Häkkinen vystríha McLaren pred angažovaním Verstappena, zničil by tým svoju filozofiu | Magazín F1 - F1online.sk

S tím Davidem je to dobrý postřeh. Stačí si vzpomenout na Austrálii 1998, která připomíná loňskou Monzu, jen tam šlo přímo o výhru v závodě. Mika sice vedl až do té podivné zastávky v boxech, ale to mohlo být Coulthardovi jedno. Nakonec tu výhru po rádiu Rona Dennise přepustil Mikovi, ale nadšený z toho moc nebyl. Papaya rules 98, jen RD tomu říkal džentlmenská dohoda. A to říkám jako Mikův fanoušek.

2 lajkov

Vlastne jsem ani necekal, ze to pochopis…

1. Normalni clanek, normalni prispevky v diskuzi… ty opet musis pouzit infantilni vyrazy “hazet sebou o zem, libat nohy, ufnukane radio”
  2. Mika hodnoti, jak to maji v McLarenu pekne kamaradske, jako to meli asi Davidem… David poslouchat tym a delal povetsinu Mikovi nosice vody.
  3. Oscar to asi delat nebude, uz si to zkusil loni
  4. Spolupracoval si nekdy s kolegy z jinych zemi? Mimo Evropu? Mel si dulezite zakazniky z jinych zemi, mimo Evropu? Az budes mit pocit, ze jejich pozadavky, namitky jsou treba ufnukane, ze sebou hazi o zem, muze to byt snaha dosahnout nejakeho cile. Poplacani po zadech, nebo omluvy sefu, ze ti nekdo nedal vitezne auto nefunguji
3 lajkov

Tahle vec je jasna od zacatku, angazma Emila je extremni riziko, vsichni vi jak funguje Red Bull, neni treba vysvetlovat. Ale to je chyba Emila, mel se tomu branit, zrejme si myslel ze neohrozene krouzeni nikdy neskonci, rika se tomu rozmazlenost, nikdy nikdo neprijme dobrovolne to horsi. Emil se o tym proste delit nehodla, to je v rozporu s filozofii vsech soucasnych top tymu. Slusel by mu evropsky Nascar.

Otázka je, či by Oscar bol v RB číslo jedna. Hadjar vôbec nevyzerá zle.

Verstappen by loď nerozhojdal, keďže s Norrisom by sa v priamom súboji na trati stretával výnimočne. :slight_smile:

A Lando by si vyskúšal papaya rules z tej opačnej “Oscarovej” strany. :orange_heart:

To je otázka. Ale něco by mohl chtít změnit, jestli to takhle bude pokračovat. Určitě má jiné ambice než riskovat pátý rok ježdění za kolegou, to už je cekem hodně.

1 lajk

Sorry, já nepochopil text, který vypadal, že si napsal po prodělání mrtvice. Nemusíš hned zase útočit a snažit se shazovat.

od kdy jsou tyhle výrazy infantilní? vylzel jsi někdy mezi lidi a do různých sociálních skupin, než jen tu ve které žiješ?

Mika hodnotí nastavení v McL teď, to nastavení není ideální, no má daleko od toho, aby bylo destrukční. Nevšiml jsem si, že by Piastri nadával na tým v radiu jako to dělá Verstappen. Ani jsem si nevšiml, že by Piastri kopal do vlastního týmu, když se jim nedařilo. Takže nerozumím, proč mícháš naprosto jiné věci, než o čem je článek a jaký je kontext v realitě.

představ si, že jo. Dokonce na denní bázi. S lidma z AMERU, APAC, Japonska a rámci celé EMEA. Nikdy jsem nezažil, že by kdokoliv v businessu předávděl to co se tu snažíš obhajovat. Když přišla negativní reakce, tak rozhodně nevypadala takovým způsobem, takže těžko by se to tak dalo označit. Ale je krásný, jak se snažíš tvářit jako mistr světa, co jako jediný má zkušenosti z mezinárodního businessu. To jim tam taky píšeš, že jakýkoliv jejich názor nebo poznámky se ti nelíbí, tak že jsou infantilní a nikdy nedělali v mezinárodním prostředí?

1 lajk

Dokud bude v tymu MCl. Nor i Pia…. Pia nikdy neziska titul.

Takze paklize Hakk mel na mysli, ze MCL nesmi angazovat silneho jezdce, aby neohrozil Nor postaveni a rika tomu tymovy duch tak mu rozumim

Vzdy v historii fungoval lepe tym, kde byla jednicka a dvojka nez dva kohouti kteri spolu souperili. A jelikoz Nor byl , je a bude vzdy preferovany v MCL ( a tak to je v poradku) tak nema smysl Pia s jakymkoliv alfa samcem jako Ham, Ver, Alo, Lec, Sai .. menit.

2 lajkov

Určite. Piastri a Russell sú dvaja kandidáti, ktorí by mohli o zmenu tímu žiadať aktívnejšie ako Verstappen. Ak nie túto sezónu, tak budúcu určite, ak bude pokračovať trend, že budú výkonnostnými dvojkami.

Na to, že Russell zdolal Hamilton a je považovaný za top pilota a Piastri generačný talent a druhý Verstappen, tak po takýchto titulových porážkach s kolegami ich hodnota rapídne klesne a nebude až tak veľký rozdiel medzi nimi a napríklad takým Gaslym, ktorý jazdí solídne, akurát sa s ním reputačne vlečie stále to polročné pôsobenie v RB.

