Hamilton neľutuje prestup do Ferrari: Odvádzajú skvelú prácu | Magazín F1 - F1online.sk

V úvode sezóny sme sa neraz nevedeli ubrániť dojmu, že Lewis Hamilton odpočítava preteky do konca sezóny, aby sa konečne mohol vydať do Maranella. Situácia vo Formule 1 sa však vyvíja a Mercedes v posledných týždňoch viac ako jasne naznačil, že môže výkonnostne prevýšiť Ferrari. Aj keby sa to však stalo, Lewis Hamilton zostane pevný vo svojom rozhodnutí opustiť Mercedes.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/160177/hamilton-nelutuje-prestup-do-ferrari-odvadzaju-skvelu-pracu

Max je rychlejší než auto.
Ferrari odvádí skvělou práci.

A zítra Sargeant do RedBullu?

1 Like

100%
90%

To snad nie preboha! :joy::joy:

Nuz, Mercedes sa ocividne tiez prebral k zivotu, bude zaujimave sledovat, kam sa budu priklanat misky vah pocas sezony. Hamilton urcite nema preco rozmyslat nad tym, ci urobil dobre alebo zle. Chvilu dal sancu aj Mercedesu, ze to islo smerom k lepsiemu az po ohlaseni odchodu nemal ako vediet. Nie je nemozne, ze sa vo Ferrari bude buduci rok pozerat na zadne kridla Mercedesu.

Na jednej strane som zvedavy, ako sa vyrovna s Leclercom, ci Vasseur bude niekoho uprednostnovat (Leclerca, lebo je “ich” alebo Hamiltona lebo “sak sme zanho nevycalovali take prachy aby utieral Leclercovi sedacku”), a ci si zvykne na talianov, na strane druhej sa mi zda, ze tam Vasseur vytvoril viac friendly prostredie a posobi, ze to ukociruje.

No, budme v realu, posledni zavod -17s na RB a MCL, to plati jak pro FER tak pro MER, bude zajimave sledovat kdo se drive zvedne :bowing_man:

Nevravel si nahodou minule ako je rb v prd3li a ze uz vyhra iba zo šťastím? :wink:

Zatim se nic nedeje. Ferrari urcite odvadi solidni praci a je urcite lepsi ve vsech parametrech nez v minulych letech, vyjma prvni poloviny roku 2022. A i tehdy jejich strategicke oddeleni bylo horsi, nez nyni.

Mercedes ma pravdepodobne predni kridlo odporujici pravidlum. Pro merglfans, ano vim ze prochazi testy, to znamema ze je v soucasne dobe legalni, ale ohyba se a FIA muze kdykoliv testy zmenit. Takze pokud FIA zakroci, nebo to Ferrari vyresi, velmi pravdepodobne bude Ferrari zpet.

Nadvlada RBR jen pryc, takze cesta k titulu je otevrena.

Pro obdobnem vykonu Ferrari a Mercedesu v bitve o titul, nema podle me Russell na Hamiltona narok.

V Mercedese som od svojich 13 rokov a vždy budem jeho fanúšikom a podporovateľom.

Tyhle jeho reci se samozrejme nedaji cist, protoze ten clovek v nechutnosti nezna miru. By me zajimalo co to bude za podporu Mercedesu az jim vyfoukne titul. Coz neni nerealne.

Ale kdyz si odmyslim jeho prohlaseni kde se zda ze je bud absolutne bezcharakterni, nebo nema vsech pet pohromade, tak ma pravdu. Nema duvod litovat. Mimochodem par zavodu zpet se ho, predpokladam stejni novinari, ptali, zda by uz nechtel byt ve Ferrari, nebo tak neco.

Predné krídlo je len časť celkového balíku monopostu. To, že všetci zatiaľ prechádzajú kontrolami, neznamená nič iné len to, že všetko je v súlade s pravidlami. Ak sa tie zmenia nastanú nové preteky vo vývoji, kde Newey môže zohrať dôležitú rolu. Ináč vyjadrenia toho človeka možno čoskoro prevezme Verstappen. Prejavíš aj vtedy podobné zhnusenie?

Ne neni to v souladu s pravidly. Pravidla hovori v tomto pripade o tom, ze tato cast nesmi byt flexibilni. Proto v roce 2021, mohla FIA zprisnit testy zadniho kridla ( zde RBR, coz jste vy merglisti kvitovali, jen se vam nelibilo ze to FIA mela udelat hned), nebot to nebyla zmena pravidel, ale zmena zkusebniho postupu.

