Hamilton je spokojný s progresom a zostáva unesený z atmosféry v Monze | Magazín F1 - F1online.sk

Z Lewisa Hamiltona máte pocit, že víkend v Monze si prišiel užiť. Po penalizácii na štarte nedeľnej veľkej ceny a pri pohľade na sobotné rozloženie síl to vyzerá, že nielen penalizovaný Lewis, ale ani Charles Leclerc nedostane reálnu šancu na víťazstvo.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/212923/hamilton-je-spokojny-s-progresom-a-zostava-uneseny-z-atmosfery-v-monze

Hneď po prachoch bol toto hlavný dôvod prečo sem Lewis išiel. Ale čakal, že Ferrari práve tu bude mať podobne silné auto ako vlani a že by mohol vyhrať práve na Monze a zažiť doslova “nanebovstúpenie”. No horšie by hádam bolo, kebyže získal pole a musel aj tak ísť zo 6. miesta.

… ty veríš tomu, čo si tu napísal?

Áno, 2 dôvody prečo išiel Hamilton do Ferrari. Ale ten 2. sa skôr spája s tým, že by mu fandil najpočetnejší fanúšikovský tábor.

Ak by sme to brali po finančnej stránke, Lewis má toľko prachov, že by si mohol postaviť hoci aj vlastný tým. A jeho fanclub mal v Mercedese toľko fanúšikov, že tifozzi sa medzi nimi stratia, ako kvapka mlieka v pol litri kávy. Tak neviem o čom točíš.:persevere::persevere:

Prachov má veľa, ale toľko ako píšeš nemá. “Postavť” vlastný F1 tím je oveľa drahšie ako to, čo má Lewis.

1 Like

Su to skor stovky milionov alebo jednotky miliard?

Lewis má podľa rôznych zdrojov 200-400 miliónov usd.

1 Like

Rocny prijem cca 120 - 150 mil (plat, bonusy, sponzori, podiely, investicie…)
Nehntelnosti cca 250 mil - a odhaduje sa, ze je to cca 50% z jeho majetku (500mil - len odhad)

1 Like

Co se psalo, tak by měl mít ve Ferrari 300m plat + 400m mu měli dát na projekty, Mission44 .
Takže jen z Ferrka by měl mít 300m základ.
Jakože za 3 roky. :smiley:

1 Like

Nehnutelnosti, podiely vo firmach su dohladatelne, sponzori, ambasadorstvo tiez, ale plat uvidime az pri zverejneni (myslim ze mu dali aj vstupny bonus - ci bude zverejneny neviem), a o tom, ze vdaka menu ziskava peniaze na projekty som presvedceny - ale sumy su rozdelene na prevadzku, marketing atd… a odmena/zisk byva mensia (aj ked velka :grinning: cast)… su to odhady

Zdroj?

Rozne zdroje, co som nasiel, uvadzaju v 2025 net worth medzi 285-450M, aby som bol presny.

Kazdopadne na vlastny F1 tim je to malo.

Zdroje Cosmopolitan, MoneyWeek, Daily Telegraph… roznia sa

Ale na team ani zdaleka nestaci - malo malo na dobre fungujuci team

Tak jakože na vybudování vlastního týmu nemá to je jasné.
Pokud by to bylo na zelené louce, tak to jsou miliardy a miliardy dolarů…

Ale asi by dokázal něco složit. Spojit se s automobilkou, nalákat sponzory atd…
Koupit třeba část Alpiny…

2 Likes

To ano, mat len cast spolocnosti - dodat meno, kontakty, sponzori, skusenosti…

1 Like

Malo to byť obrazné. Viem, že je spoluvlastníkom futbalového klubu s jednou zo sestier Williamsových. Má toho hromadu v módnom priemysle a tiež niečo v hudbe. Nie je len pilotom F1, je svetovo uznávaná celebrita v niekoľkých odvetviach. Myslím, že odhad jeho konta je nie celkom správny.
… že som vôbec otváral hubu😩

1 Like

Denver Broncos, x44, filmove studio, vlastna znacka hodiniek, skrachoval mu vegansky burger,

1 Like

Ale je sranda jak se to vyvinulo.
Před 12 lety chtěl Mercedes Wolffa tak moc, že mu k židli šéfa, nabídli 30% podílu týmu za 30m.
Dnes má podíl 30% v Mercedesu hodnotu asi 1,3 miliardy. 40x+…

2 Likes

Toto je sila - spravny cas na vstup - a ma zabezpecenie aj pre generacie po nom

A preto predĺženie zmluvy v Mercedese každý rok viazlo práve na plate, hej? A Ferrari mu dalo presne čo požadoval. A to nemusím ani pripomínať ako sa spomína, že môžete mať aj X titulov, ale bez toho vo Ferrari sa na vás budú dívať inak. Lewis myslel aj na toto, hlavne keď má 7 titulov, tak nemal čo stratiť. Plus si moc aj tak nepomohol oproti Mercu, akurát tam mal lepších stratégov.