Vzít Maxe znamená vše podřídit jemu, tak to je, jinak je tam čeká peklo a bylo by zbytečné do toho jít. Nebo velkou chybou. Myslím že Norris je miláček McLarenu, je tam silně zavedený, a už je týmovou přízní ostřílený, asi by to narazilo, řekl bych.

3 lajkov

Ale dobre se to cte, hrejivy pocit, klidne denne clanecek o skemrani Emila, dik.

@Triper sem včera dával odkaz na článek, který popisuje styl jízdy Kimiho v porovnání s Georgem jako agresívnější při průjezdech zatáčkou (zjednodušeně, snad jsem to správně pochopila). S tím, že je to u současných aut efektivnější než snaha o hladký čistý průjezd. To mě zaujalo, protože vloni takto popisovali v TV rozdíl mezi jízdou Landa a Oscara - Lando projíždí zatáčky agresivněji, Oscar plynuleji. To by dávalo smysl, proč oběma, Oscarovi i Georgeovi, letošek nesedí. Každému vyhovuje něco trochu jiného, i když se všichni samozřejmě musejí snažit jezdit se vším dobře.. Ale možná jsem si to špatně vyložila nebo zapamatovala, ruku na to nedám :smile: .

Nezazil si stezovani Piastriho do radia…. Ja bych i neco nasel, a mohl byt tvrdsi - jeho chyba! Verstappen kope do vlastniho tymu, ano nakopnout je nekdy potreba.
Delas s kolegy a zakazniky z celeho sveta? Maximalne telco do poctu. S cim delas (materialno, systemy, duchovno?) na denni bazi APAC, JPN, Ameriky?
Bez mistni podpory, znalosti se neuprdnes, mas dobrou spanelstinu, japonstinu, mandarin? Kolik mas letos naletano?
To co predvadi podes Verstappen je holandska - evropska selanka.
Vygooglis toho hodne, ale vytahni nekdy na delsi dobu paty z baraku. Tady nevis o cem pises!

1 lajk

Prosím tě, Mika mluví o nastavení týmu a jak fungování Verstappena by to narušilo a nedává smysl jeho angažmá. Opravdu nerozumím tomu proč se tu za každou cenu chceš o něčem hádat.

Co jsem ti psal o tom, jak si myslíš, že jsi mistr světa a jako jediný všemu rozumíš? Střílíš naprosto mimo a ještě si u toho za blbce. Já konkrétně řeším vnitřní procesy v businessu plus tech nastaqvení platformy, kterou business používá a je potřeba to sladit s tím, co EMEA, APAC, AMER a Japonsko potřebují, takže ano, denně s nimi mluvím a řeším to. Zase, nikdy jsem se nesetkla s nikým v businessu, kdo by předváděl to co Verstappen a to i ve velmi kritických situací.

Ale není. Sám říkáš, že toho dokáeš vygooglit hodně, ale nedokážeš vyggoglit národně kulturní rysy a pak sociálně skupinové rysy (které neodráží jen ty národně kulturní), takže tu nepoužívej pojmy, o kterých nevíš.

To je vtipný, moje první cesta do zahraničí mimo Evropu byla v 8 měsících, od té doby jsem toho procestoval celkem dost od Ameriky po střední Ameriku, Asii, Afriku, Balkán, Pyrenejský poloostrov a tak. Nejkratší doba v zahraničí byla pár dní a to bylo jen v rámci Evropy, jinak to jsou většinou týdny. Tak říkám příště nestřílej naslepo, protože se u toho trefíš sám jako Bretnix

2 lajkov

Za googlistu jsem ozacil tebe. Styk se zakaznikem nemas, jsi podpurny tym co s kolegy pres telco neco resi. O jednani ze zakazniky nemas realne potuchy. Kolikrat si tedy jednal a v kterych zemich, mestech? Jen google. Tvoje zkusenosti nabyte v 8 mesich a na Balkane ti neubiram.
O cem byla rec? O te idylce v McLarenu… ze to tam probublavalo celou minulo sezonu sis nevsiml. Jestli si chteli znicit jejich pravidly a hrou na pstrosy s hlavou v pisku vysledek, v poradku. Ja to vidim jinak, nemam stejny nazor jako ty. Odhahuji, ze sezona 2028 nebude s dvojici Lando/Oscar v jednom tymu.

1 lajk

a Verstappen má pohlavní styk se zákazníky Red Bullu nebo co se tu snažíš říct?

vůbec to neodpovídá článku a tématu, ale klidně v tom pkračuj, stejně ti není rozumět co chceš říct

2 lajkov

Dosly argumenty, tak mas opet retoriku nadrzenyho panice v prvni vete a prodejce z trziste (tvuj byznys s APEC): pani, ja nerozumet… ve druhem pripade

Az budes mit svetlejsi chvilku, vysvetlim
ti a tvemu publiku, proc a kdy se pise ROZUMET a k tomu ROZUMNY

Snad umíš japonsky líp než česky.

co EMEA, APAC, AMER a Japonsko potřebují

snad máš vyšší IQ, než 88 :thinking:

2 lajkov