Hamilton o frustrujúcich troch rokoch: Bolo to ako hrať golf | Magazín F1 - F1online.sk

Každá éra dominancie sa raz skončí. V prípade Mercedesu trvala neuveriteľne dlho, no o to bolo pristátie tvrdšie. Inžinierom z Brackley sa nedarilo pochopiť prísavný efekt, čo pre Lewisa Hamiltona znamenalo dlhé mesiace plné frustrácie. Posledné sezóny prirovnáva ku golfu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/174427/hamilton-o-frustrujucich-troch-rokoch-bolo-to-ako-hrat-golf

Už nech máme fotky v červenej kombinéze. :muscle:

2 Likes

Ešte by mohol uchmatnúť aspoň jedno víťazstvo v kombinéze Mercedesu

Tak já nevím co si o něm myslet, na jednu stranu tvrdí že vyhrávat dominantním způsobem bylo nudný, a teď když nevyhrává tak to je zase frustrující, chudák Lui

1 Like

Zeby Brazilia? :thinking:

1 Like

Mňa tak vytáčajú tie jeho vyjadrenie o tom, že ako si neveril posledné 3 roky, ako to bolo pre neho hrozné, a že už ani neveril, že sa dočká víťazstva. Lewis aj posledné 3 roky mal auto, s ktorým končil na pódiách a eventuálne mohol získať aj nejaké víťazstvo. Jeho kolega Russell to dokázal v Brazílii 2022, v Singapure 2023 sa tiež naskytla šanca.

To hranie sa na rozcitlivenosť, keď väčšinu kariéry sedel v majstrovských autách. Fakt neviem čo by mal hovoriť Alonso, ktorý to nezabalil ani po tom, čo od roku 2013 nejazdil v stroji, ktorý by mal získať víťazstvo v pretekoch. S výnimkou roka 2023, kedy mu to v špecifických prípadoch nevyšlo, napríklad v Monaku, kde ho zarezala stratégia tímu.

8 Likes

Tak z nejakých 60 závodov za tri roky si ho vymenoval až 2 prípady kedy mohol vyhrať to je nejako málo nie?

1 Like

Alebo aj Austin ktovie čo im sadne :grinning:

Přesně Lui je asi jediný pilot v historii F1 který měl celou kariéru auto co dokázalo vyhrát závod. Ale stejně je to největší chudáček a je mu ubližováno ze všech stran :rofl: :rofl:

1 Like

Sezóna 2022 a 2023 boli pre Mercedes nič moc. V minulom roku si nikto neškrtol kvôli totálnej dominancii RB. Málokedy sa odkryli vrátka na víťazstvo pre iný team, ak do toho neprišli neočakávané okolnosti - Zandvoort, Singapur. A v Monaku to mal Alonso vydlaždené k víťazstvu, ale ako som povedal, zarezal ho AM pitstopom. Tento rok je však iný. Mercedes zhrabol už 3 víťazstva.

No ale podstata čo tým chcem povedať je to, že Hamilton mal doteraz v každej sezóne auto, ktorým vie atakovať aspoň jedno víťazstvo v sezóne a byť pomerne pravidelným zberačom pódií. Samozrejme po 8 sezonách stratil majstrovskú mašinériu a zrazu si musel zvykať na to, že už nepreteká iba proti tímovému kolegovi. Veď ono sezóna 2021 to krásne odkryla, ako bol dlho rozmaznávaný dominanciou Mercedesu a v kľúčových pretekoch ho Verstappen porazil. Hamilton ukázal, že vie aj chybovať, a že nie je taký dokonalý, ako sa nám to viackrát snažila nadhodiť britská tlač.

Rešpektujem ho ako pilota, talentom patrí k tomu najlepšiemu čo sme kedy videli. Ale to pokrytectvo a fňukanie ako si myslel, že už na to nemá, a že to víťazstvo už nikdy nepríde mi prídu absurdné a strašne pokrytecké.

6 Likes

Jemu stačí že ho medializuje každý bulvár na svete a robia mu reklamu. Pretože v každom štáte sa nájdu tebe podobní, čo kôli nemu nemôžu spávať a šklbú si vlasy ak sa mu podarí bodovať.
Čiže svojimi psychickými výlevmi, mu vlastne dvíhaš publicitu a pomáhaš k reklame. A tým že všade pridáš 5smajlov, nezamaskuješ vlastnú frustráciu :wave:

Suhlasim s tebou zas na druhej strane kto by na jeho mieste nefnukal…proste po tolkych rokoch by si kazdy navykol tak ze by daval tieto vyhlasenia…plus je to Lujzo, za tie roky sme si mohli navyknut na jeho vyjadrenia a nebrat to vazne