Lewis Hamilton zažil v Abú Zabí 2021 najťažší moment svojej kariéry. Bolesť odvtedy nepominula, no sedemnásobný šampión tvrdí, že sa s celou situáciou stihol zmieriť.
@tiMur
Já teda nevím, ale za mě jasná krádež. Hamilton vedl v jeden moment snad o 15-20 vteřin a pak si Massi vytřel s pravidly ……
Potopit Hama snad nešlo víc v posledním kole.
Mercedes podal protest. Byl zamitnut. Kazdy ma pravo na nazor. V te sezone bylo vice kontroverznich okamziku. Vsechno ostatni tu uz bylo receno.
Tak jako ostatni prede mnou i ja mam pravo na koment. A jsem presvedcen ze ja mam v tomto pravdu. A komisari tehdejsiho okamziku jsou se mnou za jedno.
No jasně měj si na to tenhle názor, za mě krádež, jak říká Ham. Určitě to není tak, že Massi dělal vše pro titul Hama, to by si nesměl s pravidly vytřít …
LH prisiel o titul rozhodnutim veduceho zavodu. Massa prisiel o titul chybami v teame. A nebola to iba ta jedna velka chyba s hadicou, ale napr. odideny motor v madarsku alebo jeho zla jazda v Spa. Posledne 3 kola v SPA, keby RAI stale neisiel na titul (jeho sance zanikli, ked tam vypadol) tak mohol kludne jemne tuknut LH (teda on ho v otocke po cielovej tukol, ale mohol silnejise) a nikto by ani nepipol, lebo tie posledne 3 kola boli mega Kto za to moze, ze Massa nevedel minimalne ten rok zavodit v dazdi? tusim aj v silverstone prsalo a aj tam siel naprd.
Massa prišiel o titul chybami v tíme a Hamilton vďaka svojim chybám (Baku, Imola…). A to ešte bol všemožne protežovaný napr. v Bahraine kde ignorácia traťových limitov mu bola prehliadaná dovtedy kým to neskúsil Vestappen. Takže keby nebolo tých zbytočných chýb, tak nad kontroverzným AD21 by sa dnes nikto ani len nepozastavoval.
Cela situace byla posouzena. Tady neni o cem. Vsichni se toci na Masim, a musi ignorovat rozhodnuti komisaru a pozdejsi zmenu pravidel. Jo kdyby to vzali v potaz, tak by jim to hralo uz moc falesne.
Nakonec, dopadlo to jak to dopadlo Chyby byly přiznány samotnou FIA, konání mimo pravidla bylo uznáno samotnou FIA, Masi dostal padáka. Ten den spoustu lidí přestalo věřit sportu, no jede se dál a nalákali spustu dalších fanoušků dle show DTS.