Hamilton o útoku na pole position: Asi je ešte skoro, auto stále len spoznávam | Magazín F1 - F1online.sk

V sobotu čaká Lewisa Hamiltona prvý skutočne súťažný deň v kombinéze Ferrari. Svojich fanúšikov by istotne chcel naplniť hrdosťou a získať pre Scuderiu pole position, ale zostáva nohami pevne na zemi. Aj keď je odhodlaný spraviť maximum pre najlepší výsledok, nehovorí nutne o pole position.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/189927/hamilton-o-utoku-na-pole-position-asi-je-este-skoro-auto-stale-len-spoznavam

Bude to mat velmi tazke a to hlavne v kvalifikaciach. Takze ocakavam ho niekde okolo 10 miesta. Pripadne vyssie okolo 7 miesta ak je ferrari tak dobre a ma vykonnostne navrch. Ale fakt ze sa auto sprava inac ako je zvyknuty v tak vyrovnanom roste zalezi na kazdom detaile a vyuziti potencialu auta.

1 Like

Ono Hamilton sa v kvalifikaciach trapil uz v Mercedese a to si dovolim tvrdit, ze Russell je o nieco horsi kvalifkant ako Leclerc.

Uvidime, ako to bude vyzerat v pretekovom tempe.

1 Like

Takze bude testovat a vozit senzory navic?

1 Like

Za mna by Q pozicia 7+ bola sklamanie (neg. prekvapenie), kedze Ferrari vyzera byt top…
Top 3 naopak poz. prekvapenie.
Cize cca 4-6 ocakavany a neprekvapivy vysledok.
RP snad ako obvykle lepsia nez QP.

4/5 pozice v Q, v závodě top 3

S prihliadnutim na pravdepodobny wet race?

Za sucha by som ja tipoval tak 5-6 v Q a 4 v R, aj ked je zatial tazke z niecoho varit :smiley:

McL nejrychlejší, Ferrari druhý nejrychlejší. Ok beru Maxe, že to může narušit u Ferrari, ale furt by to měla být top 5.
Ferrari má problém s vyvážením monopostu při brzdění, ale to se projevuje na stop and go okruzích, takže je to teď nebude trápit a můžou jet bez větších problémů

Nie tie práve naložili Maxovi keď už na to ideme tvojou (ne)logikou.

1 Like

To je logika hamiltonovych ultras, když ho Russell začal porážet. Kopej do vlastních řad.

Alebo nekop do nikoho bude sa ti žiť lepšie :slight_smile:
Btw ja nie som nikoho ultras, vnímavejší si už možno všimli.

2 Likes

Preto by som Ham ocakaval v zavode cca 4.
Ale v Q pred nim kludne moze byt aj Max, ci George, cize 6.
Dazd moze priniest uplne ine vysledky.

2 Likes

Pro Lewise bude fajn na uvod koncit pred Mercedesy, tim bude mise napul skoncena, point byl posunout se v poli vpred, melo by mu to rozvazat nohy ruce :crossed_fingers:

1 Like

Russel je o míle horsi kvalifikant ako Leclerc si chcel napisat :slight_smile:

Hmmmm - tak to by som bral :+1:

Ono Melbourne patri medzi velmi tazke okruhy, kde vsetko musite trafit top a k chybe je blizko. Strata zatial vyzera na 0.4s na Charlesa co je dost a asi bude realna, pretoze prakticky pri vsetkych porovnavaniach kol bola konzistentna v ramci sektorov (cize nejde o 1-2 zatacky, ale nieco malo vsade).

0.4 je dost a ak to bude aj v Q, tak Lewisa moze cakat dost prepadak a kludne moze takto skoncit ako posledny zo spicky a do Q3 bude postupovat s odretymi usami (ak vobec). Nie ze by na to nemal, ale nevie to zatial stabilne poskladat.

Ak sa vsak bude okruh od okruhu zlepsovat a lepsie vsetko spoznavat, nemalo by trvat dlho a bude Charlesovi velmi blizko. Asi nikto necaka ze ho bude porazat v Q, ale blizko byt moze. A ako je to v race pace, to sa fakt este len uvidi.

Na Lewisa vo Ferrari sa teším viac jak na titul McLarenu tento rok :upside_down_face:

A to je dosť paradox.

2 Likes

prvý krát s Tebou súhlasím.

Zase presli 2 volne treningy a uz sa tu pise kto je ako dominantny :smiley: Boze kedy sa toto zmeni…
Uz len na Beckovom time RB bolo vidno, ze zo zvysku pola maju jasne navrch, takze ocakavam Maxov RB v prvej rade… Lawson mozno 7-9…
Karty sa este na stol nevylozili a nevylozia sa ani dnes o druhej v noci… Az rano na Q.

1 Like

A ja zase ocakavam ze Max sa nedostane ani do Top 5 kvalifikacie. 1 miesto Leclerc , 2 miesto Russell, 3 miesto jeden s jazdcov Mclerenu a 4 miesto LH . 5 miesto druhy jazdec Mclerenu a as potom mozno Max. A nebol by som prekvapeny ak by Alonzo skoncil tiez pred Maxom v lvalifikacii. Podla mna RB bude zaostavat za spickou.

1 Like