Hamilton si nemyslí, že Ferrari premárnilo príležitosť: Nemáme rýchlosť Mercedesu | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari má objektívne aj podľa jazdcov najlepšiu šasí. Ešte doladia motor a od Monaka uvidíme.

Mercedes mal dnes niečo navrch a dosť šťastia. Už v Číne to tak byť nemusí a záleží len na tom, kedy ho Ferrari výkonom dorovná, či dokonca prevýši

3 lajkov

Ja by som Ferrari pochvalil :slight_smile:
Mozno nie za strategiu (tu mohli aspon rozdelit, ale na Mercedes proste tempo nemali a vysledkovo by sa nic nezmenilo…), ale boli jasna druha sila a pekne isli obaja, Lewis mal tempo, co je tiez pozitivne - su (boli) jedini, co vedia aspon ako tak Mercedes potrapit, aj vdaka monopostu co skvele startuje (tiez pozitivne, ze o vyhodu celkom neprisli) a funguje pri W2W/subojoch…

Odviedli velmi dobru pracu, maju tempo, spolahlivost, su bez kauzy (pochybnosti) a bez nich by za Mercedesom bola obrovska priepast, cize za mna drzim palce a :+1:

4 lajkov

Ale podľa Mattiho má najlepšie šasi Mercedes. Jazdci asi nevedia. :sweat_smile:

Dobrou práci odvedli piloti, řekl bych až skvělou. Podle mě byli lepší, než jejich oponenti v Mercedesu. Konstruktéři odvedli také velmi dobrou práci, ale ne tak dobrou jako Mercedes. Ale team odvedl naprosto katastrofální práci. To jestli by porazili Mercedes v tom nehraje roli. Mají využívat příležitosti a né koukat. A nelze s absolutní jistotou říct, že by nemohli vyhrát.

1 lajk

Presne tak, najmä Leclerc. Ten školil Russella ako po minulé roky Verstappen Norrisa. Na Russellovu obranu by som ale dodal, že si bol vedomý svojej rýchlostnej prevahy a vedel, že to je len otázka času, tak nemusel nič riskovať.

A to Mercedes len hral divadielko, aby po včerajšej kvalifikácii nevyzerali až tak dominantne. Na konci to bolo jasné, keď mali raz tak staré pneu ako Ferrari a ešte dokonca navyšovali náskok.

2 lajkov

George si byl určitě vědom výkonu, ale nervózní byl. Proto si taky na Charlese stěžoval. Souboj to byl pěkný. Můj názor je, že Charles byl lepší, ale na to se nepřísahá. George splnil co měl a to se počítá. Mercedes po všech stránkách vynikající výkon, piloty nevyjímaje.

2 lajkov

Myslim, ze rola jazdcov v tychto podmienkach nebola moc podstatna.
Ferrari asi malo skusit nieco ine, ale ako katastrofu to nevidim. To bola napr. double DSQ McLarenu vo Vegas, ci ich nepitnutie pod SC v Katare a aj tak boli majstri :slight_smile:

Suhlas, ze Mercedes konstrukteri odviedli najlepsiu pracu, preto som pisal o celom ich baliku a nenapisal som, ze Mercedes ma najlepsie sasi, ako pise Jos, KLAMSTVO.
K tomu sa musim pristavit, lebo je to neustale…

Jeho prvy komentar po prvej VC a je to o mne a este aj klamstvo :sweat_smile:

Hned si ma musi brat do ust, pretoze je preukazatelny klamar a nestastny agresor (zazili si to mnohi). Mozno rok ho ignorujem a on desiatky a desiatky reakcii a utokov na mna, osobne urazky, prekrucacky, klamstva a sama ubohost… Absolutne nikto iny to ku mne nerobi, iba on. Velavravne…

Napisal som ze maju top cely balik a aj sasi musia mat top/vyborne (to neznamena hned najlepsie) a za tym si stojim a Nordak s nijakym dokazom, co je objektivne a v rozpore so mnou neprisiel a on si zase raz musel preukazatelne kopnut a klamat, jeho vizitka…

Tymto moja reakcia k nemu konci a pokracuje ignorovanie miestneho klamara a agresora… :slight_smile:

Majster pokrytec sa opäť odkopal v celej svojej kráse.

Napísal si, že výhoda Mercedesu nie je len v motore, čo znamená, že musia mať aj výhodu v aero, teda logicky najlepší nielen motor, ale aj aero.

Stačí nemať nasraté v hlave a zapojiť logiku.

Potom ale ťa s tým Hogr konfrontoval, tak už si sa vykrúcal, že si explicitne nenapísal, že aero majú najlepšie, ale že ho majú výborné.

