Gaslyho úžasné víťazstvo: Nie som človek, ktorý by sa vzdával | F1online.sk

Najšťastnejším mužom bol po pretekoch v Taliansku Pierre Gasly. Víťazstvo poriadne otriaslo jeho emóciami, no, samozrejme, v pozitívnom slova zmysle. Francúz zostal na pódiu dlhšie než je zvykom. Uvedomuje si totiž, že zisk pódia — víťazstva ani nehovoriac — je v tíme zo stredu poľa niečím, čo si treba ceniť. Bola to príjemná zmena po víťazstvách top trojky z minulých rokov, ktorá si už na ne akosi privykla.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/10315/gaslyho-uzasne-vitazstvo-nie-som-clovek-ktory-by-sa-vzdaval

Mne je na Gaslym najviac sympaticke, ako neskutocne sa dokazal vzchopit potom, co ho vyhodili z Red Bullu. Ja osobne som bol presvedceny, ze ho to polozi- vyhadzov z Red Bullu cisto na zaklade toho, ze bol slaby(co je velky rozdiel oproti takemu vyhadzovu Kvyata, ktoreho vyhodili, aby spravili miesto pre Verstappena) v druhom roku kariery, myslel som si, ze bude psychicky na dne, sezonu s mizernymi vykonmi odkruzi v Toro Rosso a potom sa jeho kariera v F1 pre zle vykony skonci. No uz v priebehu sezony 2019, prakticky hned po vyhadzove, jazdil v Toro Rosso dobre. A tuto sezonu patri k najlepsim jazdcom stredu pola, mozno dokonca k najlepsim jazdcom celeho startoveho pola- klobuk dole. Dnes v Monze mal poriadnu davku stastia, no zaver preteku zvladol famozne. A navyse predvadza velmi dobre vykony uz dlhodobo.
Urcite je na mieste otazka vymeny Albon- Gasly, no nech su Albonove vykony akokolvek mizerne, ja si myslim, ze by bolo lepsie s tym pockat do sezony 2021. Gasly uz raz v Red Bulle bol a bolo to velmi zle. Myslim, ze sa odvtedy vyrazne posunul, ale bola by skoda, keby ho tam teraz uprostred sezony posadili a on sa zacal znova trapit, lebo by nezvladol prechod v strede sezony. Red Bull je aj velmi nepredvidatelne auto, to by mu urcite nepomohlo. Mal by dostat svoj cas a dojazdit sezonu v Alpha Tauri, kde sa mu dari. Potom v roku 2021, ked pripraveny nastupi do Red Bullu, moze mat Red Bull zase jazdecku dvojicu, ktora sa nebude skladat z Verstappena a podrztasky, ale z dvoch mladych a talentovanych jazdcov, ktori su obaja schopni jazdit na vysokej urovni. Dufam, ze svoje druhe posobenie v Red Bulle Gasly zvladne tak dobre, ako terajsie posobenie v Alpha Tauri. Potom nemam ohladom jeho vykonnosti ziadne obavy.

2 lajkov

Chtěl jsem napsat něco podobného, ale výstižněji se to už formulovat nedá.

@Unleash_the_lion @Bretnix
zas ale Gasly sa da porovnavat tak akurat s Kvjatom. No a ten sice vie zajazdit rychlo, ale aj katastrofalne. Tak ako napr jazdil ked ho posunuli z acka to STR. Tu sezonu vtedy dojazdil ako namesacny. Sainz ho daval tak ako ho teraz dava Gasly. Takisto adaptacia na to ich tazko ovladatelne auto nie je nic jednoduche.
V Redbulle tieto suvislosti vedia a myslim si, ze ku vymene preto nedojde. Albon by musel jazdit do konca sezony velmi zle.

Můj tip je takový, že Albon bude až do konce sezóny jezdit špatně. Ten kluk nemůže mít žádnou sebedůvěru, aktuálně si už ji jedině ničí. Ale tím, že povýší zpátky Gaslyho, si jistý nejsem. Nicméně už za to, jak se srovnal s tou náročnou situací po loňském sesazení, by si druhou šanci zasloužil. V posledních závodech se přece prosazuje nejen proti Gaslymu, ale i konkurenci v jiných týmech.

O tom ci ho povysia naspat do Red Bullu, sa da spekulovat. Samozrejme, ze v tomto ohlade Gaslymu mimoriadne skodi, ze sa miulu sezonu v RB tak trapil. Ale podla mna by si druhu sancu za aktualne vykony zasluzil. Uvidime.

Ano, Kvyat nie je moc dobre meritko, ale Gasly mu zas dost naklada a viac v tomto ohlade urobit nemoze.
Inak, ja osobne som presvedceny, ze Kvyata uz o rok v F1 neuvidime. V Alpha Tauri ho nahradi Tsunoda, ak bude jazdit v F2 aj nadalej tak, ako doteraz. Chvalabohu, ja osobne som prilis nechapal, preco sa Kvyat vobec vratil.

Gasly nie je moc oslnivy jazdec. mne pripomina Bottasa alebo Vettela, ktory jazdia relativne rychlo a spolahlivo ale len do momentu kym na to netreba poriadne pritlacit a predrat sa starovym polom. potom sa akosi vytratia. podla mna ani v tychto pretekoch neukazal vela jazdeckeho umenia. restarty su viac menej loteria a tam kde je sa dostal viac menej iba tym ze bol v spravnom case na spravnom mieste. Moze byt z neho dobra dvojka.

Vzhledem k tomu, kolik stíhacích jízd už v minulosti Sebastian předvedl, a to i s autem, které mu nevyhovovalo, si dovolím nebrat tento tvůj názor úplně vážně. Navíc mi nepřijde, že by Gasly byl v soubojích ve středu pole ztracený. A stíhací jízda s řadou předjetí, korunovaná vítězstvím? Kdy jsme to viděli v F1 naposledy? Kimi v Japonsku 2005?

1 lajk

Možná jsi ke Gaslymu až příliš krutý, protože poslední dobou mi přijde že v soubojích si vede lépe než Bottas či Vettel. Myslím v podobně silných autech. Ale zrovna dneska ačkoliv vyhrál tak nemusel vytáhnout žádný souboj, sešlo se to.

Gasly ma potencial byt na podobnej urovni ako Ricciardo. Jemu nesedi hocico, potrebuje si zvyknut a potom sa rozbehne. Daniel tiez nemal uplne ziarivy zaciatok kariery. Bolo to ok, ale nic na styl Hamilton. Pol sezony v HRT, dve sezony v STR. Mal viac casu. Aj v Renaulte mu trvalo pol sezony nez si zvykol. Nastup v Redbulle bol uplne katastrofalny. Havaria hned v prvych testoch, latka ktoru nastavili Verstappen a Ricciardo bola extremne vysoko. Prestup nebol planovany, skor zhoda okolnosti. Gasly tapal v nastaveniach, potom sa mu do toho vlozil sam Dr Hemlut a prikazal mu pouzivat Verstappenov setup. To ze sa z tohto dokazal otriast a este aj zaknihovat podium na konci minulej sezony je v podstate obdivuhodne. Kvjata rovnaka situacia uplne odrovnala.
BTW Albon dostal miesto na zaklade porovnania so “skusenym” Kvjatom. Mlademu Verstappenovi robil lakte otec a to mu podla mna vyrazne pomohlo, Leclercovi robi lakte mlady Todt. Gasly by si tiez niekoho mal najst, kto by mu robil priestor (v pripade, zeby opat skoncil v acku)