Hamilton hovorí o mizernej nedeli, obrovskú stratu si nevedel vysvetliť | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen v závere nemal veľkú motiváciu rýchlo zamieriť do boxov a nevyčkávať na poslednú príležitosť. Zozadu totiž nik neohrozoval jeho virtuálnu štvrtú pozíciu. V prípade Lewisa Hamiltona sa o hrozbe undercutu nedalo hovoriť ani omylom, keďže v cieli mal viac ako 50-sekundovú stratu. Ako je možné, že Hamilton na voľnej trati a s čerstvejšími pneumatikami bol rovnako rýchly ako Verstappen, ktorý vpredu brzdil Landa Norrisa? Túto otázku si kladie aj on sám.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/201515/hamilton-hovori-o-mizernej-nedeli-obrovsku-stratu-si-nevedel-vysvetlit

Obrovská strata sa dá jednoducho vysvetliť… Nesedí v aute šité jemu na mieru, tak ako mal celú kariéru + je už asi za zenitom.

v roku 2007 alebo 2013 bolo site na neho? a ono v podstate to plati uplne pre kazdeho pilota, majstra vyjadzi len ten komu sadne uplne vsetko takze tak.

Som si myslel, že má nejaký problém a to on reálne jazdil o 2 sekundy pomalšie kolá oproti top 4 ? Celkovo som tomu moc nerozumel, celý čas som počúval, že máme tempo pomalšie o 3-4 sekundy oproti tomu, čo môžu jazdiť a keď mal zrazu Hadjar alebo Hamilton čistý vzduch, nové gumy a najideálnejšie podmienky na undercat aké len môžu byť, tak sa nepriblížili ani len o desatinu naopak dostali totálnu nakladačku. S takým môže byť povinných boxov fakt aj 10 a nič sa nepremieša

v 2007 bolo kedze ho v roku 2006 vyvijal ako testovaci jazdec este pocas neobmedzeneho testovania :slight_smile:

Skratka nema nato, nechapem preco najalo Ferrari modneho navrhara a rezisera filmov.

Pravdepodobne opat len svoje Ferrari nedostal do spravneho okna. Prvu polovicu pretekov bol stabilne vpredu, s malym, bezpecnym rozostupom, aby nebol v spinavom vzduchu. Od polovice pretekov vsak jeho tempo bolo proste slabe a to mal cisty vzduch… S autom ako takym bol ale spokojny, takze aspon to je dobra sprava. Alebo len mozno tak si zvykol na tu pomalu jazdu zo zaciatku, ze proste uz nevedel pridat, ked sa dalo. Tak ci tak, z mojho pohladu, zial, toto bol zatial Lewisov najslabsi vykon vo Ferrari. Podla mna bude zlomovy az Silverstone. To je trat, na ktorej je Lewis doslova doma. Ak ani tam nepride vyrazne zlepsenie tak vieme, ze to asi uz neklapne, aj ked nikdy nehovor nikdy. A ak ano, da nam to aspon nadej :slight_smile:

Po takovem vykone by se v pripade Checa, Liama, Yukiho, nebo Jacka Doohana mluvilo o vymene. Jedna vec je kvalifikace a druha zavodni tempo.

Pokud Lewis nestiha tempu sveho kolegy, dejme tomu. Ale nestihat Maxovi, ktery brzdi prvni tri, neni omluvitelne. Pokud nebylo neco s autem. Tohle by bylo neomluvitelne i u novacka.

Situacia Hamiltona pripomina Ricciarda po prestupa do McLarenu. Je tu vsak par rozdielov, ktore krasne ukazuju ten dvojity meter.

Zatial co v Ricciardovom pripade sa z top pilota behom par pretekov stal u vacsiny (vratane medii) uplny mantak, co zabudol jazdit, tak u Hamiltona sa hadze vina na novy tim, nove prostredie, iny motor ako Mercedes, ine auto, nestabilne auto alebo netrafenie pracovneho okna auta.

Skratka Lewis si musi zvykat na strasne vela veci a este si nezvykol a toto je obohrana vyhovorka vikend co vikend. Pricom od mnohonasobneho sampiona by som cakal, ze si zvykne ovela skor ako ini piloti. Napriklad Sainz, ten prisiel tak isto do noveho timu a jazdi s uplne inym motorom.

