Hamilton: F1 už ďalej nemôže ignorovať Afriku | Magazín F1 - F1online.sk

Letná prestávka Lewisa Hamiltona sa líšila do toho, čo zažili ostatní piloti F1. Namiesto dovolenky na pláži, jachte či v luxusnom dovolenkovom rezorte sa rozhodol precestovať Afriku. Prichádza odtiaľ s novými skúsenosťami aj naliehavým odkazom, že Formula 1 nemôže prestať ignorovať čierny kontinent.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/170749/hamilton-f1-uz-dalej-nemoze-ignorovat-afriku
3 Likes

Mlademu uz uplne drbe. Africke krajiny maju kopec
Problemov a on chce aby investovali 100 milonov aby si on mohol odskrtnut pretekanie v afrike.

2 Likes

Já s ním celkem souhlasím, není důvod v Africe nejezdit. Nevím, na čem ztroskotala jednání s Kyalami, asi na penězích… Škoda.

V pozadí intenzívne pracujem. Bavil som sa s ľuďmi z Rwandy, bavil som sa s ľuďmi z Juhoafrickej republiky

Sir Ducháček to zařídí. :joy:

Peníze jsou v tomhle až na prvním místě :smile: Jako takhle, místo určitě taky hraje roli a Afrika jako kontinent má určitou přednost, ale chce to skutečný zájem který je vyjádřen i penězi.

1 Like

za mna radsej priniest s5 Nurburgring alebo Hockenheim

3 Likes

Tam asi není velký zájem a vlastně ani důvod. Lidi si můžou zajet do vedlejších zemí, možností mají dost, tak proč si dělat starosti doma :woman_shrugging:.

Obě tratě jsou nevyhovující pro současný monoposty, měl bys z toho Imolu 2.0

@Evap ja mam rad obe tie trate, mam stovky hodin v simulatoroch na oboch, je to taky personalny sen :smiley:

hogre v jakom zmysle nevyhovuju? nemam to nejak nastudovane

1 Like

Myslím, že třeba Nürgurgring je nepravděpodobný už jenom proto, že je tam vysoké riziko deště. Můžeme diskutovat o jízdě F1 v dešti celé hodiny, ale situace je taková jaká je a pro trať v takovém místě je to výrazný handicap. To jenom, co mě tak teď napadlo :smile: .

1 Like

a pritom taka super trat

6 Likes

Nevyhovuje ve smyslu toho, že trať není dost široká na současnou generaci monopostů, tam by nebyly žádný souboje. Trať mám rád, ale bohužel pro současnou F1 by to byl zabiják zabavy

2 Likes

:joy: :joy: :joy: :joy: :joy: Tak to ma pobavilo. Bohatý Sir sa prešiel po svojej “rodnej” Afrike a chce jej pomôcť hlavne tým, že tam prinesie F1, ktorá ešte viac vyšťaví niektorú štátnu kasu a prinesie balík peňazí tak maximálne už bohatým ľudom. A chudoba ostane chudobou aj naďalej, toľko rozumu pochytil asi z toho titulu :man_facepalming:

2 Likes

Takže F1 nieje svetová lebo sa nejazdí v Afrike cize 2 svetová nebola svetová lebo v južnej amerike sa nebojovalo to su my ale veci a ďalšie uvedomuje si ten pán že Afrike niesu seci čierny ? To asi taktiež mu uniká tak ako mu uniká ze vecinu Afriky trápia horoby vojna a huchudoba ale keď tam príde F1 setko sa vyrieši super cize na Slovensku máme nízke mzdy ale keby sme mali F1 tak máme vysoké mzdy na Ukrajine je vojna pošleme tam F1 a je po vojne F1 je riešenie na setko

1 Like

Ty musíš byť veľmi chorý človek keď toto napíšeš

Spravne, Afrike nikto nic nedava, zrejme ani Hamilton.

1 Like

Sir zřejmě nesleduje zprávy. Jinak by viděl že chlapi se zdekovali do Evropy. Lodě jsou nimi obsypané jak lízátka vosama.

1 Like

Sir je presne typ - dejte mi lidi, ja to udelam… Sak, nikto mu nebrani spravit akademiu s 10 africanmi… Alebo po vzore webbera menezovat africke talenty… A ak na to maju, potom sa moze stazovat… Ale takto?

1 Like

Do Afriky se za desitky let naposilalo tolik penez, leku, veci, bohuzel organizatori jsou casto podvodnici, bezny clovek z toho nic nema. Divim se ze je Lewis tak naivni, zavod F1 je africanum k nicemu. Vsichni vime co je Afrika, neni potreba zadna dalsi osveta, vubec mu nerozumim.