To je akademicka otazka. Tato vyjadreni jsou specialitou Larbalestiera. Nikdo jiny v padocku to nedela. Nebo, alespon vsichni ostatni maji nejaky strop.

Ale pokud se ptas na Maxe, tak jakmile zacne Max ve vetsi mire predvadet to co Hamilton, nejen ze budu stejne zhnusen, ale najdu si jineho favorita. Jenze na rostu nejsou dva odlisnejsi piloti.

A proto fandim Maxovi, protoze ja davam prednost primosti, pred pokrytectvim.

Držím palce pri zachovaní osobnej integrity čo sa týka Verstappena. Aj ja dávam prednosť priamosti pred pokrytectvom. Ako som písal vyššie pravidlá porušené neboli, ohľadne toho by som počkal čo bude ďalej. Kľudne sa môže stať, že môže dôjsť k zmenám a Perez do Q10 ani nemrkne a Verstappen príde o titul 2024, ktorý mal po odjazdení tretiny pretekov viac menej istý. Teraz sa v zákulisí toho deje veľa…

Diky za prani.

No jak jsem psal na zacatku teto sezony, kdy nekteri odhlasovali f1.tv, nebo kde vsude F1 bezi, zajici se scitaji az po honu. Tretina zavodu neni nic a souhlasim s tebou.

Pro me osobne bylo podepsani Pereze urazkou stesti a ukazkou arogance RBR, v tomto konkretnim pripade Hornera. Stejne tak urazili stestenu Wolf a Hamilton, kteri pred 2022 vykrikovali stridave ze Mercedes a Hamilton chyby nedelaji.

Bohuzel ted se to tyka Maxe. Perez bude jeste RBR setsakra mrzet.

Hej, zachytil som tie veľkohubé vyjadrenia. Teraz sú dole, spľasli, na druhej strane už presne neviem či Marko, alebo Horner pred časom vyhlásil, že Max jazdí bez chýb ako metronom a v Španielsku po chybe skoro prišiel o víťazstvo…

1 Like

Ja som nazoru, ze vtedy FIA nemohla zmenit pravidla a sprisnit testy, kedze kridlo RBR bolo legalne a prechadzalo testami. Zaroven som nazoru, ze aj terajsie kridla su legalne a FIA si tymito dvoma rozhodnutiami odporuje a ked zakazala flexibilitu (testami akceptovanu) vtedy, tak ju mala zakazat aj teraz. Keby s rovnakymi flexi kridlami prisiel teraz nie Mercedes, ale RBR, tak su zakazane do tyzdna, lebo RBR by bol opat s prehladom na cele. Takze teraz (rovnako ako aj vtedy) ide FIA na ruku Mercedesu.

Nech uz ma niekto nazor taky alebo onaky, najhorsi su ludia, ktori tvrdia, ze v 2021 kridla RBR boli nelegalne, ale terajsie kridla Mercedesu su v pohode. To su zaslepeni hlupaci. :slight_smile:

Pekne a jednoducho vysvetlene. :+1:

Neverim, ze z Maxa by sa niekedy stal pokrytec a PR panak svojho timu, ci bude v RBR alebo Mercedese.

1 Like

Pozerali sme rovnake preteky? :eyes:

1 Like

Určite. Bola to malá chyba, ale v konečnom dôsledku mohla veľa znamenať. Ći už pretáčavý šmyk, alebo len znečistenie pneumatík by pri takto tesnom preteku znamenalo stratu pozície.

Ma na mysli ten smyk v sikane. Jo to asi bylo zavahani. I Max rikal ze to bylo velke.

No ale zase, kolik pilotu by to takhle na pana zvladlo. Holt jezdi pilu no.

To nemyslis vazne, ze toto vypichnes ako neviem aku chybu. :smiley:

Sa pozri kolko monopostov sa podklzlo v prvej zakrute. :sweat_smile:

“I had bit of moment” tam tusim povedal. Cize nic velke. A slovom “moment” vzdy oznaci to, ked mu podklzne monopost. :slight_smile:

Aha, diky. Takze nic. Drobet tam klouzal kde kdo, tusim ze i Noris tam zaplaval.

1 Like

Ale veď si ešte raz s porozumením prečítaj môj príspevok. Kde píšem o neviem akej chybe? Len som poukázal na to, že nikto nie je bezchybný.

1 Like