Hamilton mohol byť na pole position, keby nespravil chybu, myslí si Wolff | Magazín F1 - F1online.sk

Mercedes našiel v kvalifikácii vyrovnaného súpera, keď s Georgeom Russellom o pole position zviedol súboj jeho bývalý kolega Lewis Hamilton. Podľa Tota Wolffa mohol jeho bývalý chránenec pokojne skončiť až na prvom mieste, keby sa vo svojom kole nedopustil kľúčovej chyby.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/236145/hamilton-mohol-byt-na-pole-position-keby-nespravil-chybu-mysli-si-wolff

“Leclerc mohol byť na pole position, keby nespravil chybu”, myslí si Luca di Montezemolo…

1 lajk

Ale spravil. A robi ich az moc casto na to ake lukrativne zmluvy od Ferrari dostava. Keby bol v potencialnom boji o sampionat tak sa o to chybami pod tlakom pripravi sam.

1 lajk

Leclerc je dobrý ale pod tlakom robí chyby tak isto ako v 2022 keď bojoval o titul

1 lajk

Podla mna ich momentalne robi aj bez tlaku.

3 lajkov

Hamika měl v 2025 pohodlně pod palcem.
Ted se Hamik zvedá, Ferrari se zvedá a Leclerc pod tlakem. Chyby na sílu.

Mozna mel loni LEC lehce navrch, ale k cemu to bylo, k nicemu.

mozno nejaky tlak citil.

“Pokúsil som sa tam zabrať viac ako v predchádzajúcej zákrute. Mal som ozaj veľkú sebadôveru, ale na tom nezáleží, keď to dopadne takto.”

“Uvoľnil som brzdu o čosi skôr a pokúsil som sa preniesť si do zákruty rýchlosť. V predchádzajúcom kole sme boli najrýchlejší azda v každej zákrute okrem tej štvrtej. Vedel som, že je to naša slabina a v tej zákrute musím spraviť všetko perfektne,”

Toto vyjadrenie jasne hovori, ze to nie je tlaku, ale o snahe nieco pridat v mieste, kde mu to predtým neslo tak, ako si to predstavoval. Prehnal to najazdovou rychlostou, vynieslo ho to na spinavu cast a potom to uz islo zachranit len ubratim plynu a slabsim pridavanim v zakrute za cenu straty casu. Zariskoval, nevyslo. Raz to vyjde a vtedy je zato vynasany do nebies a raz to nevyjde a vtedy je za babraka. V kvalde je to o maximalnom risku a nie o tlaku. Tlak je v pretekoch, ked je to o niecom inom, nez v kvalde a hlavne ide o body.

O titule sa rozhoduje len medzi jazdcami Medveda, tak je zbytocne sa vzrusovat nad Charlesovou chybou v kvakde. Medved od zaciatku sezony este nepriniesol poriadne upgrady a predsa vyhrava kvaldy a preteky. Je rozhodnute uz od predsezonnych testov a oni sa len zahravaju s konkurenciou. Pohoda,klidek,tabacek.:smiling_face_with_sunglasses:

1 lajk

Kim v každom objektíve

Lewis v každom objektíve

Lewis si pekne po ročnej pauze začína odpracovávať svoju výplatu :+1:

Presne tak a este k tomu maju stoceny motor, aby dostali aj ADUO. Wollf uz ma skusenosti z minulosti, ako to robit. Len niektori tu na fore mu to stale zeru, ze vraj bude napinava sezona…

Ja si myslím, že Mercedes mal inside informácie o tom, ako presne sa bude počítať ADUO… ostatni malo len nejake vseobecne info, a podla toho to mercedes nastavil tak, aby ho dostali… lebo to nie je možné, že motor, ktorý je evidentne najvýkonnejší dostane ADUO

Ale už se to psalo několikrát, FIA neměřila motor jako celek a jeho efektivitu s energií, ale čistě jen výkonnost spalováku

Keď to povie Ferrarista, tak to bude pravda. Ferrari stráca 4% na redbulllákov a ani sa za to nehanbíš však?

A ty naschval popieras, co sa dialo pri poslednej dominancii Mercedesu? Presne toto iste. Umelo znizovali vykon. Tak tu nezasieraj diskusiu a netvrd, aky je Wolff anjelik.

1 lajk

Každý víkend sú ferrari pred redbullom a stráca cez 4% na motore? Nebuď smiešny. Najviac tu nariekate, ale pritom máte najviac nasráno na vlastnej rohožke. Ty anjelík.

Leclerc bojoval o titul ? :smiley:

S 3 vyhrami za sezonu ? Naozaj ?

Verstapen 15x prvy… leclerc len zbieral zostatky po Verstapenovi, kedze Pereza RB potapal, aby Verstapen lepsie vynikol…….. to bola sezona 2022…

Kdyby kdyby, jestli na to bude mit Lewis auto a tym neudela strategickou botu tak vyhraje, starty ma spickove, v opacnem pripade se v poli setkaji s LEC a dojedou za sebou, pokud se LEC nevysmoli do svodidel.

No keď sa pozrieš na celú sezónu tak áno ale možno polovicu sezóny o titul bojoval