíbí, když trestají ještě dříve, než se nějaký prohřešek stane.

Aha, takze podla teba by bolo v pohode, keby toto robi cely zavod ale kazde kolo na mieste kde sa neda predbiehat spomali, aby nemal rychly cas, hej? Fanatik sa nezaprie

2 Likes

Hamilton spravil všetko ako mal, snazil sa doviezť to rozbité auto na čo najlepšej pozícii a spravil pre to všetko. Určite lepšie riešenie ako to tam odstaviť a mat DNF. Trest asi okej, nie je čo vytýkať keď to koliduje s pravidlami ale za mňa Lewis konečne bojuje a nevzdáva to a aj keď si výsledky nič moc s Leclercom už hrá celkom vyrovnanú partiu.

2 Likes

Lui je chranenec 5s je fakt vtip.

Kde hrajou vyrovnanou partiu? Maximalne tak v sachu mimo trat. Leglerk ho drti neskutecnym zpusobem. :smiley: Dostava takovej naklad, ze Hamilton ani nevraci pozice, ktery mu Charles daruje skrz tymovou rezii.

3 Likes

Tak ja narážam na to že sa DOSTÁVA na Leclercove tempo a ty mi tu zrekapitulujes sezónu, kde jasne že tam od začiatku nebol čo absolútne nevyvracia čo som napísal ja. wtf

1 Like

Presne tak, po letnej pauze je vidiet ze sa Hamik na Leclerca celkom dotiahol, to tempo je podobne +/- 0,1 co je uz ok, a hlavne to nezdava a snazi sa, kazdy to sleduje F1 pozorne to vidi, to len taky zakomplexovany chronicky hejter bude furt mlet hluposti.

3 Likes

Horny je nervozní, protože nemá flek v F1, nech ho. :grinning:

1 Like

A to hodnotis na zaklade jednej VC?

Nie, od Monzy cca sú celkom blízko seba, len môj subjektívny dojem, uvidí sa ďalej

:+1:

Ja to skôr vnímam tak, že Leclerc má za sebou slabšie dva víkendy, ale ako píšeš - uvidí sa. :slight_smile:

1 Like

Tak reálně - mohli dát DSQ za jízdu s nebezpečným stavem vozu, ale pokud to na toto nebylo, tak je upřímně dost jedno, jestli dostal 5s nebo 10-20s.
Alonso se před něj posunul i při 5s a pak byla mezera - 10s by vůbec nehrálo roli a patrně by nebyl větší propad ani 20s.
Za mne asi rozhodnutí správné - potrestali ho dost na to, aby ho skočil Alonso, který byl jeho manévry asi jako jediný poškozený, víc bych to neřešil. Hamiltona tedy nemám rád ani trochu trochu, ale zrovna tady bych na něj víc přísný nebyl.

Zajimave, nikoho nenapadne ze na vine neni pilot ale tym 🫤

1 Like