Hadjar nechce počuť o prestupe Colapinta: Som ďalší na rade! | Magazín F1 - F1online.sk

Nevím. Mně asi nejvíc vadí, že vítěz je trestán nuceným opuštěním soutěže a přitom pro postup do F1 je to přinejlepším pomocné kritérium. Na druhou stranu neexistuje žádný maximální počet let, který tam neúspěšný soutěžící může strávit, pokud na to sežene peníze. To mi připadá absurdní.

To, že když nějakou juniorskou soutěž vyhraješ, tak musíš jít dál, je obecně běžná praxe v pravidlech napříč sporty.

Je to například i v tenisu u Orange bowl a i u naší Pardubické juniorky, v motocyklových sportech i jinde to jsou soutěže Rookie of the year.

Myslím, že je to správně, je třeba ty malé kluky poslat co nejdříve mezi velké.

Tam je to hlavne o tom predvybere motorov ( resp uplatok priamo vyrobcovi - Machachrome) nastavovanie je mala cast

Možná se pletu, ale je F2 nějak omezená věkem? Pak by to smysl dávalo, ale to snad není. Pokud ano, tak se všem omlouvám a tiše vycouvám :smile: .

Myslím že se nepleteš, jediné omezení je 17 let, potom pokud nevyhraješ, tak tam můžeš strašit do důchodu :slightly_smiling_face:

1 Like

No a to je přesně to, co mi připadá nesmyslné. Jediné, co celkové vítězství zaručuje, je vyhazov. Přitom šéfové si vybírají napříč polem, na což mají samozřejmě právo, leckdy už mají stejně vybráno předem. Proč v tom případě tohle omezující pravidlo nezrušit, aby vítězství nebylo za trest. Nebo účast omezit věkem, když už jsme si ta omezení tak oblíbili :smile: .

Nikdo nechce vidět osminásobného vítěze F2. Kdyby tohle pravidlo nebylo, tak by v téhle sérii někteří seděli jako žába na prameni. Myslím, že kdysi tyhle tendence byly a proto se tomu udělala přítrž.

Pamatuju nějakého Nieta v MS silničních motorek 125, 13 titulů a končil skoro ve 40 letech…
Znechutil to několika generacím malých kluků.

Ok, ale proč to neomezit všem, třeba max. tři sezóny? Buď je to juniorka/přípravka pro F1, pak jsou na místě omezení ve smyslu co největšího zkvalitnění přípravy. Nebo je to právě kvůli nedostatečné vazbě postupu do F1 na výkony v F2 už prakticky samostatná soutěž a pak není omezení jenom pro vítěze zapotřebí. Takhle je to něco mezi, což bývá nejhorší.

Správný příklad. Bylo to hodně nechutné.

Myslela jsi to takhle?
:grinning:

1 Like

Máme dost různých dospělých sérií, kde se tihle kluci můžou uplatnit. Nebral bych to jako příkoří.
V civilním životě si taky nikdo nedělá opakovaně maturitu z jednoho oboru. Nemyslím reparát.

Ne, myslela jsem to tak, jak to tam je :smile:
image

No však. Tak ať to platí pro všechny, ne jenom pro chudáka vítěze. Aby se přitom ostatní méně úspěšní dospělí v klidu zasekli mezi dětmi na libovolně dlouhou dobu.

Učím se pracovat s “citacemi”…
Tak pardón :grinning:

Jestli se učíš pracovat s citacemi podobným způsobem, tak to nemusí být nejšťastnější rozhodnutí :smile: . No nic, přátelé, moje bitva za spravedlivější F2 zatím nemá moc zastánců a já se musím taky občas něčím živit.

1 Like

Běžně se počítá s tím, že o vítěze bude velký zájem. To že si Pérezové vytváří jiné cestičky jak nadějným neuvolnit místo je další věc.