Gasly si myslí, že je pripravený na návrat do Red Bullu | F1online.sk

„Istým spôsobom som negatívnu energiu dokázal otočiť na niečo pozitívne,“ zareagoval Gasly na všetko, čo sa mu stalo. „Hlboko vo vnútri ma to bolelo a nemal som pocit, že to ku mne bolo fér. Na druhej strane však viem, že som rýchly a viem, čo dokážem. V predchádzajúcich sériách som bojoval o víťazstvá, pole positions i tituly a práve to chcem zopakovať aj v F1.“

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/10401/gasly-si-mysli-ze-je-pripraveny-na-navrat-do-red-bullu

Ja osobne by som uz Gaslyho do RedBullu nebral. Svoju sancu mal a nevyuzil ju. Je rozdiel predvadzat dobre vykony v priemernom aute a dobre vykony v spickovom aute. Keby tam RedBull Gaslyho posadil a ten by predvadzal to co minuly rok, tak by vyzerali ako uplni hlupaci. Podla mna by sa RedBull miesto mladikov v Torro Rosso mal pozerat po niekom, kto ma viac skusenosti, ako napriklad Hulkenberg alebo Perez.
Gasly nech sa tesi zo svojich uspechov v Torro Rosso. Myslim, ze to je idealne miesto pre jazdca ako on. A je to lepsie pre obe strany, takto sa z pretekania tesi viac, nez keby mal byt Verstappenovym fackovacim panakom.

Já si právě taky myslím že Gasly i Albon by měl být v Alpha Tauri, učit se, bojovat mezi sebou a třeba za rok dva vzít lepšího k Verstappenovi. Do té doby sáhnout po někom mimo rodinu Red Bull. Takhle tím že Gaslyho i pak Albona tam dali hodně brzy tak tím uškodili všem.

Suhlasim, jedine s tym rozdielom, ze Albon by nemal byt podla mna ani v tom Alpha Tauri, ale maximalne tak vo Formule E. Vedla Gaslyho by som radsej videl Tsunodu.

Cunoda to ma vo svojich rukach. ak skonci do piateho miesta, tak to ma Kvjat zratane. Co sa tyka RedBullu vidim to podobne. Stou minulorocnou vymenou si Redbull na seba usil budu. Teraz su v blbej situacii. Ja si myslim, ze vsetko zalezi na tom ako to pojde po zvysok sezony. S rozhodnutim sa nemusia nikam ponahlat. Ked Gasly pojde tako az dokonca pripadne da nejake dalsie podium a Albon sa bude trapit, tak ich asi vymenia. Ked zacne Albon nieco jazdit tak nemusia nic riesit no a ked budu obaja jazdit velky prd, tak vzdy mozu najat Hulka, alebo aj Vettela.
Chybou uz bolo platat miesto po Ricciardovi Gaslym, ked bolo jasne, ze na taku vyzvu este nie je pripraveny. Na trhu vtedy bolo viacero moznosti. Od Sainza po Raikkonena.

1 lajk

Gasly by návratom do Red Bullu podľa mňa urobil chybu. Radšej nech zostane sezónu-dve v Alpha Tauri, kde budú jeho výsledky vždy považované za nadštandard, a potom sa mu môže otvoriť cesta do špičkových tímov mimo rodiny Red Bullu. Jednoduchý dôvod - Red Bull je zaslepený svojimi nedávnymi úspechmi a zďaleka pilotom neponúka také dobré auto, ako to skresľujú Verstappenove výsledky. Monopost je náročný na ovládanie, stavaný pre Verstappenove potreby a aj ten s ním začína mať problémy. Domnievam sa, že sa prejavuje absencia skúseného jazdca, ktorý by dokázal autu načrtnúť vývojový smer, no problémom je aj interná kultúra, ktorá vôbec nezohľadňuje potrebu aktívne spolupracovať s dvomi pilotmi pri vývoji. Red Bull začína doplácať na svoju one man show a nebude to podľa mňa lepšie.