Taktiez sa mi zda, ze si nesadol s inzinierom, predsa len tam chemia musi fungovat inak je to cele zle.
Ja vravim dal by som mu este cas, tam staci malo a moze to zacat fungovat, mozno to bude update, ktovie. Ak to ale ani buduci rok neklapne tak to bude problem.

ale no tak bol to slabsi vykon ale stale bodovo neni tak daleko od leclerca nejakych 15 bodikov cca, neni to zase ze by dostaval naklad jak prasa

Tá strata na Leclerca je ale obrovská na to, aby to nejakým upgradom alebo časom navyše dotiahol.

Ak aj 2026 bude strácať, tak je zrelý na dôchodok a jeho aura utrpí poriadne.

Skor trpite vy, co ho hejtujete ze my ostatni to mame uplne v pazi a vobec nam to nevadi a ferrari tak isto nie… Nebojuju o titul. Nemaju nad cim lamentovat. V prvom rade im treba monopost, potom sa mozu pozerat na jazdcov. Leclerc je mlady a rychly. Keby mali monopost na titul mozno uz ma Leclerc 3tituly a potom by sa na to az tak zle nepzoeralo ze mu Lec naklada. V podstate nam sa na to ani teraz zle nepozera, kedze obaja jazdci su fajn ludia. A vy ostatni mozete len spamovat fora dookola o tom istom :smiley:

U ferrari je tragedia ze nebojuju o titul, takze ano, pozera sa mi to tazko ale aj to je zivot Tifosi

2 Likes

Čo je na tom hejt, že Hamilton jazdí úplnú biedu A Leclercom?

S týmto prístupom by to mohlo mať na háku 16-18 pilotov.

1 Like

Sainz je tu casto chvaleny ako sa adaptoval a to ma 29% bodov kolegu Albona a druhy najstarsi Hamilton, co ma 80% bodov kolegu Leclerca jazdi biedu.
Ako by povedal klasik, to mi nevychadza… :sweat_smile:

Urcite sa od Lewisa caka viac, ale tych zmien je tak vela a “kulturny sok” obrovsky, navyse Charles je absolutna spi.cka, narozdiel od Alexa a dlhe roky vo Ferrari, ze ta enormna kritika mi pride prehnana a teda ide u niektorych o hejterstvo, co potvrdzuju mnohe komentare aj medzi sezonami, ked este neboli vysledky.

Ja mu cas dam (rozhodujuca bude asi nova generacia monopostov), niekedy aj mensie detaily urobia vacsi rozdiel, potencial tam rozhodne je.
Ale s tym jeho inzinierom si to neviem predstavit, za mna velmi zle. Napokon aj teraz v Monaku mal prsty v treste pre Lewisa, inak mal sancu byt 4ty.

Zboznujem tie vyhovorky :rofl:

2 Likes

To od ukazkoveho hejtera neprekvapuje :slight_smile:

Keď porozmýšľaš, tak možno prídeš na to prečo ti to nevychádza.

Je rozdiel jazdiť v 2-4. najlepšom tíme, ktorý má obrovský náskok pred zvyškom sveta (5.-10.) a v tíme, ktorý je občas na hranici bodov a občas využije zaváhanie top tímov.

Najobjektívnejšie by asi bolo porovnanie časovej straty.

Navyše nevidel som, že by tu niekto vyslovene chválil Sainza. Len to, že Sainz sa adaptoval v porovnaní s Hamiltonom pomerne rýchlo. O Sainzovi už nikto nepíše, že ešte si zvyká.

Ale hlavne Sainz nie je top pilot a už vôbec nie šampión. A predsa je kolegovi bližšie.

Toto už je čisté zúfalstvo v snahe obhájiť neobhájiteľné. Čítal som už všeličo, ale výhovorka “kultúrny šok” je pre mňa novinka. :grin:

Čo by za toľko času dal taký Ricciardo. :sweat_smile:

2 Likes

Vsak mali titul naposledy v 2007 a PK 2008, uz by si mal byt vytrenovany fandit ferrari :slight_smile: