Tak to si ma potom nepochopil, ja uznávam, že dané filmy sú dobré ale celkovo, keď sa na nich pozriem fakt prísne, tak preto ich nazývam zdrobneninami, nenazvem ich priamo tak ostro, pretože viem, ako za nich môžu hovoriť iné stránky toho, ako sú natočené, zahrané, zrežírované etc. Tj. Maverick bola pre mňa “kravinka” ale napr. Knives Out (prvý aj druhý diel) považujem za doslova “kravinu”, takto som to mal na začiatku popísať, aby sme sa rozumeli
.
Tak to áno, lebo humor je dosť subjektívna záležitosť, a čo sa týka hororov, tak to je asi podobné, že nie každého ľaká to, čo iného resp. nie každý sa nechá vniesť do danej atmosféry, pre niekoho bude Exorcista nudný film a pre niekoho to bude najstrašnejší film všetkých čias.
Takých je na čsfd plno , ja by som sa za takého kritika určite nepasoval, pretože, ako som už sám spomenul, ja viem oceniť aj tie “cheesy” filmy alebo “kravinky”.
Jediné, na čo bývam prísny, sú adaptácie, ktoré som sám viac krát prečítal, pri nich viem byť naozaj kritický, pretože najmä v dnešnej dobe sa s tým príliš hrajú a potom to nie je dobrá adaptácia ale doslova len veľmi voľne inšpirované na úrovni, kedy sa pomaly používajú len mená postáv a titulný názov knihy, inak to niekedy s knihou nemá temer nič spoločné.
Podľa toho, čo chceš vidieť , ja som nevidel toho toľko, žeby som mohol robiť dákeho “špeci kritika”, takže ti neviem dať úplne perfektne neznáme tipy. Naposledy som náhodou narazil na fakt dobrý film, ktorý produkoval Frank Darabont (môj najobľúbenejší režisér), volá sa Salton Sea (má to aj dobrý slovenský dabing) a hrá v ňom Val Kilmer - dal som tomu 4/5 na csfd, niečo mi na tom vadilo ale inak celkom solídny film.
Na Gladiátor 2ku sa musím dáko psychicky pripraviť, pretože pôvodný Gladiátor je moja srdcovka, a čo som videl už asi dva tucty recenzii na to, tak sa to zdá byť ďalší zbytočný prípad scottovej chamtivosti, kedy by nemal točiť pokračovania. Navyše David Scarpa (scenárista posledných dvoch scottových počinov) je podľa mňa dosť priemerný až zlý scenárista, ktorý mi dosť znetvoril celkový pocit zo seriálu Man in the High Castle (Scarpa robil na poslednej, štvrtej sérií - čo by som mohol opísať, ako sledovanie autonehody v spomalenom zábere, naposledy som sa tak cítil, keď som pozeral poslednú sériu House of Cards )