Freddie Hunt o filme Rivali: Môjho otca vykreslili ako debila | Magazín F1 - F1online.sk

Tak to si ma potom nepochopil, ja uznávam, že dané filmy sú dobré ale celkovo, keď sa na nich pozriem fakt prísne, tak preto ich nazývam zdrobneninami, nenazvem ich priamo tak ostro, pretože viem, ako za nich môžu hovoriť iné stránky toho, ako sú natočené, zahrané, zrežírované etc. Tj. Maverick bola pre mňa “kravinka” ale napr. Knives Out (prvý aj druhý diel) považujem za doslova “kravinu”, takto som to mal na začiatku popísať, aby sme sa rozumeli :smiley: :slight_smile: .

Tak to áno, lebo humor je dosť subjektívna záležitosť, a čo sa týka hororov, tak to je asi podobné, že nie každého ľaká to, čo iného resp. nie každý sa nechá vniesť do danej atmosféry, pre niekoho bude Exorcista nudný film a pre niekoho to bude najstrašnejší film všetkých čias. :slight_smile:

Takých je na čsfd plno :smiley: , ja by som sa za takého kritika určite nepasoval, pretože, ako som už sám spomenul, ja viem oceniť aj tie “cheesy” filmy alebo “kravinky”. :slight_smile:
Jediné, na čo bývam prísny, sú adaptácie, ktoré som sám viac krát prečítal, pri nich viem byť naozaj kritický, pretože najmä v dnešnej dobe sa s tým príliš hrajú a potom to nie je dobrá adaptácia ale doslova len veľmi voľne inšpirované na úrovni, kedy sa pomaly používajú len mená postáv a titulný názov knihy, inak to niekedy s knihou nemá temer nič spoločné.

Podľa toho, čo chceš vidieť :slight_smile: , ja som nevidel toho toľko, žeby som mohol robiť dákeho “špeci kritika”, takže ti neviem dať úplne perfektne neznáme tipy. Naposledy som náhodou narazil na fakt dobrý film, ktorý produkoval Frank Darabont (môj najobľúbenejší režisér), volá sa Salton Sea (má to aj dobrý slovenský dabing) a hrá v ňom Val Kilmer - dal som tomu 4/5 na csfd, niečo mi na tom vadilo ale inak celkom solídny film. :slight_smile:

Na Gladiátor 2ku sa musím dáko psychicky pripraviť, pretože pôvodný Gladiátor je moja srdcovka, a čo som videl už asi dva tucty recenzii na to, tak sa to zdá byť ďalší zbytočný prípad scottovej chamtivosti, kedy by nemal točiť pokračovania. Navyše David Scarpa (scenárista posledných dvoch scottových počinov) je podľa mňa dosť priemerný až zlý scenárista, ktorý mi dosť znetvoril celkový pocit zo seriálu Man in the High Castle (Scarpa robil na poslednej, štvrtej sérií - čo by som mohol opísať, ako sledovanie autonehody v spomalenom zábere, naposledy som sa tak cítil, keď som pozeral poslednú sériu House of Cards :smiley: )

1 Like

Ako hodnotis miniseriu Senna? :slight_smile:
Som trochu prekvapeny (a sklamany, ak som neprehliadol), ze tu k tomu nebol nejaky clanok a vacsia diskusia, ktoru by si to narozdiel od roznych inych pripadov, podla mna zasluzilo…

1 Like

Sennu se muselo zažít, aby si člověk uvědomil jak mimořádným jezdcem byl.
Správně ohodnotit Sennu srdcem dnes můžou pouze padesátníci a starší.

1 Like

Suhlasim, ja si ho pamatam ako dieta pri nedelnych reznoch, ale uz vtedy som si uvedomoval, ze je specialny.
Neskor samozrejme kopu zaznamov a dokumentov.

Ale prave preto som rad, ze aj takouto miniseriou sa Senna dostava do povedomia aj uplne novym ludom a generaciam. Ma to velku sledovanost a aj preto som zvedavy na nazor @Explorer :slight_smile:

1 Like

Já viděl jeho první Monako 1984 a okamžitě mě uchvátil. Hodně mě mrzelo, že Balestre stopnul závod předčasně.

Seriál o Sennovi který jede na Netflixu je prý vynikající. Líbí se i zeťákovi, který Ayrtona nezažil.

