Hadjar rieši odvekú hádanku dvojky v Red Bulle: Chcem pochopiť, prečo som tak zaostal | Magazín F1 - F1online.sk

V Red Bulle sa už z toho stáva takmer tradícia. Krátko po zmene pravidiel tímová dvojka červených býkov dokáže aspoň do istej miery držať krok s Maxom Verstappenom, no zakaždým, keď tím z Milton Keynes predstaví balíček noviniek, sa interné rozdiely medzi jazdcami prehĺbia. Isack Hadjar je odhodlaný prísť problému na koreň.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/233635/hadjar-riesi-odveku-hadanku-dvojky-v-red-bulle-chcem-pochopit-preco-som-tak-zaostal

Odveka hadanka dvojky v Red Bulle sa da vysvetlit uplne jednoducho tym, ze vedla Verstappena sedeli slabi jazdci. Gasly, Albon, Perez, Cunoda, Lawson su sice fajn, ale dosahuju urovne nanajvys solidnych stredopoliarov. A aby toho nebolo malo, niekolki z nich boli v Red Bulle este aj na zaciatku kariery a s minimom skusenosti. To je potom logicke, ze dostanu od jazdca ako Max kvalitnu naloz. Ked zavriem macku do klietky s levom, tak to asi neskonci tak, ze mu uchmatne kus masa.

Riesenie celej “hadanky” je teda cisto zavisle od Hadjarovych kvalit. Ak ma potencial patrit k spi.cke, tak to aj ukaze. Ak je to stredopoliar a la Lawson, tak tiez skonci s nakladackou.

4 lajkov

… a tak to začíná :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

To je tak trapne, Emil a vsechno kolem…

Začíná a zároveň končí. V RB už stačili Hadjara hodit pod autobus

3 lajkov

Kujva zabili Hadjara

1 lajk

Já se hodně obávám, že Hadjara nahradí Arvidem a mladému zničí kariéru.

1 lajk

Myslím, že zatím nepřichází v úvahu. Arvid zatím s výjimkou prvního závodu nemá bůhvíjakou sezónu. Spíš je otázka, jestli u RB udělají proti minulosti výjimku a případně pustí nazpátek Lawsona, pokud se Hadjarovi nebude dařit.

Jestli se v RB dál chtějí zesměšňovat přesazováním týmových dvojek, tak můžou, ale s takovou si nikdy nevychovají kvalitní náhradu za Emila.

No, myslím, že takové zesměšňování, jaké předvádí Red Bull v Maxově éře, by bralo zhruba 8 dalších týmů. Počítám už i Cadillac, Mercedes a McLaren zatím vynechávám - u nich si nejsem jistá :smile: .

Tím si vůbec nejsem jistý. Kdyby ano, tak by Emil seděl v Mercedesu už letos.