Gene Haas už nedotuje svoj tím. Stajňa sa stala finančne sebestačnou, vyhlásil Komacu | Magazín F1 - F1online.sk

Malé tímy sú vo Formule 1 vždy dobrým meradlom ekonomickej situácie. Mnohí majú dodnes v živej pamäti slová zástupcov tímov ako Jaguar či Force India, ktorí kritizovali vedenie Bernieho Ecclestona. Ten podľa ich slov nikdy nevytvoril prostredie, ktoré by prialo malým tímom. Dnes sa však zdá, že pod vedením Liberty Media sa táto slabina odstránila.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185682/gene-haas-uz-nedotuje-svoj-tim-stajna-sa-stala-financne-sebestacnou-vyhlasil-komacu

Poděkoval Haas Ferrari jak dobrý vůz mu postavil?

Williams je posledný čo ešte nenaráža na strop alebo už sú všetci na limite ?

Myslis Dallare?

2 Likes

A od koho myslíš, že Dallara podklady dostává?

Podla mna od FIA

Je to pár let zpátky, kdy se Haas od Ferrari dal rozeznat pouze podle barvy.

Zase si pleties Indicku silu s Medvedom. To bol vrchol kopirovania,kedy ani laici nechapali, ako sa nieco take da dosiahnut bez znalosti technickych dokumentov. No neda,lebo stary Strolko rano nasiel na stole usb-ecko s kompletnou dokumentaciou a pozdravom Tvoj Vlcik. :sunglasses:

Pokud já vím, tak s vysokým čumákem přišla Force India a ostatní týmy ji okopírovaly.
Asi máš na mysli Růžový Mercedes, ale to už byl současný Aston.

Růžový Mercedes byl Racing Point, to byl mezičlánek mezi FI a AM. Ale to je jen takový detail :slight_smile: .

4 Likes

Tým už patřil Strollovi, ale ještě nebyly hotové vazby s Astonem. V každém případě už nepatřil Mallyovi.

To je pravda, to nepopírám. Mallya by možná taky nedokázal takhle náhodou vyšvihnout takovou podobu :smile: .

Force India byl docela zajímavý tým. Peněz nikdy moc neměl, ale stál více na vlastních nohách než kopírující Aston, Haas a současné Toro Rosso.
Tehdy by mu současné kopírovaní nedovolilo FIA, ani Frank. Zlom a úprava pravidel přišla až s Haasem.

Jenomže co je to platné, když neměli ani na výplaty. Já pořád Strollovi dost fandím, dokázal vybudovat tým s moderním zázemím a to se jen tak neztratí - maximálně to zase někdo odkoupí. Co a jak dělají Haas a Toro Rosso (nebo jak si teď říkají :slight_smile: ) je skoro jedno, aktuálně se vůbec nepočítá s tím, že by se měly dostat do první poloviny pole. To Aston přece jenom tu šanci má (teď neřeším, že skončil pátý, ten rozdíl od čtvrtého byl strašlivý. V r. 2024 byla první polovina pole jenom týmy 1-4 :slight_smile: ).

Já bych byl radši, kdyby se FI udržela. Pořád si myslím, že Aston spadne do arabských rukou stejně jako McLaren.

A proč by nemohla do arabských rukou padnout FI? Peníze tam zjevně nebyly žádné, takže žádná perspektiva, v každém případě prodej. Aston má rozhodně větší šanci, že si ho Lawrence nechá, a peníze mu ještě asi nedocházejí.

Mi hlavně vadí úpadek evropského průmyslu.
Jinak jsem samozřejmě rád, že je o F1 tak velký zájem.