Gasly vrátil Alpine na šieste miesto: Bojovať vpredu je oveľa väčšia zábava | Magazín F1 - F1online.sk

Pierre Gasly podal po treťom mieste v brazílskych pretekoch a treťom mieste v kvalifikácii v Las Vegas ďalší parádny výkon. So svojím Alpinom sa vyhol problémom a na konci chaotických pretekov ho napokon doviedol k skvelému piatemu miestu, čím svoj tím vyšvihol späť pred Haas na šieste miesto Pohára konštruktérov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/181869/gasly-vratil-alpine-na-sieste-miesto-bojovat-vpredu-je-ovela-vacsia-zabava

S motormi Mercedes by to mohlo byt este lepsie. Uvidime o rok a pol.

Uz se oficialne vi co je za zlepsenim Gaslyho?

Oficialne, ze pred pretekmi pije Red Bull a ten mu dava kríííídla. A neoficialne, ze tim alpine vyvijal v tomto roku svoj monopost a vylepsienia funguju.

1 Like

Flavio Briatore

1 Like

Nemyslím si, že by se Gasly nějak výrazně zlepšil. Zlepšil se Renault a Gasly lepšího vozu pouze dokázal využít.

Jasny, me ale zajima neco oficialniho, nejaky report, kua jedina zajimava vec a nic, ticho po pesine :thinking:

Minule si Red Bull kridla zapomnel tim to byt nemuze.

No a dal, to mi nestaci chci vedet vic o tom zazraku.

Oficiální je, že Gasly možná porazí Ocona i letos.
Nedivím se, že Ocon neudržel v Monaku nervy na uzdě. Renault přece měl být po odchodu Alonsa jeho týmem.
A symbióza v Sao Paulu? Pouhá euforie z nečekaného výsledku.

Jasny, ale po Brazilii plus minus drzi pozici, uvital bych clanky.

Renault není pro média tak atraktívní jako RB, Mercedes, Ferrari, nebo letos i McLaren.
Mimochodem ani Hamík se v tom přetlaku různých článků zrovna moc nerozebírá.

Tak napis neco ty a posli na redakci, hledaji posily :crossed_fingers:

Překladatelů je fůra. Chce to kalibry jakým je třeba RoBertino z News a tomu já nešahám ani po kotníky, takže dobrovolně přenechávám tuhle nabídku užitečnějším. :wink:

1 Like

Rozhovor s Flaviem nic, nebo nedava, jak mi to vysvetlis.

Přitom Flavio byl snad první, který možnost předčasného odchodu Ocona potvrdil.
Haas projevil o předčasné uvolnění Ocona hned po oznámení že další štace bude v Haasu. Tehdy tuhle možnost Renault správně odmítl. Dnes by už neměl šanci Haas dohonit.

1 Like

Tady je poměrně slušný článek.

ANALYSIS: Why Alpine opted to release Esteban Ocon with one race left and give Jack Doohan his debut in Abu Dhabi | Formula 1®

Dopredu oznamujem ze to pridávam iba preto ze som to nasiel a nemam v umysle zosmiesnovat norrisa!!!

3 Likes

No, to je pribuzne tema, ale co jsem koukal tak technicky clanek, rozbor atd. na tema zlepseni Alpine nikde nic, dost velke fopa.

Technika se dnes už moc nerozebírá. U Renaultu jde možná o snížení váhy. A možná taky něco okopírovali, ale nějaký vývojový zázrak bych u Renaultu opravdu nehledal.