To sa vobec necudujem, urcite by som bol aj ja.
Neskutocna jazda a predzvest toho co este pride…

Kto je zetak? :smiley:
Mne sa pacil. Treba to brat ako film, primarne vnimat posolstvo a emocie, nie je to dokument ktory nas F1 fanusikov nabazi tech. detailami a presnostou. Ak je vnimany takto, tak je kazdou epizodou lepsi a zaver je naozaj (pre mna prekvapivo), napriek tomu ze vieme co sa stane, emocne silny. Velmi pomahaju aj miestami pouzite realne zabery a je vidiet, ze tvorcovia to robili s laskou a pre bezneho divaka a to sa im zjavne po ohlasoch podarilo :slight_smile:

Zeťák je můj zeť-zať.
Ani sebelepší dokument nedokáže úplně přesný a nestranný. Přitom věřím, že se producenti hodně snaží aby historii změnili co nejméně.
Jenže šok ze Sennovy havárie už do dokumentu nedostaneš. Téhle zprávy byly plné rádia a všechny televizní zprávy. Každou půlhodinku jsem měl ucho na rádiu a čekal, že se Senna probral z kómatu. Nedočkal jsem se.

Je to tak.
Ten sok sa hodnoverne sfilmovat pre divaka uz moc neda, kedze vsetci vedia co sa stalo.
Ale tie okolnosti, ten pocit akoby sa to “muselo” stat, to pomyselne mracno a nepokoj sprevadzany celym Imola vikendom az po osudovu havariu legendy tohto sportu - to sa tvorcom celkom podarilo :slight_smile:

Sennův osud je jako z antické tragédie. Odešel ještě v plné síle, dřív, než se stihl “okoukat” a ztratit formu. Podobně jako Gilles Villeneuve, ale ten nedosáhl zdaleka takových úspěchů, a i tak je to dodnes pojem. K tomu už se dostal do stadia, kdy mu záleželo na ostatních a sám podle vzpomínek prof. Watkinse nebyl vůbec přesvědčený o tom, že by měl dál závodit - a v tu chvíli se to stalo :woman_shrugging:. Šok z jeho nehody byl obrovský. Podobný snad pamatuju po nehodě Ronnieho Petersona, i když jako jezdec nedosahoval takového významu - GP skončila s uklidněním, že ta hrozná nehoda nakonec dopadla dobře, a ráno jsme se dozvěděli, že Ronnie už není…

2 Likes

O Ratzenbergerovi ani o Rubensovi se moc neříkalo. Pouze padlo konstatování, že se jeden jezdec zabil a druhý utekl hrobníkovi z lopaty, ale Sennu sledoval celý svět.
Samozřejmě se média zabývala Sennou i jeho Williamsem hodně dlouho i když se FIA s Bernardem snažila lidu zavřít ústa novou vycházející hvězdou Schumacherem.

2 Likes

Zatiaľ som seriál Senna (2024) nevidel. Keď si to pozriem, tak Ti môžem k tomu napísať nejaké stručné hodnotenie. :slightly_smiling_face: Podľa doterajšieho hodnotenia na IMDb a ČSFD (lebo od toho sa dá takmer vždy odpichnúť) by to malo byť dobré.

Nevím jak se na jezdce z dřívější doby dívají jiní pamětníci, ale když jsem se koukal na startovní listinu 1976, tak jsem si říkal co jméno to pojem. Tak si říkám jestli si za dalších padesát roků vzpomenu i na současné jezdce. :grin:

Na Gaslyho predsa nemôžeš zabudnúť, ani keď budeš mať 110 alebo 120 rokov. :grinning:

Tak sup sup (to je “must”), pripisuj si k novorocnym predsavzatiam :smiley:
A hodnotenie potom nie mozes, ale musis dat :smiley: :wink: budem zvedavy na tvoj nazor :slight_smile:

1 Like

Na Gaslyho určitě né. Na něj budou zasněně vzpomínat i mladší. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Seriál Senna mám poznačený samozrejme už dlhšie, len času mám momentálne menej, tak to bude musieť ešte počkať. :slightly_smiling_face:

Ale dnešní jezdci nejsou horší, to jenom doba je jiná - jako u všeho. Mně nejvíc vadí to zablokování stavu všudypřítomnými regulacemi, takže máme násobné šampióny a ostatní paběrkují. Nakonec se ještě dočteme, že někdo je “jenom” jednou mistr světa… Ale to bych se už opakovala :slight_smile: .

Ja si Sennu tiež pamätám ako dieťa, no vtedy som ešte F1 moc nesledoval.
Mal som 12 rokov, keď zomrel a pamätám si, že som bol z toho smutný.

Jezdci horší nejsou. Spíše naopak. Jsou učení závodit od útlého dětství a tím se vytrácí pohled na přírodní talent. Mnozí mají svůj um těžce vydřený, případně zaplacený.
Samozřejmě vozy jsou hodně vyšperkované a gumy drží jak přibité. Bohužel běda, kdyby někdo chtě jezdit pro oči lákavým driftem. Ten by byl okamžitě brán jako totální kopyto.