Súhlasím s poslednou vetou, no Red Bull si môže za všetko sám. Aby udržali Verstappenovcov šťastných, pustili k vode Sainza, a duo Sainz - Verstappen mohlo byť práve to, čo by Maxovi umožnilo bojovať o titul.

Lenze myslim, ze to bolo trocha inak. Oni jednali z Ricciardom, ponukli mu kontrakt, na ktory on pristal, spravili aj oficialne foto a den pred planovanym oficialnym podpisom ich Daniel poslal do zadku. Oni celkom jednoznacne davali prednost Ricciardovi pred Sainzom. Ten na nich tlacil a preto mu museli povedat nie. Suhlasim, ze si to nezmanazovali idealne, ale je mozne, ze Sainz tiez potreboval definitivnu odpoved skor. Verstappenovci v tom prsty nemali.

Tsunoda když získá superlicenci, jako že asi ano, tak tam půjde. Kvůli Hondě to ani jinak nepůjde. Asi to skončí tak že toho Gaslyho opět povýší a Albona též čeká taky degradace k Tostrovi.

Ak RedBullu chýba skúsený pilot, ktorý by udával vývojový smer, prečo teda na konci minulej sezóny vyhrávali?

Fetel a Kimi ? :rofl: vtip dna :sweat_smile:
to by uz boli uplne za hlupakov… Fetela vyskolili novacikovia hned prvy rok v rovnakom time a Kimi uz nema rychlost…

Sice moc nevěřím, že by si Gasly tak nahlas říkal o návrat do RB ale budiš. Jednak už dříve prohlásil že by mu v RB pšenka nekvetla a že se bude muset poobhlédnout jinde a ta provokace těsně po úžasném vítězství kdy opěvoval pouze práci Taliánského týmu s Hondou, ale na chlebodárce z Hemutova si ani nevzpoměl.
No v každém případě podává Gasly hned od svého nováčkovského vstupu do TR vedle Hartleye jedinečné výkony a po návratu z RB taky. Kvjata drtí stejným způsobem, tak proč se mu v Helmutovsku nedařilo?
Že by za všechno mohlo Gaslyho úsilí, které se v Helmutovsku nesmí? Podle Helmuta prý Gaslyho nezajímalo nic jiného než porazit Emila. Hrozná to drzost, dokonce se to dá srovnávat s protistátními manýry a proto ta gilotina ukončená vyhnanstvím. Táhni odkud jsi přišel neřáde, my máme v pácu pokornější ovci. …
Ale co, Helmut si za své konání Gaslyho vděk za možnost návratu do svobodné země, vlastně týmu zcela zaslouží.

Seb potrebuje velmi silny a stabilny zadok auta, aby podal majstrovsky vykon. Otazkou je, ci by mu take auto RB vedel dat, ked je pre nich jasnou jednotkou Max a primarne je vyvoj smerovany nanho.

Omyl, Verstapenovci mali prsty vo vela veciach. Uz z STR panovala medzi Maxom a Carlosom nevrazivost. Sainz by sa do RB nikdy nedostal. Naviac, ked chcel Renault Sainza z hostovania na prestup tak to RB vetoval (do McLarenu ho pustili) za cim boli aj vztahy s Renaultom. Ten im nasledne zobral Ricciarda. Daniel by mozno aj tak odisiel a upisal by sa McLarenu o 2 roky skor, ale mozno by zostal v RB. Takze tolko o politike RB ktoru dost vyrazne mutia Verstapenovci. Za vsetko hovori priklad z minulej sezony ked chudak Gasy asi v 10 VC zistil, ze Max ma este nejake tlacitko ktore on nema. Proste sa tam vsetko toci okolo VER.

prdlajz. nic nevetoval bolo to ako som napisal hore. McLaren sa so Sainzom regulerne dohodol pretoze ten nemal v Redbulle miesto a do Toro rosso uz nechcel ist. dostuduj si to. Renault uz vtedy jednal s Ricciardom.