Podľa viacerých má však najlepšie aero Ferrari, čo rozporuje tvoje pôvodné tvrdenie o tom, že Mercedes výhoda nepramení len z motoru. Ak má Ferrari lepšie aero, tak Mercedes ťaží len a len z motoru.

Vidím, že agresor je tvoje obľúbené slovo, ešte obľúbenejšie ako determinovať. Aby si sa nerozplakal z toho, že ti niekto online naložil a ty si potom ako potkan moralizoval iným do DMs, kde si sa nakoniec pohádal sám so sebou po tom, čo ti ten dotyčný odmietol uznať, že jedine ty máš pravdu.

Ja si ťa beriem do úst vtedy keď trepeš blbosti alebo klameš. Tak ako aj iných. A preukázateľný klamár si opäť ty, nechci aby som to sem citoval a screenshotoval, že si to napísal, že výhoda Mercedesu nie je len v motore.

Urobim jednu vynimku a zareagujem, kedze opat klames a prekrucas a najma si to ty, co ukazuje charakter vytahovanim sukromnych DMs.

Najprv kratko tie DMs. Velmi dobre viem, co mi jezko pisal a praveze mi aj vela uznal (ja daco zase jemu), aj ospravedlnil, nieco co ty nepoznas, a to ze sme sa posekali, nemeni nic na tom, co viem zase o tebe, ale nesharujem to tu ako ty a uplne najdolezitejsie, nadalej spolu s nim uplne vpoho a konstruktivne vychadzame, to je presne ten rozdiel a podstata…

Ty ako JEDINY ku mne (uz to je uplne vypovedne) neustale agresivne utocis, pouzivas urazky, chore hodnotenia charakterov zalozene na tvojich pocitoch, prekrucas atd., hoci ta dlhodobo neriesim, a HNED PRVY prispevok po prvej VC je o mne a klames v nom. KLAMES (ako aj o tvojich uctoch a ine..). Nikde som nenapisal ze Mercedes ma najlepsie sasi. To su fakty ktore sa nedaju obkecat ako sa snazis…

Explicitne som dokonca pisal o vybornom aeru, celom baliku a pod. A ano nevidim nic zle na tom mysliet si, ze bez toho by neboli taki dominantni (preto som pisal, ze to nie je len o motore, hoci ten je zaklad).
Ak by nemali vyborne aj sasi, neverim v taky naskok na konkurenciu a ze motor nie je uplne vsetko ukazuje aj strata McLarenu (Stella to dokonca priamo pomenoval) a strata Alpine a Williams je este vacsia, az obrovska, cize ano, stale si myslim, ze Mercedes ma top (neznamena automaticky naj sasi, to neviem) cely balik, inak by nebol az tak dominantny.

A ak by som sa aj mylil, nie je to absolutne ziadny dovod na primitivne urazanie a kopanie, ale ty slusne, neosobne a vecne nevies (inak by som vedel urobit hrubu ciaru a diskutovat aj s tebou), takze tak, maj sa :slight_smile:

3 lajkov

Tak za prvé, slušne a vecne tu viem s mnohými ľuďmi, ale k pokrytcom, klamárom a moralistom nemám dôvod byť slušný. A už sa s tým opakuješ dokolečka, lebo nemáš čo iné, pritom som ťa teraz nijako neurážal.

Za druhé, to tvoje prvoplánové vnucovanie názorov, prezentovanie svojich príspevkov ako objektívnej pravdy a trápne slizké vety, ktoré často v argumentácii používaš, tu už dávno odhalil každý.

A za tretie, v ničom neklamem. Napísal si, že výhoda Mercedesu nie je len v motore alebo nie? Má teda Mercedes výhodu aj v aero oblasti (napríklad nad Ferrari alebo Red Bullom) ?

Odpoveď nečakám, lebo sám dobre vieš, že si to napísal a priznanie by znamenalo, že klameš, lebo Mercedes zjavne v aero oblasti výhodu nad Ferrari (a možno Red Bullom) nemá alebo to zatiaľ nemôže nikto tvrdiť, lebo nie je na základe čoho.

U mňa rozhodnutia Ferrari boli v pohode, možno mohli rozdeliť stratégiu, ale som presvedčený, že Mercedes skrýval svoj výkon. Ak b šli naplno, tak by možno dali Ferrari aj pol kola … jednoducho na rovinkách majú brutálny náskok …

Óóó, hamuj. Dačo na rovinkách, je Meďák lepší, vďaka väčšiemu turbu, ale v technickej časti je Ferrari lepšie.