Hamilton: Nedokážem si vysvetliť, prečo na Russella strácam polovicu sekundy | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton si oproti šprintovej kvalifikácii polepšil o jednu pozíciu, ale so stratou na tímového kolegu nedokázal pohnúť. Sám si to nevie vysvetliť, keďže za sedemnásť rokov vo Formule 1 sa mu nič podobné nestalo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181538/hamilton-nedokazem-si-vysvetlit-preco-na-russella-stracam-polovicu-sekundy

Doufam ze souboj HAM vs LEC uvidime i v zavode.

Tak je zrejme ze uz Ham nedostava top podporu timu, pomaly sa to cele koncia zaroven mu chyba motivacia. Kvaldy mu kazdopadne nejdu tento rok. Sam som zvedavy na Ferrari, tam sa este ukaze coho vsetkeho je schopny.

Je to odcházející pilot k nejbližší a největší konkurenci, takže je jasné, že už nedostává úplně podrobné informace, jak využívat vůz na maximum. Třeba už ani nemusí mít poslední vnitřní upgrady.

Myslím si, že to zbytečně vztahuje na sebe.

Ja by som študoval Russelovi data, čo kde robí inak. Hamilton sám hovoril že ma pri tejto generácii ma problem pri prechode z aerodynamiky do mechaniky (cca 120-150kmh). Čo potvrdzuje aj fakt že na tratiach s minimom pomalých zákrut lietal. Takze ma tam nejaký zlozvyk ktorý musí identifikovať a odstrániť.

Jasne o rok, sa auto Ferrari bude správať zas inak takže po prvých pretekoch môže byt všetko inak, horšie alebo lepšie.

Lewis nie je konzistentný, on je sinusoida, máva premenlivé výkony ale keď to tam príde a veci zaklapnu predvádza výkony ktorú sú v F1 ojedinelé aj preto budem navždy jeho fanúšik. On nie je ako Max ktorý sa adaptuje na čokoľvek. Lewis ma svoje preferencie, štýl jazdy a požiadavky na auto ktoré ak dostane tak predvedie s autom to čo by s ním v tom case nepredviedol nikto iný.

1 Like