Gaslyho potenciálny manéver roka: Povedal som si, že nezvoľním (VIDEO) | F1online.sk

“No, môj bože,” utrúsil Pierre Gasly, keď zbadal palubné zábery zo svojho auta v momente, keď bol najbližšie k múru na pravej strane. “Myslel som si, že už som v bariére. Nežartujem, hovoril som si, že sa už nikam nemôžem pohnúť. A to sme šli 280 alebo 300 km/h.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/9374/gaslyho-potencialny-manever-roka-povedal-som-si-ze-nezvolnim-video

Jezdecká nádhera.

Není nejvyšší čas znovu přemýšlet o výměně Gasly - Albon - tentokrát opačným směrem?

Efektne to bolo, ale mozno trocha zbytocny risk. kedze na nasledujucej rovinke by ho asi dal bez vacsich problemov. Gasly mal preteky roka.

Nepríde mi že by to bol nejaký extra manéver, normálne obiehanie na rovinke akurát že tam bola tá stena a musel si dať bacha.

Jednoznačně to chtělo proti Perezovi koule :+1: Dobře jezdí poslední dobou.

Vzhledem k tomu, že tu pozici získal v Eau Rouge, to podle mě výborné bylo. Musel tam hlídat i výjezd na rovinku, jinak by tu pozici obratem ztratil.

Mne prišlo že do Eau Rouge išiel už ako prvý.

Dobře, Gasly v klesání k Eau Rouge nepatrně a potom trochu víc vpředu, o délku monopostu až v nájezdu do Eau Rouge, kde tu pozici nakonec definitivně měl. Tak jestli to chceš takto, tak v nájezdu, to asi bude přesnější. Vzhledem k tomu, jak kriticky důležitý je ale vjezd do Eau Rouge, hodnotím ten manévr každopádně vysoko: musel hlídat jak ten vjezd, tak dokončit to (ano, už probíhající) předjetí.

No tak vzhľadom na to že sa mu tam minulý rok zabil jeho kamarát dajme tomu že mal gule.